Skip to main content
09-05-2019

nieuwsflits 12 april 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-          Aankomende week zullen de kinderen van  groep 8 de eindtoets gaan maken.  Deze heet route 8. Deze eindtoets wordt gemaakt m.b.v. de chromebooks.  Het “unieke” van deze eindtoets is dat de vragen zich aanpassen aan het kind; heb je een vraag goed, dan wordt de volgende vraag iets moeilijker en omgekeerd.

-          Groep 7 zal donderdag a.s. het praktisch verkeersexamen in Hulst afleggen. Iedereen succes gewenst!

-          We kijken terug op een geslaagde wafelactie/sponsorloop. Iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen: hartelijk bedankt.

-          De sponsorloop heeft het mooie bedrag van €3076.18 opgeleverd!  De opbrengst van de wafels is op dit moment nog niet bekend.

-          Het EU schoolfruit voor aankomende week: woensdag appel, donderdag sinaasappel.

-          Aankomende week is de laatste week dat we fruit ontvangen  vanuit de EU schoolfruitsubsidie. Na de meivakantie dient dus iedereen op woensdag, donderdag en vrijdag weer zelf fruit mee te nemen; op maandag en dinsdag krijgen de kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject weer vanuit school fruit!

-          Groep 3 heeft deze week een mooie show verzorgd in de aula. Ontzettend leuk dat er zoveel ouder(s)/verzorger(s), opa’s en oma’s zijn wezen kijken.

-          Let opdonderdagmiddag en vrijdag zijn alle kinderen al vrij i.v.m. een studiemiddag en Goede vrijdag.

-          Vandaag zijn de brieven voor de nieuwe schooltijden meegegaan. Deze is ook te vinden in de bijlage.  Volgend schooljaar zullen we dus aan de slag gaan met het continurooster.

-          op school werken we in de groepen 3 t/m 8 met grote regelmaat op de chromebooks.  Dit doen we via: Aerobe –DLO.  Af en toe krijgen we vragen van ouders hoe ze eens kunnen meekijken in deze omgeving.  Dit is mogelijk.

In de bijlage een korte beschrijving hoe dit gaat.  Het eigen leerlingnummer en eigen wachtwoord weten de kinderen zelf.

-          Er is een initiatief om een taal café  te starten voor volwassenen.  De eerste keer zal  zijn op dinsdag 7 mei  a.s.  Meer informatie hierover in de bijlage

-          Op dit moment hebben we de opzet voor volgend schooljaar in beeld.  We gaan aan de slag met 11 groepen.  Dit betekent dat de  groepsgrootte volgend schooljaar iets kleiner zal zijn! De opbouw ziet er als volgt uit: 1-2A ,  1-2B, 1-2 C, 3,4,5,5-6, 6, 7, 7-8, 8. De volgende stap die we gaan zetten is om in  de meimaand  hier de leerkrachten  aan te koppelen. De maand juni gebruiken we om dan de definitieve groepsindeling te maken. 

 

 

Hierbij weer een “gezonde traktatie idee”:

 

Minion Bananen

 

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Deze week hebben we het zandbak seizoen weer met plezier geopend.

En zijn de eerste zaadjes voor de moestuin in de grond gestopt.

Donderdag kwam de GGD voor de BSO onverwachts op bezoek. En kregen we een dikke pluim. Alles is prima in orde.

Volgende week maandag (15-4) zijn alle kinderen van het KDV en PSZ uitgenodigd voor ons juffenfeest, om 10.00 worden alle kinderen verwacht. En volgende week donderdag (18-4) zijn alle kinderen van het KDV en PSZ vanaf 10.45 welkom om samen met onze vrienden van 't Poppeke paaseieren te gaan zoeken. De kinderen van het KDV en PSZ zijn deze week begonnen aan de Moederdag verrassingen.  En de KDV kinderen hebben heerlijk in de gymzaal gespeeld.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Het zonnetje scheen prima deze week, dus het was ideaal lenteweer! Op de baby/dreumes groep zijn ze dan ook bezig geweest met schaapjes. Eerst alles insmeren met lijm en dan watjes plakken. Maar wat gek! De watjes bleven kleven aan de vingers.. 
Wij vonden het uiteraard erg grappig, maar daar waren ze het niet allemaal mee eens.  Bij de peuters stonden de baby boerderij dieren centraal. We kennen nu een veulen, kalf, kuiken en lammetjes. Eerst hebben we deze besproken in de kring en daarna mochten ze zelf de volwassen en de baby dieren bij elkaar zoeken en opplakken. Het einde van de week stond al in het teken van ons moederdagcadeau. De baby’s hebben donderdag de eerste stappen gemaakt in hun Delfts blauwe tegeltjes en de peuters beginnen vrijdag. 
Maandag hadden we als team de ‘leren spelen’ cursus. Hierbij krijgen we tools en technieken toegereikt om beter in te kunnen gaan op het spelen van/met de kinderen. Met name in de peuterleeftijd. Waar we nu naar op zoek zijn, zijn bijvoorbeeld verkleedkleren voor mannen (mannen schoenen, overall of stropdas), hakken, grote kralenkettingen, echte pannen/keukengerei, echte lege verpakkingen enzovoorts.  Dus mocht je de zolder willen opruimen, denk dan aan ons!  Woensdag is er nog een klein afscheid feest geweest voor de ouders georganiseerd door Nanda en donderdag namen wij intern afscheid. Dag lieve Nanda, we gaan je heel erg missen!  We wensen je veel plezier met je nieuwe baan. 
Daarnaast hebben we woensdag weer een opfrissing van ehbo gehad. We kunnen er allemaal weer een jaar tegenaan en hopen heel erg het nooit te moeten gebruiken. ;) 
Volgende week donderdag staat er ook weer iets spannends op de planning. We kregen namelijk te horen dat de paashaas zijn paaseieren is verloren in de speeltuin. Samen met de vriendjes van Foxkidz gaan we deze zoeken.

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn en zonnig weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 5 april 2019