Skip to main content
09-05-2019

nieuwsflits 18 april 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

 

-          Morgen, vrijdag 19 april, zijn alle kinderen vrij.

-          In de bijlage treft u de flyer van de Kloosterse  basisschool tafeltenniskampioenschappen. Dit zal plaatsvinden op woensdag 8 mei van 13.30u-16.45u en is voor leerlingen uit groep 6,7 en 8. De leerlingen die al kunnen spelen en in groep 5 zitten mogen ook inschrijven.

-          Onder leiding van een 3-tal paashazen hebben alle kinderen van groep 1 en 2 en de peuters paaseieren gezocht. Ze waren goed verstopt maar gelukkig is het gelukt om ze allemaal te vinden.

-          6 mei verwachten we alle kinderen weer terug op school na van een welverdiende vakantie te hebben genoten.

-          Vanaf 7 mei zal er iedere dinsdagmiddag van 13.30-14.30u een taalcafé plaatsvinden in dorpshuis binnendeur. Het taalcafé wordt georganiseerd door Hulst voor elkaar en de bibliotheek. Er is hier de mogelijkheid om samen Nederlands te praten en elkaar te helpen met huiswerk. De flyer hiervoor treft u nogmaals in de bijlage.

-          In de bijlage treft u ook de flyer van het Industrieel museum Zeeland. Zij organiseren op 2 mei van 13.00-17.00u een knutselmiddag voor (groot)ouders met kinderen vanaf 8 jaar.

-          Denkt u aan de schoolreisbetaling? 

-          Na de vakantie stopt het Europees fruitproject.  Dan krijgen  alleen de kinderen die meedoen aan het schoolfruitproject,  fruit op maandag en dinsdag. Deelname is nog steeds mogelijk.

-          Op 4 mei zullen 10 kinderen uit groep 8 een bijdrage leveren tijdens de dodenherdenking.  Deze jaarlijkse plechtige herdenking begint om 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom op het Hof te Zandeplein.

-          Alle kinderen die vandaag meegedaan hebben aan het praktische verkeersexamen in Hulst zijn geslaagd!!  Vanaf deze plaats  ook een groot compliment voor de verkeerswerkgroep in verband met de voorbereidingen voor het examen!

 

Hierbij weer een gezond traktatie idee in het thema Pasen:

 

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Afgelopen maandag vierden alle juffen van Foxkidz hun verjaardag samen. Alle kinderen van het KDV en PSZ waren uitgenodigd om gezellig met ons te komen feesten. We hebben enorm genoten van ons feestje, wat werden wij verwend zeg! Wij kijken terug op een zeer geslaagd feest. Iedereen enorm bedankt. Vandaag hebben de peuters samen met de juffen en vele mama’s en oma’s paaseieren gezocht in de speeltuin. Wat was dat een feest. We werden welkom geheten door juf Sonja, juf Linda en 3 paashazen. We hebben alle eieren gevonden. We aten er al eentje in de speeltuin en we kregen er ook een mee naar huis. Iedereen die aanwezig was bedankt voor jullie hulp en gezelligheid. Wij wensen iedereen een fijne vakantie! De kinderen van het KDV zochten in de middag nog paaseitjes op ons eigen pleintje, wat hebben ze genoten.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Deze week stond vooral in het teken van de moederdag cadeaus. De peuters hebben heel wat geverfd, maar wat het wordt,  blijft nog even een verrassing!

Opa Ronny is weer flink bezig geweest. Er staat in onze tuin een nieuwe trampoline met daaronder kunstgras. Onze BSO heeft er al dankbaar gebruik van gemaakt. Bedankt opa Ronny!  Ojee! De paashaas kwam langs, maar was alle eitjes vergeten in de speeltuin. Gelukkig wilden onze peuters helpen met zoeken. Als dank mochten we de eitjes houden, wat een geluk!  Donderdag kregen we bezoek op de BSO van groep 5/6 onder begeleiding van meester Bas. Ze kwamen namelijk appelflappen bakken in onze nieuwe keuken! Leuk dat jullie er waren en bedankt voor de lekkere appelflappen!

Inmiddels zijn de BSO kinderen opgegeven voor de Braakmandagen in de meivakantie. Leuk! We trekken de natuur in en zullen zeker niet schoon terug komen. We zijn nu al benieuwd welke avonturen we gaan beleven!

 

Namens alle medewerkers wens ik u heel fijne paasdagen en een zonnige vakantie toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< nieuwsflits 12 april 2019