Skip to main content
08-12-2018

Nieuwsflits 16 2018-2019


Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          We hebben afgelopen dinsdag van een erg gezellig sinterklaasfeest genoten. Sinterklaas kwam dit jaar niet op z’n trouwe schimmel Amerigo, maar maakte zijn entree met de brandweerwagen! Deze werd ingeschakeld toen brandende pakjes op het schoolplein niet met emmers geblust konden worden! Na deze spectaculaire opening van het feest, hebben de sint en zijn pieten de groepen 1 tot en met 4 bezocht. De groepen 5 tot en met 8 hebben het druk gehad met het lezen van mooie gedichten en uitpakken van prachtige surprises.

-          We hebben van sinterklaas nog een mooi cadeau gehad om te gebruiken bij onze gymlessen: twee parachutes (grote ronde doeken met handvatten), waar tal van leuke activiteiten mee te doen zijn. Sinterklaas heeft hierbij hulp gehad van Kenny en Anouska van Waes. Bedankt!

-          Maandag aanstaande willen we  ’s ochtends extra aandacht schenken aan verlichting en opvallen in het verkeer met Ride of the light. Alle kinderen mogen deze ochtend zo opvallend mogelijk verlicht naar school toe komen. Zij mogen dan over de rode loper richting het eigen plein gaan

-          Het schoolfruit vanuit het EU-schoolfruitproject is voor volgende week: op woensdag mango, op donderdag peer en op vrijdag dinomeloen.

-          Woensdag 12 december is het dan zover… kerstmarkt ’t Getij 2018!! U komt toch ook (16.00 u -19.00 u)?

Maandagavond en dinsdagavond a.s. (vanaf 18.30 u)  worden er kerststukken gemaakt op school, die op woensdag op de kerstmarkt verkocht zullen worden. We kunnen hierbij nog hulp gebruiken! Tijd en zin om te komen helpen? Stuur dan een mailtje naar Sandra: sanmarnouk@zeelandnet.nl. Mocht u kerstspullen over hebben of weg willen doen; deze kunnen goed van pas komen bij het maken van de kerststukken. U kunt ze inleveren bij de groepsleerkracht van uw kind. Alvast bedankt!

-          Mocht u dit nog niet hebben gedaan…………, denkt u aan het betalen van de overblijfrekening (indien dit voor u van toepassing is)?

-          Vandaag zijn er brieven verspreid onder de kinderen van groep 4 die mogelijk communie gaan doen.  Mocht u geen briefje hebben ontvangen en toch uw kind laten deelnemen, wilt u dan even een seintje geven aan de groepsleerkracht?

-          Maandagmiddag gaan de kinderen van groep 3 knutselen met “de ouderen” in het woonzorgcentrum.  Wij zijn er van overtuigd dat deze mix van leeftijdsgroepen mooi knutselwerk gaat opleveren.

-          Op 26 decembertweede Kerstdag, is er een kerstviering in de H. Martinuskerk in Kloosterzande. Kinderen kunnen hieraan meewerken door bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken of wat voor te lezen. De uitnodiging met meer informatie hierover vindt u in de bijlage.

-          Op 28 december wordt er in de Hontenissehal door Jong United een zaalvoetbalclinic gegeven voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Inschrijven hiervoor kan tot 20 december. Zie bijlage voor meer informatie.

-          Op 5 januari wordt er op de Prinses Marijkeschool in Axel een jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Meer informatie hierover leest u in de bijlage.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Maandag zijn de BSO-ers alweer fanatiek aan het knutselen geslagen. Dit keer werden de kranten en behangerslijm uit de kast gehaald en  maakten ze kerstballen van papier-maché. Volgende week gaan we ze versieren en dan kunnen ze snel de kerstboom in! De BSO kreeg van Sinterklaas een muziekinstallatie waar de nodige dansjes al mee gedaan zijn. We hebben zelfs al op kerstmuziek gedanst. Ook hebben we een uitstapje gemaakt naar de speeltuin, even een frisse neus halen.  

Ook de peuters hebben niet stil gezeten. Ze deden een yogales waarbij ze allerlei dieren in de jungle tegenkwamen die ze na deden. Flamingo´s, kikkers, vlinders en zelfs een slang!
En ze haalden  een frisse neus door met de bolderkar de eendjes te voeren en te spelen in 't Laantje.  Nu het nog zacht weer is, kunnen we er maar beter van genieten!

Op vrijdag maakten de peuters alvast de eerste “kerstknutsels” en bakte de BSO wafels en maakten ze mooie creaties met zoutdeeg

 

Nieuws vanuit Foxkidz:  

Deze week hebben de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal een mooi Sinterklaasfeest gehad en wat was het fantastisch om Sinterklaas met de brandweer aan te zien komen. De kinderen op de peuterspeelzaal hebben de laatste dagen van de week vrij mogen knutselen en wat kwamen daar mooie creaties uit! Op het kinderdagverblijf zijn we al voorzichtig in de kerstsferen aan het komen en verven de kinderen een mooi lichtje voor de kerst.

Op de BSO kwam afgelopen dinsdag ook nog een piet langs met cadeaus voor de kinderen. Vandaag gingen ook daar de kinderen beginnen met het thema kerst en de groep versieren.

 

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 15 2018-2019