Skip to main content
10-12-2017

Nieuwsflits 15 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

 

-          Groep 7/8 is afgelopen donderdag getrakteerd op een workshop “dans” vanuit het cultuurmenu. Foto’s hiervan zijn te zien op onze facebookpagina.

-          De ouderraad is inmiddels weer begonnen om de school volledig in kerstsfeer om te toveren.

-           We hebben al heel veel aanmeldingen ontvangen i.v.m.  helpende handjes voor  het Kerstdiner. Dank hiervoor!  Daarnaast zullen er nog een aantal oud-leerlingen hun maatschappelijk stage-opdracht willen vervullen.  Deze krijgen hiervoor uiteraard de kans!

      Het zou dus kunnen voorkomen dat u niet hoeft te komen helpen. Zodra de organisatie-indeling bekend is, zullen de mensen die zich aangemeld hebben hier meer over horen.   

-          Dinsdag a.s. zal de school gesloten zijn i.v.m. de landelijke stakingsdag. Indien u geen opvang kunt regelen voor uw kind (eren) dan graag een seintje richting meester Godfried of juf Mirjam

-          In de bijlage treft u ook een flyer omtrent het kerst optreden van circus Reinardi op zaterdag 17 december om 14.00u in Reynaertland.

-          Deze week is er weer een nieuwsbrief omtrent de vorming van het Kindcentrum meegegeven. In de bijlage treft u deze ook nog eens digitaal.

-          Het fruit voor komende week: woensdag: waspeen, donderdag: appels en vrijdag staat er pomelo op het menu.                                                    

-          In de bijlage treft u het jaarverslag van de MR.

-          Inmiddels is dit schooljaar het kinderparlement ook weer al een keer bij elkaar gekomen. We hopen samen weer tot goede ideeën te komen. Volgende week is er een nieuwe vergadering.  Zodra er nieuws is vanuit het Kinderparlement zullen we dat u niet onthouden.

-          6 januari a.s.  organiseert schaakvereniging Landau uit Axel een jeugdschaaktoernooi. De flyer treft u in de bijlage.  

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Sint  had nog een leuke verrassing in de Poppeke-tuin voor de BSO'ers. Een echt duikelrek! De kinderen hebben al volop hun kunsten laten zien! Ondertussen is de Goedheiligman alweer terug naar Spanje. Wat het thema betreft hebben we even een 'tussenweek' . Zo hebben we o.a. een boom met sneeuw (van watten) erop geknutseld. De kinderen zijn er lekker mee bezig geweest.

Afgelopen donderdag maakten we er maar een 'poepdag' van. Huh? Ja... we hebben het boek voorgelezen over 'de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'. Daarna hebben we van de klei heuse drollen gekneed en gedraaid. Grote, kleine, dikke, dunne, platte. In allerlei soorten en maten. Net als in het boek. We deden er zelfs 'poepvlaggetjes' in!

Komende dinsdag hebben we ouderavond. In een 10-minuten gesprek met de Poppeke-ouders (van het kinderdagverblijf en de peutergroep) bespreken we de ontwikkeling van hun kind(eren).

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De GGD is langs geweest voor een grote controle. Ook dit jaar was alles weer in orde, uiteraard zijn wij  hier enorm trots op. Afgelopen maandag zijn de kinderen die aanwezig waren op de BSO verrast met een gezellige Sinterklaas high-tea. 

Ook hadden een paar pieten stiekem wat cadeautjes  verstopt voor alle BSO kinderen. Het was enorm gezellig en we hebben allemaal heerlijk gesmuld van de high-tea. Dinsdag 12 december a.s. (staking leraren) is het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de BSO gewoon geopend.

De kinderen die op dinsdag gewoonlijk komen zijn van harte welkom! Indien u die dag nog opvang wenst neem dan even contact met ons op.  Deze week hebben wij Sinterklaas uitgezwaaid en gaan we langzaam aan over op het thema Kerst.

Volgende week zijn juf Annelies en juf Nadia beiden een weekje vrij.

 

 

Voor nu wens ik iedereen namens het team van het Kindcentrum een heel fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

 

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 14 2017-2018