Skip to main content
04-02-2019

Nieuwsflits 11 januari 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Inmiddels is er al weer 1 schoolweek om in het nieuwe jaar. Ook in 2019 weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:

 

Nieuws vanuit ‘t Getij:

-          Allereerst voor u allen de beste wensen voor het nieuwe jaar! Een goede gezondheid en een jaar vol met mooie en leerzame momenten toegewenst!  Een jaar waar we met z’n allen weer volop werken aan de groei en ontwikkeling van onze kinderen!

-          In de bijlage treft u het rooster van sportbuurtwerk voor de periode na de kerstvakantie tot aan de carnavalsvakantie.

-          Voor de leerlingen van groep 5-8 worden er door Hulst voor Elkaar,  mountainbike-clinics gegeven. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

-          Het EU schoolfruit voor aankomende week: op woensdag mandarijnen, op donderdag appel en op vrijdag meloen.

-          Donderdag 17 januari a.s. is er de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met wedstrijdzwemmen in zwembad Reynaertland. Dit is van 18.00-18.45u

-          In de bijlage treft u ook de flyer aan voor de opendeurdagen bij Poppe installatietechniek. Op 30 januari kunnen leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje komen nemen en kennismaken met techniek. Tijdens deze middag kunnen zij onder begeleiding technische opdrachten uitvoeren. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@poppeinstallatietechniek.nl.

-          Denkt aan het tijdig inleveren van het briefje voor de oudergesprekken?  Vanaf groep 5 worden de kinderen ook mee verwacht voor het gesprek.

-          (indien van toepassing) denkt u aan de betaling van de overblijfnota?

-          Volgende week zullen de conciërges van Perspecto onze gymzaal weer lekker opfrissen door de muren opnieuw te schilderen. Samen met de vernieuwde vloer hopen we zo weer heel wat fijne gym-uren te kunnen maken in onze vernieuwde gymzaal.

-          Tot onze spijt hebben we gemerkt dat er deze week weer een aantal auto’s verkeerd geparkeerd stonden. Zou u hier allen weer op willen letten. Dit alles in het belang van de veiligheid voor onze kinderen.

-          Ter herinnering: vrijdag 1 februari zijn alle kinderen i.v.m. een studiedag vrij.

-          Maandag a.s. zal het kinderparlement weer bij elkaar komen. Op de agenda staan o.a. zaken als het schoolplein en een bijdrage leveren aan het  schoolplan; De vragen die voorliggen: Wat willen wij allemaal leren op onze school?  wat willen wij allemaal leren binnen ons kindcentrum?

-           

Nieuws vanuit Foxkidz:

-We zijn het nieuwe jaar gestart met het thema “winter”. De peuters hebben sneeuwpoppen geknutseld en vogeltjes gekleurd. En de kinderen van het  kinderdagverblijf hebben sneeuw gemaakt met scheerschuim en bloem; wat hebben ze genoten.

-Maandag kwam meester Edy en meester Rik  (van Hulst in beweging)  weer langs en hadden een leuk gymparcours voor onze peuters  en onze vrienden van 't Poppeke uitgezet. Klimmen, glijden, kruipen, springen; wij kunnen het allemaal. We hebben ruim een half uur volop plezier gehad. Bedankt weer voor het leuke parcours.

-De peuters hebben in de kring verschillende leuke activiteiten gedaan waarbij de kinderen kennis hebben gemaakt met de vormen. Vierkanten, rechthoeken, driehoeken en cirkels/rondjes kwamen aan bod.

https://webmail.leertij.nl/owa/redir.aspx?C=q5HkEk79au_4BkbY1Vi_QaWlOuv2DO4qeZlAtHAP2NRWgbwsyorWCA..&URL=https%3a%2f%2fwww.google.nl%2furl%3fsa%3di%26rct%3dj%26q%3d%26esrc%3ds%26source%3dimages%26cd%3d%26cad%3drja%26uact%3d8%26ved%3d2ahUKEwiR4uH4lebfAhWNZFAKHS3EBrwQjRx6BAgBEAU%26url%3dhttps%3a%2f%2fwww.kidsproof.nl%2fmobile%2falmere%2fde-schoor-welzijnswerk-almere%2fpeutergym%26psig%3dAOvVaw1_fpefA8rsK84lVzM5FPw_%26ust%3d1547311271809864

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

En toen was de vakantie weer voorbij! Ook de eerste schoolweek van 2019 is voorbij gevlogen.

We hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad en wensen jullie een spetterend nieuw jaar.  Wij waren in de vakantie gewoon open en hebben niet stil gezeten. Zo kun je sinds kort bij binnenkomst een aanwezigheid bord zien hangen. Hierop staat per dag aangegeven wie er van de leidsters aanwezig is. Ook de opbouw is weer een heel stuk verder. Inmiddels ligt de vloer er in, zijn de muren geverfd, een vaste trap en de nieuwe keuken is geplaatst. Nog even geduld en dat kunnen we toch echt gebruik gaan maken van deze prachtige nieuwe ruimte.

Wij begonnen deze eerste week met goede voornemens. De peuters hadden namelijk weer een gymles! Fit en vol energie klommen ze op banken, liepen over een evenwichtsbalk en gleden ze van de glijbaan.

Ook de knutsellessen zijn weer gestart met juf Melda. Zo leerden de kinderen van de  BSO afgelopen maandag verschillende borduursteken. ; wat waren ze hier lang en secuur mee bezig!

 

 

Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe!

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 18 2018-2019