Skip to main content
10-12-2017

Nieuwsflits 14 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes:

 

Nieuws  vanuit ’t Getij:

 

-          We kijken terug op een zeer geslaagde sinterklaasviering. Sinterklaas heeft onze school weer kunnen vinden na “een aantal problemen”.  Gelukkig zorgden  de familie Huige en aantal  motorrijders voor de  redding en heeft de Sint met z’n gevolg  op tijd op school afgeleverd.

-          In de groepen 5 t/m 8 heeft er weer een geslaagde surprisemiddag plaatsgevonden. Er was weer door iedereen  flink geknutseld en gerijmd.

-          In de bijlage treft u de flyer voor het tafeltennistoernooi op 20 december van 13.30u – 17.00u voor de groepen 5-8

-          Groep 7/8 zal donderdag a.s. worden getrakteerd op een workshop “dans” vanuit het cultuurmenu.

-          Afgelopen weekend is het kleuterplein verrijkt met een prachtige wilgenhut (zie foto).  De wilgenhut zal in het voorjaar verder “uitlopen” en veranderen in  een mooie groene hut.

-          Sandra Goossen is herkozen voor de medezeggenschapsraad. Zij zal  voor de tweede periode van 2 jaar zitting nemen in de medezeggenschapsraad.  Sandra proficiat!

-          Groep 1/2 heeft afgelopen week de laatste gymles vanuit Hulst in Beweging gehad. In verschillende stationnetjes hebben we vier weken lang volop bewogen onder leiding van een instructeur vanuit  Hulst in Beweging

-          HELAAS stonden er afgelopen donderdagmiddag  maar liefst  VIER auto’s (verkeerd) geparkeerd tegenover school. Dit is echt tegen alle afspraken in………..!!!!!!!!

-          Alle kinderen hebben een flyer meegekregen om te geven aan iemand die hun “verkeersbrigadier-hero” zou kunnen zijn. Op deze manier hopen we weer een aantal nieuwe verkeersouders/brigadiers te kunnen krijgen……

-          https://webmail.leertij.nl/owa/redir.aspx?C=Egr7ArqwwTq-f7RSFL7GerL1zfDIROes7kN9ffJ5xfOVmdCG9T_VCA..&URL=https%3a%2f%2fwww.google.nl%2furl%3fsa%3di%26rct%3dj%26q%3d%26esrc%3ds%26source%3dimgres%26cd%3d%26cad%3drja%26uact%3d8%26ved%3d0ahUKEwig2eLllenXAhUHIewKHWH_DnEQjRwIBw%26url%3dhttps%3a%2f%2fwww.marthastewart.com%2f275469%2fpersimmon-recipes%26psig%3dAOvVaw3QPsyQrJVXKRcrE655X3H3%26ust%3d1512229975971085Op woensdag 20 december a.s.  zal het kerstdiner weer plaatsvinden. De OR is nog op zoek naar ouders die het leuk zouden vinden om overdag te helpen bij de voorbereidingen en naar ouders die het leuk zouden vinden om ’s avonds te assisteren/bakken tijdens het diner. Opgeven kan bij Miranda Vink: ronnyvink@zeelandnet.nl

-          Groep 7-8 is op zoek naar knopen om te knutselen. Dus indien u knopen over heeft dan zijn deze op school erg welkom.

-          Volgende week zal het EU schoolfruit als volgt zijn: woensdag worden we getrakteerd op kaki fruit, donderdag ananas en vrijdag peren.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Begin deze week was  het raak” op de BSO... Piet had pepernoten gestrooid en heeft heel wat cadeaus op de BSO achtergelaten. En wat waren de BSO' ers hier blij mee! Nadat ze alle pakjes hadden uitgepakt zijn zij gelijk aan de slag gegaan om alles in elkaar te gaan zetten en er mee te spelen natuurlijk!

Woensdag zijn we met de kinderen van Foxkidz naar de bieb geweest. Daar las juf Ankie ons een mooi verhaal voor. En toen was het eindelijk zover! 1 december heeft Sinterklaas met zijn Piet ons een bezoekje gebracht. Wat was het een feest!

Voor de kinderen van de peutergroep en het kinderdagverblijf had hij weer van alles mee genomen. We hebben gezongen, gesprongen en mochten (als we dat wilden) bij de Sint op schoot zitten! 
En misschien, heel misschien brengt hij na het weekend nog wel iets...  De BSO is  vanmiddag aan de slag gegaan om pepernoten te bakken, hmmm....

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op de peuterspeelzaal hadden we deze week onze eigen pepernotenfabriek.  Onze mini bakpietjes bakten elke dag de mooiste, grappigste en heerlijkste pepernoten.  Mixen, kneden, rollen, bolletjes maken, stiekem een beetje deeg proeven, wij kunnen het allemaal.

En vandaag hebben wij genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten bij ons op school, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Wij hebben lekker gedanst met en voor de pieten, zijn verwend met lekkere pepernoten en ook kregen wij allemaal een cadeautje.

Woensdag zijn wij ook met onze vrienden van 't Poppeke naar de bibliotheek geweest. Juf Ankie las ons weer een mooi verhaal voor. Volgende week sluiten we langzaam het thema Sinterklaas af en schakelen wij over naar het thema Kerst.

Wij wensen iedereen die dit weekend pakjesavond vieren een mooie, verrassende en gezellige pakjesavond.

 

 

Voor nu wens ik iedereen een fijn ‘Sint weekend’.

 

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

 

 

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 12 2017-2018