Skip to main content
12-01-2018

Nieuwsflits 18 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes…….

 

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Met bovenal voor iedereen een goede gezondheid toegewenst.  We gaan er met z’n allen ook dit jaar weer volop tegenaan met als onderlegger ”wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen  manier!”

-          Het fruit voor aankomende week zal als volgt zijn: mandarijn (wo.) ,  komkommer (do.)  en  op vrijdag peren.

-          Willen de ouders er op letten dat de kinderen van groep 1 en 2  pas vanaf 08.30 mogen worden binnengebracht. We zien steeds meer kinderen die te  vroeg binnengebracht worden.

-          We zijn erop gewezen dat het jaarverslag van de MR, dat voor de vakantie is meegestuurd,  niet de juiste versie was. In de bijlage treft u nu de juiste versie (en niet de “kladversie”)

Jeugdcircus  Reinardi houdt een  Open dag  voor kinderen vanaf 6 jaar op zaterdagochtend  20-januari 2018   van 10.00 tot 12.00 uur ( repetitieruimte: De gymzaal van de Praktijkschool--  Frederik Hendriklaan 16  –Hulst.  Vergeet niet sportkleding en gymschoenen mee te nemen)

-          Volgende week vrijdag krijgen de kinderen van groep 4 t/m 8 hun rapport mee. De rapportgesprekken voor groep 3-7 zullen plaatsvinden op 23 en 24 januari.

-          31 januari is er een doe-dag bij Poppe Installatietechniek voor de kinderen uit groep 7/8. In de bijlage treft u de flyer hiervoor.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De peuters hebben de eerste week in het nieuwe jaar weer achter de rug. We starten met (het Puk) thema 'eet smakelijk'. Zo knutselden wij deze week een koksmuts. Op de rand tekenden wij zelf allerlei dingen die wij graag lusten. We hebben deze week ook geproefd van mango, citroen, wortel, snoeptomaatjes en komkommer. 

De BSO heeft deze week ook het thema “eet smakelijk” wel heel letterlijk genomen, wij hebben een heerlijke cake gebakken. De BSO ruimte werd eerst gevuld met de heerlijke geur van een zelf gebakken cake en bij het eerste piepje van de oven stonden er meteen vele kinderen klaar om hem te proeven uiteraard. En hij smaakte heerlijk!

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Een nieuw jaar, dus starten we gelijk met een nieuw thema: 'eet smakelijk'.  Begin deze week rook het heerlijk bij 't Poppeke. De BSO-ers hadden namelijk heerlijke appelflappen gemaakt. Zelf snijden, hakken en bakken! Bij het thema horen ook weer nieuwe liedjes. Wij zijn nu het liedje 'pindakaas of hagelslag' (met gebaren) aan het leren. Onder een doek hebben we (zonder te kijken natuurlijk) fruit gevoeld.

Een peer voelt weer helemaal anders aan dan een banaan en een sinaasappel voelt weer helemaal anders aan dan een appel. De appel hebben we daarna overdwars gesneden.

We zagen vier kamertjes met pitjes. Dat zag er grappig uit! We hebben er een liedje bij gezongen en de pitjes hebben we geteld. Nadat we al het fruit verder goed bekeken hadden hebben we het lekker opgesmikkeld.

 

Namens het team van het kindcentrum wens ik u allen een fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

 

Godfried Blaeke (dir)


< Nieuwsflits 16 2017-2018