Skip to main content
03-04-2019

nieuwsflits 15 maart 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

-          Vandaag is de school vanwege de landelijke staking gesloten geweest. We hopen met deze staking  voor elkaar te krijgen dat we  meer handen in de klassen krijgen en dat er (nieuwe) mogelijkheden komen  door o.a. de werkdruk te verlagen.

-          We verwachten op school in groep 1-2B flinke gezinsuitbreiding! In de broedmachine zitten, zoals we het nu kunnen zien, 49 bevruchte eieren! Spannend… hierover later meer…

-          In de bijlage treft u de uitnodiging voor een middag in de bibliotheek van Terneuzen. Deze middag is speciaal voor stoere kinderen die houden van sterke verhalen. Deze middag zal plaatsvinden op 10 april van 15.00-17.00u

-          Deze week zijn de zakken voor de bag2school actie meegegeven. 26 maart staat deze weer op de rol. Indien u dus oude kleding heeft…………

-          Woensdag 20 maart a.s. is Margot de Nijs van de GGD aanwezig. Tussen 11.30u en 12.30u kunt u vrijblijvend binnen lopen met uw (opvoed)vragen.

-          Vrijdag 29 maart vieren we dat juf Marian en juf Yvonne 40 jaar werkzaam zijn in het onderwijs. Deze dag zullen er voor alle groepen dansworkshops plaatsvinden door dansstudio Anneke Hamelink. Rond de klok van 13.45u zal er door alle groepen een voorstelling worden verzorgd in de Hontenissehal. Alle ouders/verzorgers  zijn hierbij van harte welkom.

-          In de bijlage treft u de flyer van Stichting de Melkkan. Zij hebben weer ruimte om gezinnen te ondersteunen.

-          Het schoolfruit voor komende week: woensdag druiven, donderdag mandarijn en op vrijdag een heerlijke appel.

-          In de bijlage treft u nogmaals de flyer rondom de eventuele nieuwe kindcentrumtijden welke gisteren is meegegeven (in ons enthousiasme aan alle kinderen J).  Verzoek is om deze goed door te nemen i.v.m. de ouderraadpleging die in de week van 25 maart zal plaatsvinden.

-          Hieronder het rooster van sportbuurwerk voor de periode carnavalsvakantie tot aan de meivakantie:

13:30 t/m 14.45u

13 Maart
Korfbal
20 maart
Slagbal
27 Maart
Basketbal
3 April
Instuif
10 April
James Bond spel
17 April
Instuif

 

-          In de bijlage treft u ook de nieuwsbrief over de Zeeuwse Campagne MONO “ongestoord onderweg”. Zorg dat je als bestuurder niet afgeleid wordt tijdens het rijden. Tips voor MONO rijden zijn:

-schakel de ‘niet storen functie’ in op je telefoon

-Activeer de ‘niet storen’ app

-Berg je telefoon op en zet deze op stil of schakel de vliegtuigmodes in

 

 

Hierbij weer een gezonde traktatie idee:

 

Tomaat/mozzarella rupsen

 

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

-De kinderen van het kinderdagverblijf hebben deze week leuke paashangers gemaakt.

-Op dinsdag kwam op de peuterspeelzaal yoga juf Lydia weer langs, ze nam ons mee naar berenland. Wat hebben we allemaal weer genoten van deze leuke peuteryogales.

-Volgende week maandag komen de gymjuf -en meester weer langs van Hulst voor Elkaar. En dan zetten ze voor ons en onze vriendjes van 't Poppeke weer een leuke peutergymles uit in de gymzaal.

-Volgende week starten wij met het thema “ knuffels”.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Iedereen is weer fris en fruitig terug van de carnavalsvakantie. Alle confetti is uit de haren gewassen en de verkleedkleding ligt weer op zolder.  Ook bij ons is er grote schoonmaak gehouden en is het volgende thema op het gemakje gestart: knuffels/lente. Ook Pasen zal meegenomen worden.

We zijn al volop bezig geweest aan onze ruimte. Er zitten nieuwe schilderingen op de ramen die versierd zijn met haasjes van stof en ook zijn er prachtige tulpen geplakt op de geschilderde steeltjes.

De nieuwe liedjes worden geoefend, de verschillende knuffels zijn bekeken en overgetrokken op papier en er zijn gymlessen gegeven met de knuffels.

Deze week is ook onze nieuwe BSO-ruimte  in gebruik genomen en Florieke is gestart. Florieke zal meteen wat meer gaan werken dan gepland, want Isabel gaat wat minder werken door haar zwangerschap.

 

Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir)


< Nieuwsflits 1 maart 2019