Skip to main content
05-12-2018

Nieuwsflits 15 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          En we zingen en we springen en we zijn zo blij….! Nog een paar nachtjes en dan is het eindelijk zover: op dinsdag 4 december zullen sinterklaas en zijn pieten onze school bezoeken. De kinderen mogen deze ochtend op het schoolplein blijven (ook de kinderen van de groepen 1-2). De kinderen zullen onder begeleiding van hun leerkracht tegen 8.45 u sinterklaas opwachten rond de vijver aan de kant van de bibliotheek. Neemt u ook gerust een kijkje! Na aankomst zullen sinterklaas en de pieten een bezoek brengen aan de kinderen van de groepen 1 t/m 4. 

-          De kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn druk in de weer geweest met het maken van surprises. De eerste mooie creaties staan al op het podium in de aula!  (zie foto in de bijlage)

      

-          Amerigo, het paard van Sinterklaas,  heeft nieuwe hoefijzers gekregen… nu hebben we een probleem op school; hier en daar is het aan het lekken. Graag zouden we aan willen vragen om een emmer  mee te geven aan uw zoon/dochter (voorzien van naam zodat deze weer  terug naar huis kan) zodat we al het lekwater kunnen opvangen…. Tsja…..nieuwe hoefijzers…..

 

-          Maandag 10 december a.s. willen we  ’s ochtends extra aandacht schenken aan verlichting en opvallen in het verkeer…. In de bijlage meer informatie hierover.   Norah  (groep 8) heeft hiervoor een mooie flyer ontworpen.

-          Het schoolfruit vanuit het EU-schoolfruitproject is voor volgende week: op woensdag mandarijn, op donderdag appel en op vrijdag een wortel.

-          Om de privacy van onze leerlingen beter te kunnen waarborgen, hebben we, als extra ‘veiligheidje’, alle foto’s uit het fotoalbum op de website achter de inlogcode voor de ELO  geplaatst

-          Wanneer u uw steentje bij wilt dragen aan de kerstmarkt van woensdag 12 december; dit kan nog steeds!

-          Indien je tijdens de kerstmarkt een kraampje wilt huren om “passende” zaken te verkopen dan kan dit geregeld worden via Esther Bilderbeek. Haar mailadres is:esther.esther@hotmail.com

Hierbij nogmaals de kosten voor een kraampje: 19 euro voor een heel kraam, 9,50 euro voor een half kraam. Bijpassend achterzeil is 4,50 euro  of 2,25 euro.

 

Nieuws vanuit  de Kindcentrumraad

De kindcentrumraad is afgelopen dinsdag weer bij elkaar geweest.   Tijdens deze prettige  Kindcentrumraadbijeenkomst zijn  er ouders/medewerkers van de drie partners(’t Getij, ’t Poppeke en Foxkidz) met elkaar in gesprek  geweest over allerlei inhoudelijke zaken.  Deze keer hebben we  “de top 5” samengesteld voor de komende periode .  De hoofdonderwerpen waar we ons de komende tijd op gaan richten zijn:

-het organiseren van een platform om materiële zaken zoals bijv. kleding en speelgoed  aan te bieden

-de vele oudertalenten binnen het Kindcentrum in te zetten

-zoeken  naar een eigentijds communicatieplatform binnen het Kindcentrum

-organiseren van maatjeswerk;  ouder(s)/verzorger(s) helpen ouder(s)/verzorger(s)

-hoe betrekken we ouders/verzorgers zo veel mogelijk bij de voortgang van het kind?

Tevens  zijn we aan de slag gegaan met het onderwerp: eigentijds communicatieplatform. De komende periode gaan we op onderzoek naar de mogelijkheden op dit gebied.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Maandag kwam juf Melda weer bij ons knutselen. Nu zijn we begonnen met pomponnetjes maken. We zijn al benieuwd wat dat voor moois gaat worden!

Onze peuter pietjes hadden het deze week weer druk, iedereen heeft geholpen met het maken van pepernoten. En ze waren heerlijk!!

Het was nog best een karweitje, eerst het beslag maken en dan rollen tot er een balletje ontstond. Deze moesten we een beetje indrukken en toen nog in de oven.

Ook kregen wij het leuke nieuws dat Sinterklaas en zijn pieten op bezoek komen, dus hebben we de mooiste knutsels en tekeningen gemaakt. Deze hangen nu in de ruimte zodat Sinterklaas ze niet kan missen. 
Wij zijn enorm benieuwd wat hij er van vindt!

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Heel veel kinderen zijn bij ons op bezoek gekomen om te zingen en te springen met Sinterklaas. We hebben heel wat lekkers gegeten en zelfs speentjes meegegeven voor de baby pietjes.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:  

-De kinderen van de BSO hebben deze week zelf lekkere verse pompoenensoep gemaakt. De soep smaakte erg lekker.

-Dinsdag was yoga juf Lydia weer op visite bij de peuterspeelzaal. Ze nam ons mee naar Pietenland. Wij deden pietengym, klommen op de daken, bliezen een pluisje van de baard van Sinterklaas weg en deden een dansje. We kregen van juf Lydia ook nog een mooie kleurplaat.

Vanaf volgend jaar komt juf Lydia de ene keer op dinsdag en de volgende keer op donderdag zodat er nog meer kunnen genieten van haar leuke lessen.

-De kinderen van de peuterspeelzaal hebben donderdag en vrijdag pepernoten gebakken. Mixen, kneden en bolletjes maken. Dan even in de oven en smullen maar!

-Volgende week dinsdag zijn ook alle peuters uitgenodigd om Sinterklaas en zijn pieten te ontvangen op school. Meteen hierna gaan we verder feesten in de gymzaal.

 

 

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe… en alvast een heerlijk avondje,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 14 2018-2019