Skip to main content
13-11-2017

Nieuwsflits 11 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Nieuws vanuit ’t Getij:

- Volgende week zal het schoolfruitproject van start gaan. Kinderen krijgen dan, indien ze ook meedoen aan het schoolfruitproject, 4x per week fruit op school! Zo hebben we 4x per week fruitdag op school. Samen fruit eten is gezond en gezellig. Op woensdag zullen er bananen, donderdag worteltjes en vrijdag appels geserveerd worden.   Via deze link kunt u wekelijks  zien welk fruit er wordt geserveerd:   www.smaaklessen.nl/nl/schoolfruit/Leerkrachten-PO/Leveranciers-1/Vitamine-Zo-1.htm

- De schoolfruitmoeders zullen het schoolfruitproject begeleiden. Ze kunnen echter nog wel wat hulp gebruiken.  Zou u het leuk vinden om op één van de dagen (di t/m vrij tussen 09.00-09.30u) te ondersteunen dan graag een mailtje naar argamoree@gmail.com   In de bijlage een gezellige fruitfoto!

-  29 en 30 november zullen de oudergesprekken plaatsvinden voor de peutergroep van Foxkidz en groep 1 en 2. De uitnodiging hiervoor volgt.

- Afgelopen woensdag mochten uiteindelijk 6 kinderen meedoen aan de voorleesfinale op school. We hadden  een 6-tal finalisten en uiteindelijk is Tessa (groep 7)  als winnares uit de bus gekomen.   Tessa mag onze school vertegenwoordigen tijdens de regiofinale  te Hulst. Op onze facebookpagina kunt u een aantal filmpjes zien.

  -  Er is nog plaats bij  de tekenklas bij Linda. Dit is tweewekelijks op woensdagmiddag van af 13.30 uur- 15.00 uur (voor groep 3-8). Voor informatie   kunt u een mailtje sturen naarlin.suikerspin@live.nl  .  In de bijlage treft u het jaarverslag aan van de GMR van Perspecto.

  - Deze week zijn  de rekeningen voor “het overblijven” verspreid.

't Poppeke-nieuws:
Omdat onze opa- en oma dag vorig jaar zo'n enorm succes was, hadden we er dit jaar niet 1 maar 2! Wat was het weer een feest! De kinderen en hun opa's en oma's hebben zo enorm hun best gedaan met zingen, knutselen en dansen! En terwijl wij het liedje van de 5 herfstblaadjes zongen mocht 1 van de opa's zelfs voor "boom spelen."

Afgelopen donderdag is Monique de Backere langs geweest om alle kinderen (waarvan de ouders dit graag wilden) weer op de foto te zetten. Ze hebben enorm hun best gedaan! We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de kiekjes. Nog even geduld...

Volgende week starten we met het thema Sinterklaas. Dat wordt weer een spannende tijd voor iedereen!

Nieuws vanuit Foxkidz:

Afgelopen woensdag hebben de conciërges buiten heel hard gewerkt. Een aantal tegels eruit, zand eruit, grond erin en daarover graszoden!  De kinderen en de juffen zijn enorm blij dat wij weer een stukje gras hebben op ons plein. Het biedt extra kansen in het spel, we kunnen er heerlijk op spelen en vanaf het voorjaar kunnen onze baby's ook fijn op het gras liggen en spelen. Verder hebben de kinderen van de peutergroep een week zonder een speciaal thema achter de rug. Ook wel eens leuk.

De peuters maakten een vrij schilderwerk op een groot papier en 6 verschillende kleuren verf.  Er werden meters papier gevuld met de politieauto's, prinsessen, paarden, ridders, spinnen en allerlei andere mooie vormen.  Alle kunstwerken hangen in de klas klaar om bewonderd te worden. Vanaf volgende week starten we met het thema Sinterklaas.

Even ter herinnering: vrijdag ochtend 1 december komt Sinterklaas en zijn pieten onze school, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf bezoeken. Hiervoor zijn bij peuters en het kinderdagverblijf ook de ouders uitgenodigd. De uitnodiging ontvangt u binnenkort in uw mail.   Dinsdag a.s. komt juf Sonja ons weer trakteren op een vrolijke muziekles, we hebben er nu al zin in.

Namens alle collega’s wens ik u een goed weekend toe,

Met vriendelijke groeten,

Godfried  Blaeke

(dir.)

Bijlage: Jaarverslag MR


Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?


< Nieuwsflits 10 2017-2018