Skip to main content
21-12-2018

Nieuwsflits 18 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij de allerlaatste nieuwtjes van 2018 vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Afgelopen dinsdag hebben de bewoners van WZC Antonius kunnen genieten van het kinderkerstkoor onder leiding van juf Sonja!

-          Op donderdag was er een gezellige kerstlunch georganiseerd door de ouderraad. De kerstman heeft hierbij ook nog een bezoekje gebracht aan alle groepen. Dank voor een ieders hulp!

-          Deze week is juf Mirjam weer gestart en na de kerstvakantie zal ook juf Ingrid weer beginnen na haar zwangerschapsverlof. We wensen hen weer veel succes!

-          Om de nieuwe manier van overblijven ‘in shifts’, die nu enkele weken loopt, nog beter vorm te kunnen geven, zijn we nog altijd op zoek naar mensen (die tegen een vergoeding!) ons overblijfteam willen komen versterken. Hoe meer handen, hoe beter de kinderen begeleid kunnen worden tussen de middag! Wanneer u interesse heeft, kunt u mailen naar charlottepiessens@ogperspecto.nl .

-          Op vrijdag start voor de kinderen de kerstvakantie. Zij worden maandag 7 januari weer terug op school verwacht.

-          In de kerstvakantie organiseert het Industrieelmuseum Zeeland op 3 januari een middag vullend programma voor ouders/grootouders met kinderen: “Race met je eigengemaakte Recycle auto”. Meer informatie hierover kunt u lezen in de bijlage.

-          Indien van toepassing; denkt u aan de overblijfrekening?

-          In de bijlage treft u het jaarverslag van de medezeggenschapsraad van ’t Getij.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Maandag is de BSO  weer druk bezig geweest met onze knutseloma. We maakten de kerstballen af en regen  een pindaketting voor de vogeltjes buiten.

Ook onze peuters maakten het een stuk gezelliger thuis,; we maakten verschillende soorten kerstballen en kerstkransen. Kerstballen met verf of juist met klei, alles was mogelijk! We sloten de week af met kerstbomen waaraan we slingers hebben geregen.

Omdat wij helemaal in de kerstsferen zijn, hebben we ook gerekend met kerstballen. Ook onze opbouw is in beweging. De vloeren zijn al gelegd en de komende dagen/weken zal er flink worden geklust.

Wat een gezellige weken zo voor Kerstmis, maar er komt nu toch echt een einde in zicht. Wij zijn gewoon geopend tijdens de vakantie (opvang), maar de peutergroep zal wel gesloten zijn.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:  

 

De kinderen op het kinderdagverblijf maakten deze werk kerstkransen en op de BSO werden er mooie kerststukjes gemaakt.

Deze week hebben we bij de peuterspeelzaal gewerkt met brood/ zoutdeeg. Samen met de juf mochten de kinderen dit mengen en kneden om er daarna mooie kerstfiguren van te maken voor in de kerstboom. Uiteraard is er ook stiekem van geproefd, maar helaas hadden de juffen gelijk en was het niet lekker ????. Het eindresultaat was prachtig!

Donderdag heeft juf Reem de kinderen getrakteerd op cakejes, die de kinderen mochten versieren. Juf Reem zal na de kerstvakantie niet meer aanwezig zijn als vrijwilligster bij Foxkidz. Wij bedanken juf Reem voor alle lieve en goede zorgen en  we zullen haar enorm gaan missen.

 

 

 

Namens alle collega’s wens ik u gezellige feestdagen en alle goeds voor 2019 toe,

 

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 17 2018-2019