Skip to main content
05-12-2018

Nieuwsflits 13 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Afgelopen woensdag hebben 6 leerlingen voorgelezen tijdens de voorleeswedstrijd in de grote hal. Carlyn de Zwart (groep 8) mag zich de beste voorlezer van ’t Getij noemen; gefeliciteerd! Zij mag onze school vertegenwoordigen in de volgende regionale ronde. 

-          Ivanka van der Have neemt zitting in de ouderraad namens groep 1. We wensen haar hiermee veel succes!

-          De GGD organiseert gratis workshops bij ouders thuis over opvoeden. Lees meer informatie over deze opvoedworkshops, die worden gegeven door een jeugdverpleegkundige, in de flyer in de bijlage.

-          Het schoolfruit vanuit het EU-schoolfruitproject is voor volgende week: op woensdag peer, op donderdag een halve paprika en op vrijdag een halve appel. Wij zijn op deze dagen afhankelijk van de leverancier. Het kan voorkomen dat het een kleinere portie betreft. Wanneer u inschat dat het (net niet) voldoende is voor uw kind, wilt u dan iets aanvullends meegeven?

-          Afgelopen woensdag zijn een aantal medewerkers getraind voor deelname in het KiVateam; dit is onze  volgende stap in ons KiVa-traject. 

-          De leerlingen uit de groepen 7 en 8 zijn donderdag op bezoek geweest op het Reynaertcollege. Het was interessant om hier al eens een kijkje te nemen!

-          Op woensdag 28 en donderdag 29 november staan de oudergesprekken voor de ouders van de groepen 1 en 2 op de planning. Begin volgende week zullen de uitnodigingen meegegeven worden.

-          De kinderen raken in de ban van sinterklaas. Hij zal dit jaar onze school bezoeken op dinsdag 4 december. We zullen hem ‘s ochtends opwachten rond de vijver aan de kant van de bibliotheek. Na aankomst zal hij de kinderen van de groepen 1 t/m 4 een bezoekje brengen in de klas.

-          In december blijven we feesten: u kunt woensdag 12 december al in uw agenda noteren: dan wordt er een gezellige kerstmarkt georganiseerd in en rond het gebouw! Onze ouderraad is al druk bezig met de organisatie. Hierbij zou uw hulp ook nog goed van pas komen! In de bijlage leest u op welke manieren u de ouderraad kunt helpen om van de kerstmarkt 2018 weer een groot succes te maken!

-          Leuk als traktatie of voor in de schoen… Spaanse mandarijntjes!!:

 

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Afgelopen maandag hebben de BSO-ers weer haakles gehad van Melda. De basistechnieken beheersen we nu. We zijn benieuwd wat Melda ons volgende week gaat leren.

Deze week hebben we het “sinterklaasthema” geïntroduceerd bij de allerkleinsten  en bij de peuters.
We hebben gekeken naar de baard van sinterklaas, gezien dat sinterklaas ook een staf heeft en een mijter op zijn hoofd. 
Hebben jullie al gezien dat er heel veel pietjes hangen? We hebben ook een aantal hele grote pieten in onze ruimtes waar we mee kunnen spelen. 
De kinderen hebben zich verkleed als sint en piet en vol fantasie met onze kartonnen stoomboot en de haard met cadeautjes gespeeld.

De datums voor de tien minuten gesprekken zijn ook weer ingepland, deze zullen plaatsvinden in week 51.

Dit weekend wordt de nieuwe opbouw geplaatst. Afgelopen week waren de voorbereidingen daarvoor in volle gang.  Donderdag is het gehele dak eraf gehaald en vrijdag komen ze de laatste puntjes op de “i”  zetten om alles tip top in orde te laten zijn voordat de opbouw definitief geplaatst wordt.

 

Namens alle collega’s wens ik u een zeer prettig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 12 2018-2019