Skip to main content
05-12-2018

Nieuwsflits 14 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Het schoolfruit vanuit het EU-schoolfruitproject is voor volgende week: op woensdag een peer, op donderdag een appel en op vrijdag een stukje meloen.

-          Afgelopen dinsdag is juf Ingrid op school geweest en heeft meerdere groepen bezocht om haar zoontje Stef te laten bewonderen.

-          Op woensdag 28 en donderdag 29 november zullen de oudergesprekken voor de ouders van de groepen 1 en 2 plaatsvinden.

-          Op dinsdag 4 december verwachten we een bezoek van sinterklaas aan onze school (en niet 30 november , zoals vermeld op de kalender). Het belooft weer een leuk feest te worden!

-          De kinderen van groep 5 t/m 8 zijn druk in de weer met het maken van leuke surprises. Deze mogen vanaf woensdag a.s. op het podium geplaatst worden. Zo kan heel de school er nog even van genieten!!

-          Aanstaande zaterdag komen Sinterklaas en de pieten aan in Walsoorden. Vervolgens is er feest in WZC Antonius voor de groepen 1 t/m 4 en een pietendisco in bar De Klaroen voor de groepen 5 t/m 8. Nogmaals het programma van de intocht in de bijlage.

-          Op woensdag 12 december wordt een gezellige kerstmarkt georganiseerd in en rond het gebouw! Uw hulp is nog steeds van harte welkom!! In de bijlage leest u nogmaals op welke manieren u de ouderraad kunt helpen om van de kerstmarkt 2018 weer een groot succes te maken!

-          Tijdens de kerstmarkt  is het mogelijk om een kraam te huren.

Indien je een kerstkraampje wilt om “passende zaken” te verkopen dan kan dit geregeld worden via Esther Bilderbeek. Haar mailadres is: esther.esther@hotmail.com

De kosten voor een kraampje zijn: 19 euro voor een heel kraam, 9,50 euro voor een half kraam. Bijpassend achterzeil is 4,50 euro  of 2,25 euro.

-          Op woensdag 19 december 2018 wordt er een tafeltennistoernooi voor basisschoolleerlingen georganiseerd door Hulst voor elkaar.

Alle kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen hier aan deelnemen. Voor meer informatie: zie de flyer in de bijlage.

 

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week hebben we sinterklaas verkleedpartijtjes gehad. De kinderen verkleedden zich als Sinterklaas en Piet maar ook onze leidsters deden mee.
Ze verkleedde zich voor de ogen van de kinderen als Sinterklaas en  piet en reden een rondje op het stokpaard. De kinderen lieten enthousiast horen welke liedjes ze al geleerd hebben. Daarna hebben we de baard en mijter van de Sint gevoeld en bekeken en nageschilderd. Donderdag maakten wij de baard van Sinterklaas met scheerschuim. Wat voelt dat gek zeg!   Op het kinderdagverblijf deden we deze week de nodige rek- en strekoefeningen en zingen we luid mee met ´pipa-pepernoot´ op het digibord. Ook knutseljuf Melda is weer op de BSO geweest. Nu we de basis van het haken hebben geleerd maken we nu iets wat moeilijker is: een poesje. 
Dinsdag zijn we lekker in beweging geweest op de BSO en deden we een mini bootcamp. 
Ook met de opbouw van de BSO gaat het hard! De kraan heeft afgelopen zaterdag de opbouw geplaatst en nu zijn ze begonnen met het afwerken aan de binnenkant.  Vol spanning kijken wij uit naar volgende week. We verwachten dat Sinterklaas en zwarte Piet een bezoek brengen aan 't Poppeke!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

-De week zijn wij gestart met het thema Sinterklaas. Bij de peuterspeelzaal  hebben in de kring veel op het digibord gewerkt en  samen  nepcadeautjes gemaakt om mee te spelen tijdens het vrij spel.

-Ook hebben we pietenmutsen geknutseld en een laars of een schoen. We hopen dat de Sint en zijn pieten er nog een klein cadeautje in komen doen.

-De informatie avond over onze nieuwe Foxkidz app werd druk bezocht. Inmiddels hebben alle ouders die niet aanwezig konden zijn , de uitleg ook via de mail ontvangen.

-Volgende week dinsdag komt onze juf Lydia weer op visite.

 

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 13 2018-2019