Skip to main content
09-04-2018

Nieuwsflits 29 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-          21 april om 10.30u zal er tijdens de marathon Zeeuws-Vlaanderen een Kika Kidsrun plaatsvinden voor de basisschoolleerlingen. Start is op de markt in Hulst.

-          Volgende week zullen de briefjes voor de ouderavond van groep 1/2 worden meegegeven.

-          Nog voor de meivakantie zullen de groepen 1/2A en 1/2C worden voorzien van nieuw kleutermeubilair.

-          Afgelopen woensdag hebben de jongens van groep 8 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een zeer sportieve middag. Aankomende woensdag zullen de meisjes van groep 8 in actie komen.

-          Het EU schoolfruit voor de komende week: woensdag peren, donderdag appel en vrijdag watermeloen.

-          Sinds 16 maart zijn alle kinderen van het Kindcentrum samen met Linda en Nadia bezig aan het openingskunstwerk. De eerste resultaten zien er prachtig uit. We zijn nu al benieuwd naar het eindresultaat.

-          Ook dit jaar zal de schoolfotograaf onze school bezoeken. Dit jaar zal de ouderraad ook de mogelijkheid bieden om een broertje(s)/zusje(s) foto te laten maken. Dit zal plaatsvinden op maandag 28 mei/dinsdag 29 mei en woensdag 30 mei na schooltijd. Volgende week ontvangt u hierover een brief.

-          Er is weer een mooi bedrag opgehaald met bag2school. Deze keer heeft de actie €431,40 opgebracht. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Wij hebben het thema Pasen afgesloten en zijn deze week gestart met het thema 'de sloot'.

We gaan van alles ontdekken en leren over het leven in en rondom de sloot.

Bij de peuterspeelzaal hebben we deze eens goed gekeken en gevoeld aan riet. Dit was heel lekker zacht.

In het diepste geheim werken wij al aan een cadeautje voor Moederdag, meer gaan we er uiteraard nog niet over vertellen.

Donderdag hebben de peutertjes samen met juf Linda en juf Nadia een prachtige bijdrage geleverd (stenen geschilderd) voor het nieuwe kunstwerk wat in ons kindcentrum komt.

 

Op de BSO hebben we deze week met allerlei kosteloos materiaal geknutseld, er kwamen de mooiste, gekste en grappigste creaties uit.

Ook hebben we in de hoge plantenbak allerlei verschillende zaadjes gezaaid, zoals wortels, radijzen, spinazie en nog veel meer. We zijn benieuwd hoe snel de plantjes boven komen.

 

In de meivakantie staat er op ons  BSO programma 'cowboys en indianen'. Als jullie gebruik willen maken van opvang in de meivakantie geeft je dit dan zo snel mogelijk door?

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Iets met een kikker en een bil... Voor 1 april hadden we een hele mooie bedacht dit jaar! We hadden een oproepje op facebook geplaats dat we gingen starten met het programma 'talen' en dat we niet voor het gangbare Engels als tweede taal hadden gekozen, maar voor het Zeeuws dialect. Voor dit programma waren we nog op zoek naar mensen die een gastles zouden kunnen verzorgen. Ons bericht werd gedeeld en er werden best veel reacties op gegeven. Maar... we gaan dus géén dialect (op een klein beetje na...) als tweede taal invoeren.

 

Dinsdag hadden de BSO'ers een extra dagje vrij van school. Een dagje erop uit dus! Eerst zelf lunch gemaakt en opgegeten in het zonnetje. Daarna lekker gaan ravotten in de buiten- en binnenspeeltuin van de Vogel.

 

Voor het thema lente/jonge dieren zijn we alweer flink aan de slag gegaan. De jongste kinderen hebben rupsen geverfd/geknutseld. De peuters hebben een dans gedaan op 'rupsje nooit-genoeg'.

 

Van de ouderraad hebben we mooie cadeaus gekregen! Een nieuw winkeltje op de peutergroep. Wat is hij leuk!! De kinderen vinden het prachtig en er zijn al weer veel etenswaren gekocht- en verkocht!

Ook hebben we nieuwe klei (en toebehoren) gekregen. Daar zijn we ook superblij mee!

 

 

Voor nu wensen wij u een zonnig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 28 2017- 2018