Skip to main content
22-01-2018

Nieuwsflits 19


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-          Vandaag zijn de rapporten meegegaan in groepen  4 t/m 8; de kinderen van groep 3 krijgen donderdag a.s. (na de oudergesprekken) hun rapport mee.

-          Inmiddels is er op school een echte mobiele ‘kookkar’ in gebruik genomen (deze is o.a. aangeschaft met het geld dat is opgehaald met de sponsorloop tijdens de wafelbakactie). Een aantal groepen heeft hier al enthousiast gebruik van gemaakt.

-          Nog steeds zijn we op zoek naar hout (allerlei soorten hout)  voor het kunstproject o.l.v. Linda en Nadia. Dit hout kan ingeleverd worden bij de groepsleerkrachten.

-          In de bijlage treft u een flyer betreffende ouder-kindyoga op zondag 21 januari in Clinge.

-          In de bijlage treft u het vakantierooster voor volgend schooljaar.  Alle vakantiedagen staan hierop al vermeld. In de volgende MR-vergadering zullen we nog 2 losse vakantiedagen en 2 studiemomenten hieraan toevoegen. Zodra deze zijn vastgelegd zullen we dit uiteraard ook met u delen.

-          Ook onze school heeft overlast gehad van de storm;   er is een lichtkoepel van het dak gaan waaien. Uiteraard  is het gat dichtgetimmerd en zal er binnenkort een nieuwe koepel geplaatst worden.

-          Het (EU)schoolfruit voor aankomende week: op woensdag gaan we genieten van bananen, op donderdag appels en vrijdag genieten we van lekker sappige ananas.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week hebben we weer veel aan het thema 'eet smakelijk' gewerkt.  Zo hebben de BSO-kinderen en de peuters heerlijke pizza's gemaakt en belegd; uiteraard na het bakken lekker opgegeten.

Ook hebben we de activiteit 'appels plukken' gedaan. Hierbij moesten we met verschillende bewegingen net doen of we appels gingen plukken. De appels hingen hoog en laag. Degene die laag hingen konden we natuurlijk makkelijk plukken, maar degene die heel hoog hingen daar hadden we "een ladder" voor nodig om erbij te kunnen. Een superleuke activiteit met beweging die ook nog eens goed is voor de motoriek! Het is misschien nog wat vroeg, maar we hebben er al zin in: Carnaval! Deze week hebben we al flink wat afgedanst op carnavalsmuziek.

Amber is afgelopen woensdag begonnen met de (zeer waardevolle) opleiding 'babyspecialist'. In deze opleiding leer je als pedagogisch medewerker de behoeften van iedere individuele baby te onderzoeken.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Leuk nieuws: Wat zijn wij blij, want juf Nadia krijgt er in Juli een kindje bij! Wij wensen juf Nadia een mooie zwangerschap toe!  Deze week hebben de peuters tijdens het fruit moment zelf een fruitspies gemaakt.

Het was niet alleen lekker maar ook erg leuk; ook een goede oefening voor de fijne motoriek.

Ook hebben wij allerlei soorten fruit geverfd met vingerverf;  tijdens deze activiteit leren wij ook meteen de kleuren.

Op het kinderdagverblijf hebben wij onze eigen boterhammen geknutseld. Ze zagen eruit om op te eten ;-)

De BSO-ers hebben deze week verschillende bekende, minder bekende en onbekende dingen geproefd en gegeten. Zoals oa. passievrucht, olijven, grapefruit, paprika citroen en blauwe bessen.

Ook hebben deze week genoten van het de wind. We hebben allerlei leuke activiteiten in de wind kunnen doen zoals; vliegeren.

 

 

Namens het kindcentrumteam een heel fijn weekend toegewenst.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke (dir.)

 


< Nieuwsflits 18 2017-2018