Skip to main content
05-11-2018

Nieuwsflits 11 2018-2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Groep 6  is op bezoek geweest bij het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk, als vervolg  van een gastles verzorgd door Waterschap Scheldestromen over “Leven onder de zeespiegel” over dijken, polders en het werk van het waterschap. Het was een leerzame uitstap passend bij de aardrijkskundelessen.

-          Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van de groepen 1-2 geschitterd op  het podium in de aula tijdens de Kom ’s kijken-middag.

-          De laatste Bag to school- actie heeft weer een mooi bedrag opgeleverd: 509,40 euro!  Dank voor ieders bijdrage hieraan!

-          Deze week zijn twee muren in de hal bij de groepen 1-2 voorzien van een nieuwe, blauwe kleur. Tevens is de muur bij de groepen 5/6 en 6 voorzien van een groen tintje!

-          In de bijlage vindt u de nieuwe flyer van sportbuurtwerk. Hierop is te lezen welke activiteiten er op woensdagmiddag georganiseerd worden door Hulst voor elkaar voor de groepen 5 tot en met 8.

-          Afgelopen maandag hebben alle leerkrachten en pedagogisch medewerkers de derde bijeenkomst van ons KiVa-programma  (samen een fijne school) gevolgd.  De komende weken zullen nog een aantal mensen worden getraind als KiVa-trainer.   Op deze manier willen we voldoende kennis binnen halen op weg naar een KiVaschool. We zullen u regelmatig meenemen in de volgende stapjes.  Uitgangspunt: we zijn met zijn alle verantwoordelijk voor een fijne school!

-          Op zaterdagmiddag 26 januari 2019 organiseren ZC Koewacht en ZC de Honte de lokale schoolzwemkampioenschappen in zwembad Reynaertland in Hulst. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor deelname. In de bijlage vindt u de uitnodiging en de reglementen Inschrijving staat vanaf 1 november tot en met 22 januari open. Aanmelden kan door de brief in de bijlage in te vullen en in te leveren bij de groepsleerkracht van uw kind.

De Zeeuwse muziekschool wil graag een samenspel organiseren voor alle muzikantjes die minimaal 1 jaar les hebben gehad. Het betreft  6 gratis lessen samenspel in Hulst, met een eindpresentatie in kerstsfeer. De lessen vinden plaats in Hulst – Muziekschool Baudeloo. Elke woensdag vanaf 7  november 16.30 – 17.15 uur. Eindpresentatie woensdag 12 december 19.00 uur.

-          Binnenkort gaan we weer van start met het EU-schoolfruitproject (samen met schoolfruit is het dan alle dagen fruit).  We zijn nog op zoek naar een paar ouders die ons willen ondersteunen op donderdag of vrijdag. (max. een half uurtje het uit te delen fruit voorbereiden).  Wie heeft er tijd/zin om dit leuke project verder te begeleiden?  Meer informatie bij Arga Moree (argamoree@gmail.com)

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

Hebben jullie de vooruitgang gezien van onze verbouwing? Het begint nu echt op te schieten!  Ook onze ruimtes veranderen steeds. Beide groepen hebben een grote geverfde boom op de ramen waarbij steeds meer herfstbladeren bij worden geplakt. De kinderen hebben deze geverfd met wattenstaafjes, wat een secuur werkje is dat!  Verder vind je ook vrolijke egels, van klei maakte ze een egel en gekleurde rietjes vormde de stekels.  Natuurlijk wonen Hompeltje en Pompeltje ook in het bos, dus de peuters gingen naar huis met op beide duimen een gezichtje.  En wat onze peuters ook heel goed kunnen is rekenen met kastanjes en stekels van egels, wat knap!!  Afgelopen dagen was het niet altijd weer om buiten te spelen, dus bleven we binnen. Gelukkig konden we onze energie kwijt door de stoelendans en andere dansjes. Volgende week gaan we met de peuters van Foxkidz een herfstwandeling maken. We hebben er al zin in!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

                - Maandag a.s. 5 november krijgen we weer een peutergymles. Deze wordt georganiseerd door Hulst voor Elkaar.

                - Volgende week donderdag 8 november gaan we een leuke herfstspeurtocht maken, denken jullie aan regenlaarsjes of oude schoenen.

                - De kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO hebben deze week lekker koekjes gebakken, ze smaakten heerlijk!

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 10 2018-2019