Skip to main content
29-01-2018

Nieuwsflits 20 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

 

-          Het EU schoolfruit voor volgende week: woensdag wortel, donderdag banaan en vrijdag appels……..

-          Juvent is binnen Zeeuws-Vlaanderen nog steeds naarstig op zoek naar pleegouders. 13 februari is er een informatieavond omtrent pleegzorg in Hulst. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

-          We zijn nog steeds op zoek naar verkeersbrigadiers dus …………………….(een mailtje naar meester Godfried is voldoende)

-          Voor op de kalender:  vrijdag 16 maart a.s.  willen we samen  met de kinderen de officiële opening vieren van het kindcentrum Kloosterzande.  Uiteraard volgt hierover nog meer nieuws…….

-          We zijn tevreden over de stappen die we de laatste jaren met zijn allen hebben gezet  rondom het verkeer  -en parkeerbeleid.   Dank voor de medewerking van velen hiervoor!  Toch willen  we op weg naar de 100% en hebben we gevraagd aan de gemeente om  ons verkeersbeleid  verder te ondersteunen. Dit heeft geresulteerd in de  afspraak dat er af en toe “bijzondere opsporingsambtenaren” (BOA’s)  zullen worden ingezet.  Dit gaat in de maanden februari/maart een paar keer plaatsvinden!   Zij zullen controleren of er op de juiste  plaatsen wordt geparkeerd.   Zij  zullen de eerste ronde nog waarschuwingen geven.  Daarna zal men overgaan tot het uitschrijven van boetes!  Kortom………. op weg naar een zo veilig mogelijke situatie!

-          De kinderen van leerjaar 5 en 6 hebben een uitgebreide voorlichting gehad over vogels in de naaste omgeving.  Dit weekend is  er een nationale vogeltelling. Indien kinderen willen meehelpen dan kan er gebruik gemaakt worden van het telformulier (zie bijlage)  

-          Sportdag; de sportdagdata voor dit schooljaar zijn bekend.   15 mei a.s.  (reservedata: 24 mei en dinsdag 29 mei) . De sportdag zal plaatsvinden in Kloosterzande voor de groepen 6 tot en met 8.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Wat hebben we weer een drukke, gezellige week achter de rug! De nationale voorleesdagen zijn begonnen. Opa Ronny kwam afgelopen donderdag het verhaal "Ssstt, de tijger slaapt" voorlezen. Wat een superleuk verhaal! En wat deed opa Ronny het goed! Tijdens het voorlezen heeft hij ook (samen met ons) liedjes gezongen, passend bij het verhaal.

In het winkeltje op de peutergroep lag deze week allemaal verschillende soorten fruit. Die konden wij dan wegen, in onze kar leggen en "(ver)kopen". Ook hebben we een boodschappenkar beplakt met allemaal lekker en gezond eten.

Begin van de week hebben we een brandoefening gedaan. We moesten allemaal zo snel mogelijk naar buiten...  op onze sokken! Gelukkig was het niet echt, maar zo weten we wel wat we moeten doen.

Amber haar hondje Flow was bij ons op bezoek. De BSO'ers vonden het helemaal geweldig. Buiten hebben ze samen lekker gerend en gespeeld. Als afsluiter was de jaarlijkse nieuwjaarsborrel; heerlijk gegeten, gekletst, gelachen en natuurlijk gedanst in onze eigen disco!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Wat hebben wij een heerlijke week achter de rug;  letterlijk en figuurlijk! Dat kan ook niet anders met het thema 'eet smakelijk'. De peutertjes hebben elke dag iets lekkers gemaakt en dit heerlijk op gesmuld. Maandag hebben we koekjes gebakken, dinsdag mini-pizza's gemaakt, woensdag en donderdag heerlijke kloppudding en vandaag pannenkoeken! Ook hebben wij een wintergroenten pakket ontvangen. Wij hebben het allemaal eens goed bekeken, gevoeld en eraan geroken. De spruitjes roken niet zo lekker, de rode bieten waren heel hard en de bladeren zacht, de witte kool was heel zwaar en de boerenkool licht. En van de spruitjes konden wij allemaal kleine blaadjes afhalen, deze hebben we geteld en door de blaadjes eraf te halen werd het spruitje steeds kleiner en de kleur veranderde van donkergroen naar licht groen. Zo hebben wij stiekem veel begrippen kunnen zien en voelen.  Kortom een week vol leuke, lekkere en leerzame dingen.

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend!

 

Met vriendelijke groet,

 

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 19