Skip to main content
12-01-2018

Nieuwsflits 16 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes…….

 

 ’t Getij nieuws:

-          In de bijlage treft u een flyer van het industrieel museum in Sas van Gent. Men organiseert 27 december een knutselmiddag voor ouders/grootouders met hun (klein)kinderen vanaf 8 jaar.

-          Juf Wendy van Waes (groep 6/7) heeft besloten om met haar gezin te gaan verhuizen naar Drenthe.  Ze zal tot aan de voorjaarsvakantie blijven werken binnen ’t Getij. In de tussentijd zullen we op zoek gaan naar een passende oplossing.

-          We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en sfeervol kerstdiner (met een gezonde tint!)! Wat hebben we allemaal lekker zitten smullen. Dank aan alle  OR-leden en ouders (velen!)  die hebben geholpen om dit weer mogelijk te maken.

-          Morgen start de kerstvakantie. Graag zien we alle kinderen 8 januari weer terug op school.

-          Het schoolfruitaanbod voor na de vakantie is nog niet bekend. Het zal vanaf 4 januari online te zien zijn:  https://www.smaaklessen.nl/nl/schoolfruit/Leerkrachten-PO/Leveranciers-1/Vitamine-Zo-1.htm

-          We hebben afgelopen week een mobiele ‘kookkar’ in gebruik genomen. De kookkar bestaat uit 4 pitten, een oven en bijbehorende materialen.  Deze kar hebben we aangeschaft met “gelden van de wafelactie” van afgelopen schooljaar. We hopen op veel (kinder)kookplezier.

-          Om niet te vergeten: 23 en 24 januari zullen de rapportgesprekken voor groep 3-7 plaatsvinden.  De uitnodigingsbrief hiervoor zal de eerste week na de vakantie worden verspreid. Van de kinderen van de groepen  5 -7 wordt verwacht dat ze hieraan deelnemen.

-          In de bijlage treft u de uitnodiging voor de viering op 2e kerstdag in de katholieke kerk.

-          Denkt u (indien van toepassing) aan betaling van de overblijfnota? 

-          Afgelopen dinsdag is het kinderparlement weer bij elkaar geweest. Ze hebben o.a. gepraat over: ideeën voor het muziekproject van juf Sonja en juf Brigit, gepraat over  speeltoestellen waaronder de klimmuur, zeep op tijd aanvullen, pionnen en linten voor op het plein/speeltuin, “ een plekje voor de handstand”, een veegploeg voor de bladeren,  ondersteuning van groep 8 bij de kleuters……enz. enz.  

-          in de bijlage treft u  de flyer voor de verkiezing jeugdprins/jeugdprinses voor de kinderen uit groep 8.

-          Zo'n 100 tasjes zijn vanmiddag naar de bewoners van woonzorgcentrum Antonius in Kloosterzande gebracht. De kinderen van groep  6/7, groep 7 en groep 8 hebben de afgelopen weken hard geknutseld om er iets prachtigs van te maken.  Het thema van de weken voor Kerst was 'wees een ster; doe iets voor een ander '.  Van thuis hebben alle kinderen nog een kleinigheidje meegenomen om in het tasje te doen. We hopen dat alle bewoners blij verrast zullen zijn met hun verrassingstasje!   Een fotocollage hiervan kunt u vinden op onze facebookpagina!

 

't Poppeke-Nieuws:

Wij hebben weer volop geknutseld deze week rondom  het thema “Kerst”. Zo hebben we vrolijke kerstmannen en fonkelende sterren gemaakt en een lief kerststalletje van ijslollystokjes. Het liedje 'vrolijk klinken de belletjes' is ook weer veel gezongen. Tijdens dit liedje maken wij altijd gebruik van de muziekinstrumenten. Zo klinken er echte belletjes! Ook hebben wij lekker mogen smikkelen en smullen van een heerlijke kerstlunch. De juffen van ’t Poppeke hebben donderdagavond  brandjes geblust  tijdens de jaarlijkse herhaling van de BHV.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Dinsdag kwam onze yogajuf Lydia weer langs en nam ons mee naar 'Winterwonderland'. Hier beleefde  we weer leuke avonturen, wij gingen in het bos op zoek naar een kerstboom. Onderweg kwamen we allemaal dieren tegen en deze konden wij heel goed na doen.

Woensdag en donderdag werden we verrast met een heerlijke kerstlunch, deze werd aangeboden door de ouderraad van 't Getij. Het waren twee gezellige ochtenden; kaarsjes op tafel, kerstmuziekje op de achtergrond en heerlijk gegeten, kortom een succes.

 

 

Bij deze wens ik namens alle medewerkers van het Kindcentrum iedereen een hele fijne vakantie toe, met sfeervolle/warme feestdagen en alle goeds voor 2018!

 

Godfried Blaeke,

(dir.)


< Nieuwsflits 15 2017-2018