Skip to main content
31-03-2018

Nieuwsflits 27 2017-2018


este ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

 

-          Dinsdag a.s. zal de wafelbakactie en sponsorloop plaats vinden. Uw kind(eren) graag gymschoenen laten meenemen om te dragen tijdens de sponsorloop. Het opgehaalde sponsorgeld graag voor dinsdagochtend a.s. inleveren bij de leerkracht.

-          Er kunnen nog steeds wafels besteld worden! Het bedrag dat we ophalen met de wafelbakactie en sponsorloop zal ten goede komen aan kinderen met een beperking in Kenia en aan stichting de Opkikker.

-          De ouderraad heeft er afgelopen maandag weer voor gezorgd dat onze aula helemaal in paassfeer is omgetoverd.

-          Ter herinnering: komende week is het weer bag2school. Kleding kan dinsdag 27 maart tussen 18.00u – 19.00u worden ingeleverd. Woensdagochtend 28 maart kan dit nog tot 09.00u.

-          Donderdagochtend 29 maart zullen de jongere kinderen weer op zoek gaan naar paaseieren. Ook de oudere kinderen zullen getrakteerd worden op een chocolade ei.

-          Donderdagmiddag 29 maart zijn alle kinderen vrij. Wij verwachten de kinderen, na de vrije paasdagen,  woensdag 4 april weer op school.

-          Woensdag 18 april tussen 11.00-12.00u zal de GGD weer een inloopspreekuur houden op school. Indien u met vragen/opvoedingsvragen zit  loop dan gerust binnen!

-          Het schoolfruit voor volgende week: woensdag komkommer, donderdag appel, vrijdag waspeen.

-          Meester Godfried wil op deze manier iedereen bedanken voor de bijdrage aan de leuke  en bijzondere verjaardag

-          Voor in de agenda: de schoolreis voor groep 1-2  zal plaatsvinden op dinsdag 12 juni. De schoolreis voor groep 3-8 zal plaatsvinden op dinsdag 19 juni.

 

Traktatie idee nr. 6: Egel van peer en druiven

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:

·         druiven (los en gewassen)

·         een peer

·         twee krenten, rozijnen of cranberry’s

·         cocktailprikkers

·         een bord of schaal

·         mes en dunschiller

Zo maak je het:

1.       Verwijder het steeltje en snij aan de zijkant een plak van de peer, zodat deze goed blijft liggen.

2.       Snij halverwege de peer rondom in en schil de voorkant van de peer.

3.       Prik iedere druif aan een aparte cocktailprikker en prik deze rondom in de peer (in gedeelte waar de schil nog op zit).

4.       Draai de peer om zodat je de achterzijde ook helemaal vol kan prikken.

5.       Snij twee langwerpige oogjes uit de peer en stop hier een halve rozijn (of krent/cranberry) in.

6.       Neem een halve cocktailprikker en prik een hele rozijn aan de voorzijde van de peer waar het steeltje heeft gezeten.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke;

We waren deze week nog een beetje in de kindcentrumfeest-sfeer! Ook alle kinderen van het kinderdagverblijf hebben een bidon van het kindcentrum ontvangen en er hangt bij ons een bord van het kindcentrumlogo bij de voordeur. 
Deze week knutselden wij verrekijkers waarmee wij naar het bos vertrokken. We moesten goed zoeken maar ineens zagen we daar, door onze verrekijkers, allemaal plastic eieren in de bomen hangen! Die zijn we snel gevolgd en daar, aan het eind van de pad, zagen we ineens twee oren tussen de bossen vandaan komen. De paashaas zat op ons te wachten! Die is samen met ons mee naar 't Poppeke gelopen.
Ook knutselden wij paashaasjes door onze voeten te stempelen. Op de BSO deden we raadspelletjes over allemaal verschillende dieren.

 

We zijn nu ook het liedje van 'gele stippen op een ei' van Bert en Ernie aan het oefenen op de peutergroep en bij het kinderdagverblijf. De kinderen doen enthousiast mee en verzinnen steeds welke kleur aan de beurt is. Nieuwsgierig hoe het gaat? Op youtube kun je het liedje beluisteren.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Op het kinderdagverblijf is een paastafelkleed geverfd, zijn we verder gegaan met de voel activiteiten omtrent hard en zacht en zijn er ook paaseieren geverfd met de voeten...deze zijn niet om op te eten :) 

Ook is er begonnen met het opfrissen van de ruimte

Deze week hebben we op de peuterspeelzaal prachtige paaseieren geborduurd. 

Zijn we net als Jip en Janneke op visite geweest en hebben we in ons fantasiespel allerlei verschillende dieren onder de tafel gevonden.

De BSO heeft een sjoelkampioenschap gehouden en heerlijke koekjes gebakken. Ook zijn we heerlijk gaan uitrazen in de speeltuin.

 

 

Namens alle collega’s van kindcentrum Kloosterzande wens ik u een fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 26 2017-2018