Skip to main content
25-02-2019

Nieuwsflits 22 februari 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

 

-          Vrijdag a.s. vieren we carnaval op school. Ook de Raad van 11 zal onze school een  bezoek komen brengen. Alle kinderen mogen ’s ochtends al verkleed naar school komen.  Gelieve geen wapens/scherpe voorwerpen of  confetti mee te nemen naar school. Serpentines zijn wel toegestaan.

-          Woensdag 20 maart a.s.  is Margot de Nijs van de GGD aanwezig. Tussen 11.30u en 12.30u kunt u vrijblijvend binnen lopen met uw (opvoed)vragen.

-          Voor in de agenda: donderdag 4 april zal er een informatieavond voor ouders met als thema KiVa plaatsvinden. Verdere informatie hieromtrent volgt later.

-          Juf Irma  (groep 7/8) wordt volgende week geopereerd aan haar knie en zal hierdoor een langdurige periode uit de roulatie zijn.

-          Het schoolfruit voor komende week: woensdag druiven, donderdag een peer en op vrijdag cantaloupe meloen.

-          In de bijlage treft u het aanmeldformulier van de Kinderopvang indien u op vrijdag 15 maart  (stakingsdag ) opvang wilt afnemen. Dit kan dus ook indien u normaal gezien geen kinderopvanguren afneemt.

-          Afgelopen woensdag hebben Jos Neve en Rob van Bellen een geweldige gastles verzorgd voor de groepen ½. Kinderen hebben kennisgemaakt met een contrabas, een viool en een accordeon. We hebben gedanst en gezongen!

-          Hieronder weer een impressie van de fruitmoeders die dagelijks actief zijn om alle kinderen van fruit te voorzien:

 

-          Leerjaar 6 is woensdag met de bus naar Vlissingen afgereisd. Zij waren getuige van het tekenen van het muziekconvenant. Zelfs Koningin Maxima was hierbij aanwezig. Foto’s zijn te zien op de facebookpagina van school

-          In de flyer betreffende het schoolhandbaltoernooi is per ongeluk een verkeerde datum genoteerd. Voor de groepen 5 t/m 8 zal dit toernooi plaatsvinden op 27 maart. In de bijlage treft u de aangepaste flyer.

-          We zijn druk bezig met scheiden van afval…. Dit lukt steeds beter maar wat opvalt is dat er nog heeeeeeeeeeeeeeeeel veel pakjes worden meegenomen….. Het zou nog beter voor het milieu zijn als er nog meer kinderen hun drankje  in een beker meenemen.

-          Vorige week hebben we aangegeven dat we helemaal luisvrij waren…..Helaas van korte duur…deze week is er afgelopen hoofdluismelding binnengekomen.  Zou u thuis uw kinderen ook regelmatig willen controleren?

-          In de bijlage treft u een brief vanuit Perspecto omtrent het lerarentekort. In de brief kunt u lezen hoe er vanuit Perspecto omgegaan wordt met ziekte/verlof enz. en wat dit kan betekenen voor uw kind(eren)

-          De verkeerswerkgroep is op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die willen komen ondersteunen binnen de verkeerswerkgroep. Hieronder de oproep:

Verkeerswerkgroep:   wie komt ons versterken?

3 tot 4  x per jaar komt de verkeerswerkgroep van onze school bij elkaar  (van 19.30-21.00 uur)  We bespreken dan de verkeerssituatie rondom onze school en we ondersteunen bij het verkeersaanbod binnen school en kindcentrum (dode hoekspiegel, remtest, verlichtingsactie etc.) .   Aan het eind van dit schooljaar gaat Barbara deze werkgroep verlaten en we zoeken nieuwe leden voor deze werkgroep.  Wie heeft er interesse in deze fijne werkgroep? Indien interesse dan graag een seintje richting meester Godfried of juf Mirjam?

https://webmail.leertij.nl/owa/redir.aspx?C=LjSaAG3DDlFSgHSRADlDtvY-szEXpCq6WVhO_6R4pfI_YeDfRZvWCA..&URL=https%3a%2f%2fwww.google.nl%2furl%3fsa%3di%26rct%3dj%26q%3d%26esrc%3ds%26source%3dimages%26cd%3d%26cad%3drja%26uact%3d8%26ved%3d2ahUKEwiyrbWfic_gAhUMM-wKHa4aC3sQjRx6BAgBEAU%26url%3dhttps%3a%2f%2fnl.123rf.com%2fphoto_36159556_geluk-groep-kinderen-met-hun-handen-omhoog-ge%25C3%25AFsoleerd-op-wit.html%26psig%3dAOvVaw1-lGu8ioiYFmU_QRqjcCJJ%26ust%3d1550915661879757

-          Ook deze week weer een traktatie idee. Deze week een idee met als thema carnaval.

 

Serpentine clowns

 

 

Op een rol serpentines plakt u oogjes en een mond. De clownsneus vult u met rozijnen.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz

-Onze collega Nadia was deze week 12,5 jaar in dienst bij onze organisatie. Dit hebben we uiteraard gevierd met cadeautjes en bloemen.

-Het kinderdagverblijf heeft schudkokers geknutseld deze week.

-En de peuters hebben echte narrenmutsen gemaakt, met de Kloorianen kleuren.

-Alle groepen zijn  al goed in de carnavalsstemming;  we dansen en springen dagelijks op de carnavalsmuziek. Ook kunnen wij al heel goed in de polonaise lopen.

-Deze week op de BSO hebben wij ons bezig gehouden met het uitpluizen van uilenballen. 
-De kinderen kregen een uilenbal en speciaal gereedschap om deze te kunnen uitpluizen.

-We vonden allerlei verschillende botjes van bijvoorbeeld muisjes en mogen deze ook mee naar huis nemen in een zakje.

-Volgende week vrijdag trappen het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal af met het carnavalsfeest, wij hebben er al zin in elk geval.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

Ook deze week was het weer goed vertoeven buiten. Zo goed, dat we zelfs buiten “gecarnavald hebben”! We reden onze box naar buiten en dansten op bekende carnavalskrakers. Onze zelfgemaakte maskers kwamen meteen goed van pas.

 

Ook binnen hebben we ons goed vermaakt met alle verkleedkleren en Melanie vertolkte clowntje Piet.

Wat vonden onze baby’s, dreumesen en peuters dit leuk! Een ballon die weg vliegt wanneer je hem loslaat, super grappig natuurlijk!

 

Ook het spel ‘knappe koppen’ werd gespeeld deze week en onze peuters vonden dit erg leuk! Bedankt dat we deze mochten lenen!

 

Verder is onze nieuwe BSO ruimte bijna klaar! Er is al flink gepoetst, zodat we er meteen terecht kunnen zodra de trapleuningen en nog wat kleine aanpassingen gedaan zijn.

 

Namens alle collega’s wens ik iedereen een prettig weekend.

 

Met vriendelijke groet,

 

G. Blaeke

(dir.)

 

 

 

 

 


Wilt u uw e-mailadres wijzigen, dan kunt u contact opnemen met de school door te reageren op deze e-mail, of door te mailen naar: godfriedblaeke@ogperspecto.nl . Als u deze e-mail als ongewenst ervaart en geen e-mails van deze school meer wilt ontvangen, kunt u zich via deze pagina afmelden. U ontvangt dan geen e-mails meer van deze school.


< Nieuwsflits 15 februari 2019