Skip to main content
20-11-2017

Nieuwsflits 12 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij ook deze week weer het laatste nieuws vanuit ‘t Kindcentrum,

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

 

-          We zijn enthousiast van start gegaan met het EU schoolfruitproject. Op onze oproep in de nieuwsflits van afgelopen week zijn 4 nieuwe enthousiaste aanmeldingen gekomen om het fruitproject te begeleiden. Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

-          Aankomende week zal het EU-schoolfruit als volgt zijn: woensdag ananas, donderdag appels en vrijdag zullen er peren geserveerd worden. Meer informatie:www.smaaklessen.nl/nl/schoolfruit/Leerkrachten-PO/Leveranciers-1/Vitamine-Zo-1.htm

-          Tijdens de overblijf valt het de laatste tijd op dat er best veel kinderen zijn die ‘zoete dranken’, koek of snoep meenemen.  Een stuk komkommer, wortel of een tomaatje is ook erg lekker en tevens gezond.

-          We kunnen als kindcentrumteam terug kijken op een geslaagde eerste kindcentrumbijeenkomst.  We hebben informatie uitgewisseld over verschillende onderwerpen  maar er was ook  volop tijd om elkaar te ontmoeten en een stukje teambuilding.   Op de facebookpagina staat een kleine foto-impressie van deze middag/avondbijeenkomst.

-          Op  iedere maandagmiddag van 15.00 tot 15.30u  wordt er voor de kinderen van 3 tot 7 jaar voorgelezen in de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom! 

-          Dinsdag 12 december a.s. is uitgeroepen tot (mogelijke) landelijke stakingsdag.   Als de onderwijsbonden en hun aanhang  voorafgaand aan deze dag geen overeenstemming hebben, zal dit definitief tot  een landelijke  stakingsdag worden uitgeroepen.  We houden u op de hoogte wat dit voor onze school (Kindcentrum) gaat betekenen

-          We kunnen nog steeds hout  of voorwerpen van hout gebruiken voor ons kunstproject in het kader van het Kindcentrum

-          Ook in om ’t Getij zijn er cadeautjes gevonden???? We wachten in spanning af……………

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Alle kinderen zijn weer helemaal in de ban van de goedheiligman. De groepen zijn weer aangekleed en versierd in het Sinterklaasthema.   Op de BSO/peutergroep staat een heuse openhaard en liggen er verkleedkleren. Regelmatig zien we nu Sinterklaas en een paar pietjes voorbij lopen. Helemaal in hun rol! Met alle kinderen van 0 tot 4 jaar kijken we op het digibord elke morgen naar het Sinterklaasjournaal van de dag ervoor. Het is dan zo stil op de groep dat je een speld kunt horen vallen. Ook hebben we een “sensory-oefening” gedaan: In een gripzakje de papieren zak van Sinterklaas met wat verf en scheerschuim en smeren maar! De BSO ‘ers hebben zich afgelopen week bezig gehouden met het maken van een pieten-kijkdoos. Sommige kinderen vonden het zo leuk, dat ze thuis nog wat hebben toegevoegd aan hun creatie.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week zijn wij begonnen met het thema Sinterklaas. In het speelhuisje vonden wij pietenkleding, nepcadeautjes en een jutezak. Deze week hebben wij een pietenmuts geknutseld. Hier deden wij met verf stippen op.

De stippen stempelden wij met een echte pepernoot! Dat was leuk. Uiteraard hebben wij ook nog pepernoten gegeten (heerlijk waren ze) . In de kring legden wij de (nep)cadeautjes van groot naar klein, telden een rijtje met pepernoten en zorgden dat de pietjes met verschillende kleuren mutsen bij de dezelfde kleur schoorsteen aan kwamen. In het diepste geheim zijn wij voor de Sint en zijn pieten ook al een leuk dansje aan het oefenen, we kunnen het echt al heel goed.

We hebben ook een beetje peuterpietengym gedaan, net alsof lopen over een dak, cadeautjes gooien in de schoorsteen en nog veel meer. Muziekjuf Sonja kwam ook weer eens gezellig liedjes met ons zingen en zelf speelde zij dan op haar gitaar, wat was dat weer leuk. Dankjewel juf Sonja.

 

Voor nu wens ik u allen een heel fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke (dir.)

 


< Nieuwsflits 11 2017-2018