Skip to main content
04-02-2019

Nieuwsflits 25 januari 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

 

-          We hebben deze week te maken met een “flinke griepgolf” onder de kinderen.  Veel kinderen zijn geveld door de griep. Beterschap allemaal!

 

-          Vandaag zijn in groep 3 t/m 7 de rapporten mee gegaan.

 

-          Aankomende dinsdag en woensdag vinden de rapportgesprekken plaats. Denkt u er aan om het rapport van uw kind(eren) mee te nemen naar het gesprek.  Vanaf groep 5 zijn ook de kinderen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het gesprek.

 

-          Vrijdag 1 februari a.s. zal de school gesloten zijn i.v.m. een studiedag.  Deze dag staan er onderwerpen op de agenda zoals het schoolplan, identiteit en begrijpend lezen en luisteren.

 

-          We zijn nog steeds op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die ons overblijfteam zouden willen komen versterken. U ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.  Voor informatie kunt u contact opnemen met juf Mirjam: mirjamgoense@ogperspecto.nl.

 

-          Het EU schoolfruit voor komende week: op woensdag peer, donderdag sinaasappel en op vrijdag wederom overheerlijke meloen.

 

-          https://webmail.leertij.nl/owa/redir.aspx?C=tvmVRv2m5KlTOg--ow4AhcWcKGndzZcsMGDw5RvSHEQKROlTyorWCA..&URL=https%3a%2f%2fwww.google.nl%2furl%3fsa%3di%26rct%3dj%26q%3d%26esrc%3ds%26source%3dimages%26cd%3d%26cad%3drja%26uact%3d8%26ved%3d2ahUKEwjL_bCOrIngAhVNYlAKHWf1Ae0QjRx6BAgBEAU%26url%3dhttps%3a%2f%2fwww.hbtclub.com%2fsneeuwpop-accessoire-set-aef4%2f%26psig%3dAOvVaw0X_4USjfs-DSnpkNnfF731%26ust%3d1548519837657718De kinderen van groep 1 en 2 hebben genoten van de voorstelling vanuit het cultuurmenu

 

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

Wat begon deze week leuk!! De eerste centimeters sneeuw van het jaar zijn gevallen en wat was het uitzicht prachtig. 
De kinderen keken vol bewondering naar deze witte wereld. 
We schepten wat sneeuw op een bordje en voelden hier aan, wat was het koud! Toen we dit bordje ‘per ongeluk’ op de verwarming achter lieten, hadden we plotseling een bordje water. 

Maar het echte beleven moest nog komen, dus hup jassen, sjaals, wanten, mutsen en laarzen aan en naar buiten! 
Daar gooiden we wat ballen, bouwden een sneeuwpop (Olaf) en voelden aan de koude sneeuw. 
Ook de BSO beleefde er veel plezier aan, ze waren maar met moeite naar binnen te krijgen voor wat drinken. 

Woensdag gingen de nationale voorleesweken van start! Het boek van dit jaar is: ‘een huis voor Harry’. Harry, de poes, gaat met zijn vriendinnetje Vera, de vlinder, spelen en raakt verdwaald. 
Na het voorlezen maakten de kinderen hun eigen ‘Harry’ en deze plakten ze op de huizen in de verschillende ruimtes. 
De komende weken zal het boek van Harry centraal staan. 

Op vrijdag sloten wij de week af met een heuse nieuwjaarsborrel voor de kinderen. We toverden de BSO- ruimte om tot disco en er waren hapjes en drankjes in het KDV gedeelte. Uiteraard speelden we ook onze beroemde Poppeke-quiz.

 

Nieuws vanuit Foxkidz

Deze week genoten de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de BSO van de sneeuw en vierden we de verjaardag van juf Elke met lekkere dingen.

Op het kinderdagverblijf maakten we deze week prachtige ijsberen.

De kinderen van de peuterspeelzaal begonnen deze week aan de nationale voorleesdagen met het prentenboek 'Een huis voor Harry'. Dit boek is afgelopen week meerdere

malen voorgelezen op de groep en de kinderen kregen afgelopen woensdag pannenkoeken als lunch, vanwege de start van de voorleesdagen.

Ook knutselden de kinderen huisjes voor Harry, dit deden we met krantenpapier en aluminiumfolie.

Komende week gaan de kinderen van de peuterspeelzaal verder met de voorleesdagen en gaan we samen met onze vriendjes van het 't Poppeke naar de bibliotheek om daar voorgelezen te worden.

 

 

Voor u allen, namens alle collega’s, een prettig weekend toegewenst.

 

Met vriendelijke groeten,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 18 januari 2019