Skip to main content
17-12-2018

Nieuwsflits 17 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          In het afgelopen weekend hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat Rudie de Rijk, de opa en tevens verzorger van Jessie Goossen (groep 4/5) onverwachts is overleden. Omdat maandag a.s. de crematieplechtigheid gehouden wordt, zullen we deze dag, als eerbetoon, de vlag bij school halfstok hangen. We wensen Jessie en haar familie veel sterkte toe. Uiteraard zal onze school tijdens deze plechtigheid vertegenwoordigd zijn.

 

-          Afgelopen maandag stond in het teken van de verkeersveiligheid met the Ride of the light. Veel kinderen hebben ervoor gezorgd dat ze goed zichtbaar waren in het verkeer. Via de rode loper mochten alle kinderen het schoolplein op.  Alle kinderen hebben” beads” gekregen.  Deze kunnen in de spaken worden gestopt om nog meer op te vallen!

-          Bij de controle van de fietsverlichting bleken toch hier en daar wel wat batterijtjes leeg te zijn. We willen u erop attenderen dat in het kader van ‘goed zichtbaar zijn in het verkeer’, het verstandig is om goed werkende fietsverlichting te hebben en batterijen te vervangen indien nodig! Zeker tijdens deze donkere dagen voor kerst…

-          We hebben van stichting de Opkikker, het goede doel van de wafelbakactie afgelopen voorjaar, het bericht ontvangen dat er, dankzij de bijdrage vanuit ‘t Getij, iemand van een Opkikkerdag heeft kunnen genieten.  Zie bijlage.

-          Het schoolfruit vanuit het EU-schoolfruitproject is voor volgende week: op woensdag peer, op donderdag mandarijn en ananas.

-          Afgelopen woensdag hebben we kunnen genieten van een sfeervolle kerstmarkt! We willen hiervoor de ouderraad en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedanken!

-          Tijdens de kerstmarkt was er ook een taartenbakwedstrijd ‘Eel Klooster bakt’. Hierbij de uitslag: De lekkerste taart is gemaakt door Floor en Puk van Stevendaal. De mooiste taart is gemaakt door de moeder van Alisar, Abdul Sattar en Lamar Jlilati. Zij hebben hun prijs in ontvangst genomen; gefeliciteerd! Alle taartenbakkers worden bedankt voor hun deelname

-          De winnares van “ de selfie met de kerstman”  is Jet van Liere. Proficiat!  De winnares van “Rarara” is Imani uit groep 4.

-          Op donderdag aanstaande organiseert (de ouderraad) een heerlijke kerstlunch. Alle kinderen blijven deze dag op school eten (gratis) en kunnen dan gaan genieten van een lekker kerstbuffet. Hiervoor willen we u vragen om uw kind op deze dag een bord, bestek en een beker mee te geven voorzien van zijn of haar naam. Zie ook de bijlage.

-          Op dinsdagmiddag aanstaande zal een kinderkerstkoor onder leiding van juf Sonja, gaan zingen in WoonZorgCentrum Antonius.

-          Vrijdag a.s. start de kerstvakantie.

-          Maandag a.s. zullen we in een apart bericht alle personele veranderingen (voor na de kerstvakantie)  met u delen.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Kerstmis komt steeds dichterbij en wij zijn al helemaal in de goede sfeer;  kerstmuziek, knutselwerkjes en dansjes komen elke dag voorbij.

Maandag maakten onze peuters een sneeuwhanger voor in de kerstboom thuis, met ´sneeuw´ en glitters. Wat waren ze leuk!

Ook onze knutsel-oma kwam weer langs en de BSO ging verder aan “de papier-maché kerstballen”.

Maar ook onze dreumesen zaten niet stil, ze kleurden prachtige kerstslingers die nu onze babygroep versieren. Helemaal “in the mood” waren de kerstballen ook dinsdag aan de beurt. We “vingerverfden”  twee kartonnen rondjes en vouwden  deze in elkaar als echte ballen. 
Dinsdagmiddag kregen we hoog bezoek; de GGD stond op de stoep met een onverwacht bezoek. Alles is weer goed gekeurd omtrent de nieuwe wetgeving, dus laat 2019 maar beginnen!

Op woensdag was de kerstmarkt op ´t Getij en uiteraard waren wij ook aanwezig..

Waar we deze week ook flink op hebben geoefend is op het liedje van de belletjes. Iedereen kreeg een muziekinstrument. Een erg leuk liedje wat we al heel goed kunnen!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week stond natuurlijk ook bij ons het thema “kerst” centraal.  Zo hadden de peuters afgelopen donderdag  yoga les van juf Lydia ze gingen kerstbomen omzagen en versieren.

In de kerst periode is het koud en moet je je goed aankleden ook dit hebben de peuters gedaan bij de yoga les. Op het kinderdagverblijf zijn mooie kerststukjes gemaakt. En op de bso hadden ze afgelopen donderdag een workshop “graffiti”. Daar zijn echt super leuke schilderijen gemaakt.

 

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 16 2018-2019