Skip to main content
16-02-2019

Nieuwsflits 8 februari 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

 

-          De kinderen van groep 1-2  hebben deze week geluisterd naar het verteltheater over “een huis voor Harrie” door Ankie van de bibliotheek.

 

-          In de bijlage treft u de uitnodiging  rondom  “peuter- en kleuterkerk”.  Zondag 10 februari a.s.  is er van 11-12 uur een viering in de R.K.-kerk te Hengstdijk.

 

-          Het EU-schoolfruit voor komende week: woensdag sinaasappel, donderdag appel, vrijdag druiven.

 

-          Afgelopen week heeft  er weer een her-controle door de hoofdluiswerkgroep plaatsgevonden. Heel de school is momenteel hoofdluisvrij! Joepie!

 

-          Maandag a.s. krijgen we bezoek van Prins Ruben en de hofdames i.v.m. een aantal “Carnavalslessen”.   In de onderbouw zijn een aantal kinderen een eigen carnavalswagen aan het bouwen!

 

-          De kinderen van groep 8 zijn ook weer volop begonnen met de jeugd-EHBO.  Op donderdagmiddagen krijgen ze lessen die de kinderen moeten voorbereiden op het jeugd-EHBO-examen.

 

 

 

Hierbij weer een gezonde- traktatie- idee……dit keer in het thema Valentijn

 

 

 

Werkwijze:

Steek hartjes uit schijven watermeloen.

Rijg de hartjes aan een satéprikker. Wissel deze af met een druifje.

Eet smakelijk!

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Wij hebben het thema 'winter' afgesloten en met veel enthousiasme het thema 'muziek en carnaval' geopend.

Op de peuterspeelzaal zijn de eerste spontane polonaises al gelopen en er worden in de ochtend bij binnenkomst al verzoeknummertjes aangevraagd! Dus dat komt helemaal goed met onze mini Kloorianen. Deze week hebben de peuters heel stiekem aan een verrassing gewerkt.

Volgende week donderdag komt onze yoga-juf, juf Lydia, weer gezellig langs.

Alle pedagogisch medewerkers van onze locatie hebben samen met de leerkrachten van groep 1-2 en een aantal pedagogisch medewerkers van  ‘t Poppeke een interessante scholing gevolgd over 'het jonge kind'.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week zijn we de week sportief begonnen en we hebben ook de kou getrotseerd. We zijn namelijk met de peuters een rondje door het bos gaan lopen. Even een frisse neus en lekker dichtbij. Natuurlijk moesten we dan wel onze sjaal, muts en handschoenen aan! Zo blijven we lekker warm.

Ook hebben we lekker veel kunnen knutselen. Zowel klein en groot knutselden van de week een mooie sneeuwpop, ze hebben vogels geverfd bij de peuters en op de bso kwam de knutseljuf weer langs!

Om onze energie kwijt te kunnen hebben we nog volop gedanst en zelfs stoelendans gedaan. Naast boekjes en vele verhalen sluiten we ons thema af en beginnen we volgende week met het thema; Carnaval! Jullie al zin in een feestje?

 

Namens alle medewerkers wens ik u een prettig weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke (dir)


< Nieuwsflits 1 februari 2019