Skip to main content
13-10-2018

Nieuwsflits 09 2018-2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Met de herfstvakantie voor de deur………………….., hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Afgelopen donderdag was het schoolpleinfeest. We kunnen terugkijken op een heel gezellige avond, waarbij met veel plezier allerlei spelletjes gespeeld zijn.

-          Door middel van een spelletjesmiddag is er vandaag op toepasselijke en gezellige wijze een einde gekomen aan de Kinderboekenweek met als thema ‘vriendschap’. De groepen 1 t/m 3 en de groepen 4 t/m 8 hebben samen spelletjes gedaan. En afgelopen donderdag zijn onze vriendjes uit de peutergroepen op bezoek geweest bij de groepen 1-2.

-          Stichting “de Opkikker”, het goede doel van de wafelbakactie van vorig schooljaar, heeft deze week de bijdrage van onze school ontvangen. Tijdens de eerste schoolweken wilden we graag iemand richting school krijgen, zodat de kinderen officieel een cheque konden overhandigen. Dit was helaas op korte termijn niet mogelijk.

-          Denkt u aan de  Bag to school-actie die gepland staat na de herfstvakantie, op 22 en 23 oktober? Zakken kunnen ingeleverd worden op maandagavond 22 oktober tussen 18.00 u en 19.00 u of op dinsdagochtend 23 oktober tussen 8.15 u en 8.45 u.

-          Op woensdagmiddag 17 oktober wordt er in het Industrieel museum een herfstactiviteit voor kinderen georganiseerd. Kinderen kunnen er hun eigen raket bouwen en lanceren, met 3D-pennen werken en meedoen aan een speurtocht. Meer informatie hierover is te lezen in de bijlage.

 

-          Nog een tip voor een gezonde traktatie: een fruitvriendje!

 

Wat heb je nodig:

 

-          Leverworst

-          Aardbeien

-          Druiven

-          Blokjes kaas

-          Cocktailprikkers

 

Zo maak je het:

-          Snijd de leverworst in plakken. Dit wordt het hoofd.

-          Neem een aardbei en bevestig het hoofd met een cocktail prikker op de aardbei.

-          Bevestig met cocktailprikkers vier druiven aan de aardbei. Dit zijn de armen en benen.

-          Duw de prikkers van de benen verder in een blokje kaas, zodat het geheel kan blijven staan.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week was er geen sprake van “herfst”; wat een prachtige nazomer dagen! We waren lekker veel buiten! Wel stonden er herfstactiviteiten gepland, we hebben onder andere gerekend met kastanjes en nieuwe liedjes geleerd. Ook hebben we verschillende groentes besproken en herkennen wij er al een heleboel!  Donderdag hadden de peuters samen met de kleuters een thema-afsluiting van ´ik en mijn familie´. We gingen er heen met onze peuters en speelde nog even samen met de groep van ´Foxkidz´.
Na het leuke verhaal ´mijn kartonnen kasteel´ door juf Esther gingen we weer terug en hadden we een picknick in de bolderkar.  Op vrijdag kwam de fotograaf langs met hopelijk mooie foto´s als resultaat!

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig herfstvakantie toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 08 2018-2019