Skip to main content
03-04-2019

Nieuwsflits 22 maart 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

-          Aankomende vrijdag, 29 maart,  zijn alle ouder(s)/verzorger(s) welkom tijdens de dansuitvoering in de Hontenissehal in het kader van het 40 jarig onderwijsjubileum van juf Marian en juf Yvonne. Iedereen is vanaf 13.45u welkom. Na de voorstelling zullen de kinderen eerst met de eigen leerkracht terug naar school gaan.

-          Denkt u, als u naar de KiVa ouderavond wilt komen, aan het tijdig inleveren van het briefje? De ouderavond zal plaatsvinden op 4 april.

-          Groep 3 is afgelopen maandag naar woonzorgcentrum Antonius geweest om daar met de bewoners pannenkoeken te bakken.  Het was een hele geslaagde middag voor jong en oud.

-          Groep 1 en 2  heeft afgelopen dinsdag genoten van een voorstelling vanuit het cultuurmenu.

-          Het EU schoolfruit voor komende week: woensdag appel, donderdag bloedsinaasappel en op vrijdag worteltjes.

-          Denkt u aan de bag2school actie op 26 maart? U kunt uw zakken maandag 25 maart inleveren tussen 18.00u-19.00u en op dinsdag 26 maart tot 09.00u. Hierna zal alles worden opgehaald door de bag2school vrachtwagen.

-          We zien regelmatig weer meer snoep in de brooddozen. Zou u dit zoveel mogelijk willen beperken. Dit ook wat betreft de zoete dranken.

-          Alle kinderen uit de groepen 1 en 2  hebben vandaag een bidon meegekregen. Deze krijgen de kinderen vanuit het project ‘Sam de waterman’. Via  dit project willen we kinderen (nog meer)  stimuleren in het drinken van water.

 

 

Vraag naar aanleiding van het traject schooltijden:

 

Vraag?    Waarom is , bij  verplicht overblijven (keuzemodel 3)  de pauzetijd ook 45 minuten?

 

Antwoord:  kinderen eten met de leerkracht. Dit is echter geen lestijd. Het samen eten met de leerkracht is een van de pijlers van het continuerooster.

 

Vraag?   Wanneer kunnen we de stemformulieren verwachten?

 

Antwoord:  dinsdag a.s. zullen de stemformulieren rondom schooltijden worden meegegeven. U kunt dan stemmen t/m 3 april 18.00 uur.

 

 

 

Hierbij weer een gezond traktatie idee in het thema” lente”:

Lammetje van rijstwafel

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Afgelopen maandag hebben de peuters weer peutergym gekregen in de gymzaal van Hulst voor Elkaar.

De kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn deze week gestart met het thema knuffels. Op beide groepen zijn slaaphoekjes gecreëerd, hierbij hebben we zelfs een echte wekker en zaklampen, in de slaaphoeken leggen de kinderen aan het eind van de dag Puk heerlijk te slapen. De kinderen kunnen naar hartenlust knuffelen en snoezelen in de slaaphoekjes. De kinderen knutselden zelf een mooie knuffelbeer met harde, ruwe en zachte materialen. De week werd afgesloten met pannenkoeken, dit i.v.m. de pannenkoekendag. De kinderen hebben geholpen met het mixen en roeren van het beslag. Op de peuterspeelzaal kregen de kinderen fruit met pannenkoeken.

 Op de BSO hebben de kinderen deze week gewerkt met hout en stickers. Ook hebben ze heerlijke koekjes gebakken.

 Volgende week werken we verder aan het thema knuffels, maar gaan we ook al een beetje knutselen voor het thema Pasen. 

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Wij begonnen onze week sportief! Samen met de peuters van foxkidz klommen en klauterden we in de jungle onder begeleiding van Hulst voor elkaar.

Ook konden we deze week weer lekker veel naar buiten. De regen heeft weer plaatsgemaakt voor iets aangenamere temperaturen en daar maakten we dankbaar gebruik van!

De peuters knutselden weer wat af, donderdag verfden ze zelfs al een paasei! Ook het eierlied zit er al goed in en de paastakken zijn versierd.

Op vrijdag was het nationale pannenkoekendag en uiteraard doen we daar ook aan mee! Melanie bakte heerlijke verse pannenkoeken, smullen!!

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir)


< nieuwsflits 15 maart 2019