Skip to main content
31-03-2018

Nieuwsflits 28 2017- 2018


Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

KIVA

Komend schooljaar zullen we van start gaan met het KIVA programma.

KIVA  is een  Fins (!) preventief, breed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten.

KIVA zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarmee wordt de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat verbeterd.

Binnen KIVA ligt de nadruk op de groep als geheel en dus niet op specifieke individuen. Het motto van KIVA  luidt dan ook: ‘Samen maken wij het fijn!’

Donderdagavond a.s. zullen alle medewerkers van het Kindcentrum hierover/hiervoor  hun eerste training krijgen.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied!

 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-          We kijken terug op een geslaagde wafelbakactie en sponsorloop. Er is ruim €3300,- opgehaald. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar inzet.

-          We willen ook iedereen weer bedanken voor de ingeleverde kleding. Door de grote hoeveelheid ingeleverde kg ‘s kan de ouderraad weer een heleboel leuke activiteiten organiseren voor de kinderen.

-          A.s. vrijdag, maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij. We verwachten alle kinderen woensdag 4 april weer op school.

-          Zaterdag 14 april organiseert schaakvereniging Landau een schaaktoernooi op de Prinses Marijkeschool in Axel. Informatie hierover treft u in de bijlage.

-          Ook in de maand april zullen er geen verkeersbrigadiers ingezet worden. Op onze laatste oproep is slechts 1 nieuwe aanmelding binnen gekomen. Dit is echter nog onvoldoende om het rooster volledig in te kunnen vullen..

-          Het fruit voor volgende week: woensdag zullen we, i.v.m. de paasdagen, schoolfruit serveren. Donderdag en vrijdag zal er fruit uit het EU programma worden geserveerd. Op donderdag bananen en vrijdag peren.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Komend weekend is het Pasen, dus hebben we natuurlijk veel paasactiviteiten gedaan deze week. Samen met de kinderen van Foxkidz hebben we eieren gezocht in de speeltuin achter school. De Paashaas was deze verloren. Gelukkig hebben de kinderen ze allemaal teruggevonden.

 Hebben jullie het al gezien als je voorbij rijdt? De peuters hebben een prachtige raamschildering gemaakt! Onze Rembrandtjes en Picasso's hebben er een waar kunstwerk van gemaakt.

We hebben hard geoefend op het liedje van 'De eieren' van Bert en Ernie! De kinderen vinden dit superleuk en zingen allemaal uit volle borst mee.

Begin deze week hadden we nog bezoek. Twee paashazen! Sommige kinderen vonden het wel erg spannend. Maar andere kinderen zagen al gauw dat de haasjes twee bekenden waren: Cindy en Melanie!

 De BSO-kinderen zijn deze week ook creatief geweest. Ze hebben eierdopjes van klei gemaakt. Daar waren ze wel even zoet mee! Ook hebben we bingo gedaan. Wanneer je won, mocht je iets kiezen uit een mand vol met prijsjes!

Binnenkort hebben we nog een leuk uitje met de BSO. Wat? Dat is nog een verrassing! Wordt vervolgd...

 

 

Namens alle medewerkers van Kindcentrum Kloosterzande wens ik u goede, fijne paasdagen toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 27 2017-2018