Skip to main content
22-06-2018

Nieuwsflits 38 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit het Kindcentrum.

 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-          Het Kindcentrum-kunstwerk is af!   De foto hierboven geeft een eerste indruk!  Prachtig!

-          We kijken terug op een geslaagde schoolreis naar Bellewaerde. Foto’s van deze dag zijn terug te vinden op onze facebookpagina. Natuurlijk dank aan alle ouders die ons hebben geholpen in het park en de shirts hebben gewassen.

-          Afgelopen donderdag hebben alle kinderen, tijdens de nationale yoga”  meegedaan aan een yogales verzorgd door Sylvia Bogaert (mama van Twan); Sylvia bedankt! 

-          We willen graag alle ouders bedanken die afgelopen woensdag hebben geholpen bij het poetsen in de kleutergroepen . Natuurlijk ook dank aan alle ouders die thuis iets schoonmaken/wassen.

-          Inmiddels zijn de eerste  kinderfysio behandelingen volop van start gegaan. Mocht u interesse hebben of benieuwd zijn naar de mogelijkheden neem dan contact op met Martine de Nijs of Rowena van Fysiofit.

-          Binnen de overblijfvergadering kwam naar voren dat we zien dat er in de bovenbouw al fors minder snoep wordt meegegeven in de brooddoos. https://webmail.leertij.nl/owa/redir.aspx?C=wI9Oyi3KJlvJFQEAGhPeSMOz6DRAVfngMTGfdmF9I73cyLZJWtjVCA..&URL=https%3a%2f%2fwww.google.nl%2furl%3fsa%3di%26rct%3dj%26q%3d%26esrc%3ds%26source%3dimages%26cd%3d%26cad%3drja%26uact%3d8%26ved%3d2ahUKEwi2otfG-N3bAhXSblAKHYYwDFMQjRx6BAgBEAU%26url%3dhttps%3a%2f%2fqnh.eu%2fen%2fduimpje-2%2f%26psig%3dAOvVaw34bzL7fGbi9BMpM42JXE4p%26ust%3d1529436348692147 In de onderbouw zien we regelmatig nog (te) veel snoep in de brooddoos. Zou u de hoeveelheid snoep willen beperken. Ook zien we hier dat er nog veel pakjes/zoete drankjes worden meegenomen. Op school kunnen kinderen melk/thee/bouillon en water  (gratis!) verkrijgen in de middagpauze.

-          Voor volgend schooljaar zijn we nog op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die het overblijfteam zouden willen komen versterken. Indien u hiervoor interesse heeft kunt u een mailtje sturen naar juf Mirjam mirjamgoense@ogperspecto.nl

-          Van  12 t/m 14 september  gaat groep 8 op schoolkamp.  Denkt u (indien van toepassing) aan de betaling van dit kamp? 

-          Alle kinderen van groep 4 hebben vandaag bezoek gehad van een imker in de klas. Wat was dat leerzaam! Ook hebben alle kinderen een mooie geurende kaars van was mogen maken.

-          Indien u volgend schooljaar wil veranderen van overblijfritme voor uw kind/kinderen of voornemens bent de stoppen met overblijven, wilt u dit dan doorgeven?

-          Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen is op zoek naar gastouders. Indien u interesse heeft om kinderen thuis op te vangen; de flyer zit in de bijlage.

-          Maandagmiddag a.s. zullen we de groepsindeling voor volgend schooljaar verder bekend maken.  Uiteraard hebben we getracht dit op een zeer zorgvuldige manier te doen.  Toch leidt dit ieder jaar weer tot een aantal teleurstellingen of voldoen we niet aan de  verwachtingen van iedereen.   Dat is uiteraard heel jammer/vervelend  maar achter iedere plaatsing zitten tal van afwegingen op allerlei gronden.

-          Er zijn nog een aantal schoolfoto’s niet opgehaald. Mocht u hier alsnog interesse voor hebben dan kunt u deze afhalen bij juf Mirjam.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Afgelopen week hebben zowel het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal weer gezellig een bezoekje gebracht aan de bibliotheek.

Samen hebben we boekjes uitgekozen voor op de groep en de juffen lazen ons een mooi prentenboek boek voor. Wij willen graag de planning voor de zomervakantie in orde maken, dus als u opvang nodig heeft in de zomervakantie geeft u dit dan zo snel mogelijk door aan ons a.u.b.

Volgende week dinsdag is de laatste yogales  voor de zomervakantie.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

´t Poppeke is er helemaal klaar voor;  sinds afgelopen weekend hebben wij een airco. Dus laat de zomer maar beginnen!  Omdat we nu toch in de zomerse stemming waren hebben we gekeken naar mooie vakantie bestemmingen. Wist je dat er  heel veel verschillende dieren leven in de zee? Onze peuters nu wel! Daarom maakten wij prachtige schildpadden in de allermooiste kleuren. De kinderen hadden zo hun best gedaan, dat ze twee dagen moesten drogen.
Woensdag hadden we echt zomerse temperaturen, dat was genieten! In de ochtend maakten de peuters een grote zonnebloem door hun handjes te verven en ´s middags gingen de grote BSO kinderen samen met Cindy zwemmen.
Donderdag stond helemaal in het teken van de eerste zomer dag, alleen het weer werkte wat minder mee. Gelukkig liet het zonnetje zich wel af en toe zien.
Ter voorbereiding maakten we ook ijsjes van karton. Groene, oranje, blauwe en roze ijsjes. Gelukkig smaakten ze allemaal naar chocola volgens onze peuter fijnproevers.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum wens ik u een fijn weekend toe.

Godfried Blaeke

(dir.)

 


< Nieuwsflits 37 2017-2018