Skip to main content
06-07-2018

Nieuwsflits 40 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij de laatste nieuwtjes van dit schooljaar vanuit Kindcentrum Kloosterzande.

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

-          Deze week hebben alle kinderen een heerlijk verfrissend ijsje ontvangen vanuit de OR. Dit in verband met het aanhoudende, warme weer en de laatste schoolweek. Dit was zeker welkom.

-          De digitale ouderenquête is uitgewerkt en we hebben van u als ouder(s)/verzorger(s) een waardering gekregen van een 7,9 !   Dit is een heel erg hoge waardering waar wij erg trots op zijn!!! U geeft aan heel erg tevreden te zijn over ons pedagogisch en didactisch handelen , zelfstandigheid, vertrouwen te hebben in de school  etc…   (een hele rij)… Werkpunten in de ogen van ouder(s)/verzorger(s) zijn : huiswerk, leren leren en aandacht voor (digitaal) treiteren /pesten. Hier zullen we volgend schooljaar zeker mee aan de slag gaan.

-          Maandag en dinsdag hebben de kinderen van groep 8 twee keer de musical opgevoerd voor alle opa’s/oma’s en andere genodigden. Ook de kinderen uit de andere groepen hebben kunnen genieten van deze uitvoering.

-          Woensdagavond hebben we afscheid genomen van de kinderen uit groep 8. Ook de ouder(s)/verzorger(s) hebben we bedankt voor het jarenlange vertrouwen in onze school.

-          Donderdagmiddag hebben we alle kinderen uit groep 8 en een aantal kinderen die onze school tussentijds verlaten uitgezwaaid via de rode loper. We wensen al deze kinderen veel plezier en succes toe op hun vervolgschool!

-          We zullen volgend schooljaar nog een aantal nieuwe gezichten hebben op school. In groep 4/5 zal juf Daisy Biddelo op woensdag/donderdag/vrijdag werkzaam zijn. Ook zullen er komend schooljaar in het kader van de werkdrukgelden twee onderwijsassistenten (beiden vier ochtenden) werkzaam zijn. Juf Els Lambert zal van maandag t/m donderdag werkzaam zijn in de bovenbouwgroepen. Juf Sonja Broekaart zal van dinsdag t/m vrijdag in de onderbouwgroepen komen ondersteunen.

-          Alle kinderen hebben woensdag hun rapport meegekregen. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen deze na de zomervakantie weer terug inleveren zodat wij deze volgend schooljaar weer kunnen aanvullen?

-          Na de zomervakantie zal een ambassadeur van stichting ‘de Opkikker’ onze school bezoeken om de cheque naar aanleiding van de sponsorloop van dit schooljaar in ontvangst te nemen. 

-          De fruitmoeders hebben de laatste woensdag alle kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject verrast met een heerlijke zomerse fruitspies.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Wat hebben we er weer een zonnige week opzitten met allerlei zonnige activiteiten.
Maandag gingen we met onze peuters naar de speeltuin, wat natuurlijk al leuk op zich is. Maar wat een verrassing! Meester Ludwig was daar met duiven.

We bewonderden hun mooie lange veren en aaiden ze. Er was zelfs een dappere peuter die ze een kus gaf! 
Achteraf hebben we natuurlijk nog heerlijk gespeeld.

Dinsdag hadden we een koud klusje! Maar ook daar draaiden onze peuters de hand niet voor om. We hadden namelijk een heel groot ijsblok waarin allerlei schatten waren verborgen en met onze hamers hakten we het ijs aan stukken. Wat was dit leuk!

Woensdag maakten onze dreumesen prachtige warme zonnen en onze peuters oefenden met een water estafette. De waterdruppels vlogen in het rond, dus we werden lekker nat!

Donderdag versierden we onze ruimte met watermeloenen. Zelfgemaakte, dus extra mooi en speciaal. We sloten onze peuterochtend af in de zandbak, waar we de mooiste taartjes in bakten.

En dat was het alweer, schooljaar 2017/2018. Gelukkig zien we de meesten van jullie nog, maar we wensen jullie toch alvast een fijne vakantie!

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De laatste week voor de vakantie hebben we het lekker rustig aan gedaan. Veel buiten gespeeld, lekker buiten gegeten, honderden zandtaarten gebakken en verkoeling gezocht bij de watertafel kortom langzaam aan uitgebold en genoten van het warme weer.

In de vakantie hebben wij op het kinderdagverblijf en de BSO weer een heel leuk thema "Ik heb de zomer in m’n bol" we gaan veel met water en modder spelen en ook gaan we picknicken.

De eerste week is het ‘Doe Week’. Dan gaan we samen met onze vrienden en vriendinnen van ‘t Poppeke en Pinkeltje uit Vogelwaarde er een super gezellige en sportieve week van maken. Dinsdag gaan we sporten, woensdag hebben we een uitstap naar de kinderboerderij in Terneuzen en

donderdag gaan we lekker een hele dag met water spelen en allemaal leuke spelletjes doen.

Kortom het wordt weer een gezellige vakantie.

In de vakantie zijn wij gewoon telefonisch en via de mail te bereiken. 

Wij wensen iedereen een hele warme, zomerse en fijne  vakantie toe! 

 

 

Hierbij wensen wij u namens alle medewerkers van het Kindcentrum een heel fijne en zonnige vakantie toe.

Tot ziens tot 20 augustus.

 

Met vriendelijke groet,

Team Kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 39 2017-2018