Skip to main content
09-03-2018

Nieuwsflits 25 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes….

 

Nieuws vanuit ’t Getij

 

-           We hebben allereerst weer heugelijk nieuws te melden….. ; Juf Mirjam is in blijde verwachting en hoopt na de zomervakantie “opnieuw moeder te worden”.   Proficiat!

-          Gisteren hebben we de verjaardag van Meester Godfried gevierd. De meester werd 50 jaar dus dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Foto’s hiervan zijn terug te vinden op de Facebookpagina.  

Alle kinderen van het Kindcentrum hebben een leuke en gezonde traktatie ontvangen.

-          Deze week zijn de brieven voor de wafelbakactie en sponsorloop meegegeven. Het opgehaalde sponsorgeld mogen de kinderen inleveren bij de juf/meester.

Indien u het leuk zou vinden om te assisteren deze dag dan graag een mailtje naar projectschool14@hotmail.com

-          28 maart is het weer bag2school. De zakken hiervoor zijn gisteren meegegeven. U kunt uw zakken op 27 maart inleveren tussen 18.00u-19.00u. 28 maart kan dit tot 09.00u waarna alles door de vrachtwagen zal worden opgehaald.

-          Afgelopen woensdag was er een schoolhandbaltoernooi in de Hontenissehal.  Een leuke impressie is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=X3cbjTifhUU

-          Vrijdag a.s. dienen alle kinderen van groep 5 t/m 8 over te blijven i.v.m. de djembé workshop voor de opening van het Kindcentrum. Er zullen deze middag geen tosti’s gemaakt worden. Uiteraard is het overblijven voor die dag gratis!

 

-          Ter herinnering: vrijdag a.s. om 13.30 uur slotvoorstelling in de Hontenissehal! Iedereen is welkom om te komen kijken.  De zaal gaat open vanaf 13.15 uur.   Na afloop van de voorstelling gaan alle kinderen eerst mee terug naar school!  De kinderen krijgen daar nog een verrassing!

 

 

-          De ouderraad vraagt of er ouder(s)/verzorger(s) zijn die eventueel een aantal paastakken over hebben. Zij zouden deze graag gebruiken om op 19 maart de school in Paasstemming te brengen. De takken kunnen worden afgegeven op school.

-          Het fruit voor komende ween kunnen we nog niet vermelden als gevolg   de traktaties van vrijdag a.s. . Hierover maandag  meer!

-          Deze week zijn ook de briefjes betreffende de viering van Koningsdag meegegeven. Het oranjecomité hoopt op een grote  opkomst. Briefjes kunnen  ingeleverd worden op school.

 

Traktatie idee 4:

Hartjestraktatie 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:

·         Stevig gekleurd karton of papier

·         Schaar

·         Lijm

·         Satéstokjes

·         Fruit

Zo maak je het:

1.     Knip een hart uit

2.     Teken op papier een pijl en knip deze uit.

3.     Prik met een naald twee gaatjes in het hartje en haal hier het satéstokje door.

4.     Plak punt en uiteinde van de pijl erop.

5.     Steek de prikker schuin in een mandarijn, appel etc.

6.     Zet het op een gezellig dienblad.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Hieperdepiep... Hoera! Allereerst willen wij Godfried nogmaals van harte feliciteren met zijn verjaardag! Gisteren zijn we met een paar kindjes (die niet naar bed hoefden) naar zijn verjaardagsfeestje geweest. Alle kinderen stonden aan het hek, dat vonden wij al heel spannend! We hadden een tekening gemaakt en hebben deze zelf aan hem gegeven. We hebben genoten van meester Godfried zijn heerlijke gezonde traktatie!
Begin van de week was het weer prachtig weer en genoten wij van de zon en  hebben we lekker geravot in de speeltuin.

En de lente begint al weer een beetje in onze bol te zitten. We hebben moestuintjes geplant en bloempotjes versierd tot gezichtjes. Binnenkort krijgen de mannetjes ook haren want dan groeit er tuinkers op hun hoofd. Lekker!
Ook de pedagogisch medewerkers hebben de EHBO weer opgefrist. We hopen het niet nodig te hebben maar mocht het zo zijn dan zijn we goed voorbereid.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze  week deden de baby's voelactiviteiten rondom  het thema Pasen. Harde eieren, zachte  kuikentjes en schaapjes. Wat hebben ze genoten van deze activiteit. De peuters zijn deze week begonnen met een Paasmandje te knutselen. Eerst knippen, daarna schilderen en hierna nog figuurtjes plakken. Volgende week gaan we de Paashaas erin knutselen. Donderdag hebben wij genoten van  de lekkere en gezonde traktatie van meester Godfried.  Volgende week dinsdag komt juf Lydia weer voor een  yogales.

 

Fijn weekend toegewenst!

 

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 24 2017-2018