Skip to main content
03-04-2019

Nieuwsflits 29 maart 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,

 

-          We kunnen terugkijken op een geslaagd feest i.v.m. 40 jaar onderwijs  voor juf Marian en juf Yvonne. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 hebben genoten van een actieve dansworkshop met als afsluiting  een gezamenlijk optreden.  Leuk dat er zo veel mensen naar dit optreden zijn gekomen!

-          Tijdens deze voorstelling werden heel wat opnames gemaakt. Wilt u dit niet zo maar delen met iedereen?

-          Op 9 april a.s.  zal de jaarlijkse wafelactie en sponsorloop weer plaatsvinden. De brieven hiervoor zijn maandag meegegeven. We zoeken hiervoor nog een aantal “helpende handen”. U kunt zich hiervoor opgeven door een mailtje te sturen naar projectschool14@hotmail.com. Alle hulp is welkom!

-          De ouderraad heeft afgelopen maandag de school weeral helemaal in paasstemming gebracht.   Dank je wel hiervoor!

-          Leerjaar 5 en 6 zijn woensdagochtend met de bus opgehaald om een voorstelling te bekijken in het Scheldetheater: “De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen”. We kijken terug op een geslaagd theaterbezoek.

-          Het EU schoolfruit voor komende week: woensdag sinaasappel, donderdag appel en vrijdag watermeloen

-          Deze week zijn de stemformulieren voor de schooltijden meegegeven. U kunt stemmen t/m  woensdag 3 april 18.00u. De eerste 80 stemformulieren zijn al binnen!  

-          U kunt zich nog steeds opgeven voor de KiVa ouderavond op donderdag 4 april a.s. ; inloop 19.30 uur/ start om 19.45 uur.

-          Groep 3 is afgelopen woensdag op bezoek geweest bij dokterspraktijk ‘Groenendijk’. De leerlingen hebben o.a.  naar het hart geluisterd, reflexen bekeken en kunnen terugkijken op een leerzaam bezoek.

-          Voor woensdag a.s. heeft de verkeerswerkgroep een fietsenkeuring georganiseerd voor de kinderen die verkeersexamen gaan doen.  Daarnaast zullen desbetreffende  kinderen een vaardigheidsparkoers afleggen op het schoolplein.

-          Leerjaar 8 heeft afgelopen  donderdag genoten van een gezonde en gezellige klassenlunch.

-          Het project van Sam de waterman in de groepen 1 en 2  lijkt z’n vruchten al af te werpen. Heel veel kinderen komen al met een gevulde beker naar school!

 

Denkt u aan uw stemformulier rondom de schooltijden.  Iedere stem is er eentje! 

 

 

Hierbij weer een gezond traktatie idee in het thema” lente”:

 

Worst- tulpen en kaas- bloemen

 

 

 

De blaadjes  zijn van komkommer.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

-De  peuters die afgelopen maandag aanwezig waren,  kregen weer een super leuke peutergymles aangeboden door Hulst voor elkaar. Samen met onze vriendjes van ‘t  Poppeke hebben we heel wat meters geklommen, gegleden en gesprongen.

-Ook hebben de peuters deze week hard gewerkt aan een Paasmandje.

-Op het plein van onze kinderopvang is deze week ook hard gewerkt, er zijn heel wat tegels verwijderd en hier komt een stukje moestuin. De kinderen en juffen kunnen niet wachten om in de moestuin aan de slag te gaan.

-Ook zijn er bij het hekwerk een aantal fruitstruiken geplant. Zo wordt het hek op termijn een lekkere smulmuur vol met biologische en heerlijke vruchten!

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Afgelopen week was een bijzondere week. Wij openden namelijk al onze nieuwe groepen!  De peutergroep is verhuisd naar de voorkant, waar we veel meer plek hebben en de baby’s (0 t/m 1 jaar) zijn verhuisd naar de achterkant van ons gebouw. De BSO heeft de nieuwe ruimte boven gekregen. Zo hebben we per groep veel meer rust en ruimte om ons eigen programma te draaien. 
Deze week stond dus in het teken van opbouwen en nieuwe regels. Er kwamen heel wat nieuwe baby’tjes wennen, we kregen nieuwe peuters en we gingen tussendoor ook aan de slag met het thema. 
Bij de peuters zijn we begonnen aan de themahoek. Hierin verzamelen we de meegebrachte knuffels en we knutselden naamkaartjes. We voelden onder een laken in de kring en ontdekten onder andere wat hard, zacht, groot en klein was. Na al dat harde werken gooiden we alle energie er uit buiten en maakten de mooiste tekeningen van stoepkrijt. Ook de baby’s en dreumesen zaten niet stil. Ze verfden met hun voetjes haasjes op papier en knutselden vlaggetjes.  

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn en zonnig weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir)


< Nieuwsflits 22 maart 2019