Skip to main content
01-07-2018

Nieuwsflits 39 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

 

-          Volgende week gaat al weer de laatste schoolweek van start. We wensen alle kinderen heel veel plezier toe deze laatste week voor de grote vakantie.

-           Donderdag  a.s. omstreeks 13.45 uur  zullen we afscheid nemen van de kinderen van groep 8 en van de kinderen die onze school verlaten om naar een andere school te gaan.

-          Vrijdag a.s. zijn alle kinderen vrij en begint voor hen de welverdiende vakantie

-          Woensdag a.s. krijgen alle kinderen hun rapport mee

-          Er liggen nog van een aantal kinderen schoolfoto’s. Komende week is de laatste week om deze op te halen daarna gaan ze terug naar de schoolfotograaf

-          In de bijlage treft u de flyer van de kindervakantieweek. Deze zal plaatsvinden van 6 t/m 10 augustus.

-          Afgelopen week hebben alle kinderen van groep 5 t/m 8 een deurhanger betreffende de “vakantiebieb app” meegekregen. Het is van belang dat kinderen ook tijdens de 6 weken durende zomervakantie regelmatig blijven lezen!

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

We hebben deze week een drukke week gehad. Op de Peuterspeelzaal hebben we veel feestjes gevierd deze week. Ook is juf Lydia langs geweest voor een heerlijke les peuteryoga en zijn we al een beetje op vakantie gegaan.

Met de BSO hebben we  2  uitstappen gemaakt. Dinsdag mochten we gaan kijken bij het scheren van schapen.

Er waren zelfs een paar stoere kinderen die hebben geprobeerd om het wol te spinnen.

Woensdag was het modderdag en zijn we met de BSO naar het Braakmanbos geweest en hebben heel veel leuke spelletjes gedaan waar we vooral heel vies van werden.

Op alle groepen hebben we deze week heerlijk veel met water gespeeld.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Wat een prachtig weer was het deze week! Perfect om veel buiten te vertoeven.
We maakte onze zonnebloem af en onze peuters waren reuze trots: we hadden namelijk onze handjes laten overtrekken en deze geel geverfd. Zo vormden onze zwaaiende handjes de zonnebloem.
Op dinsdag stond er iets speciaals op de planning;  We gingen namelijk met onze peuters en BSO´ers schapen scheren.  Eerst een koekje eten en wat drinken bij Foxkidz en dan met een lange stoet kinderen richting ´t Laantje. 
Daar aangekomen zagen we het schaap al staan. We kregen uitleg en toen begon het: zijn dikke warme wintervacht ging er af, daarna werd dit gewassen en ten slotte werd er wol van gesponnen.
Erg interessant! Eenmaal terug bij `t Poppeke genoten we van een verkoelend ijsje. 
Woensdag was het heerlijk weer, niet benauwd maar echt lekker. Daarom deden we zo veel mogelijk buiten; spelen, muziek maken, met de watertafel, tenten bouwen en picknicken.

Ook donderdag speelden we flink met water en genoten we van het weer. Was het maar altijd zomer! 

 

Namens alle collega’s wens ik u een bijzonder zonnig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.) 


< Nieuwsflits 38 2017-2018