Skip to main content
10-05-2019

nieuwsflits 10 mei 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-          Allereerst goed nieuws: Vandaag is juf Lesley in het huwelijksbootje gestapt met haar Jeffry. Wij wensen hun heel veel geluk toe! De kinderen van groep 7/8 waren tijdens de huwelijksvoltrekking aanwezig waarna ze een  toast hebben uitgebracht op een mooie toekomst.

-          23 en 24 mei zal de schoolfotograaf het Kindcentrum weer bezoeken om portret- en klassenfoto’s te maken.

-          Afgelopen woensdag hebben de medewerkers  jonge kind van het Kindcentrum een vervolg gemaakt in de training omtrent het jonge kind.

-          Volgende week woensdag, 15 mei, zullen de meisjes van groep 8 onze school vertegenwoordigen tijdens de Zeeuwse schoolvoetbal finale in Westkapelle.

-          Deze dag zal er voor de onderbouw leerlingen een verkeersfeest worden georganiseerd op het schoolplein. Dit is  mede mogelijk gemaakt door  de werkgroep verkeer.

-          Vrijdag 17 mei a.s.  zullen de kinderen van groep 5 t/m 8 een dode hoek les volgen. Een vrachtwagen zal ervoor zorgen dat de kinderen ook echt “de dode hoek” kunnen ervaren.

-          Op zaterdag 25 mei organiseert schaakvereniging S.Landau een debutantentoernooi. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

-          We zijn op zoek zijn naar een tuinopa/oma die af en toe “onze nieuwe voortuin” willen helpen onderhouden? Bij interesse graag een berichtje naar juf Mirjam;mirjamgoense@ogperspecto.nl

-          Volgende week vrijdag zullen we de groepsbezetting voor volgend jaar bekend maken.  Dan  kunnen we met u delen welke leerkracht (en) er in welke groep gaan werken.

-          De kinderen die overblijven uit groep 1/2A hebben afgelopen donderdag in de middagpauze genoten van een gymles verzorgd door Hulst voor elkaar. In de komende weken zullen ook de andere kleutergroepen gaan gymmen tijdens de middagpauze.

-          Indien u nog niet heeft betaald voor de schoolreis zou u dit dan  in orde willen maken?

 

Hierbij weer een “gezond  traktatie idee”:

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

-Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema. We werken de komende weken over VERKEER.

-Woensdag hadden bijna alle juffen een heel interessante bijeenkomst o.a. over hoe we de speelhoeken kunnen verrijken.  

-De peuterspeelzaal had afgelopen donderdag een leuke peuterbootcamp van PT Home - Personal training & Bootcamp. Juf Lizanne had een leuk parcours voor ons uitgezet en deed leuke bootcamp oefeningen samen met ons. Dit was echt heel leuk.

-Volgende week dinsdag komt onze yoga juf  Lydia weer op bezoek om de peuters weer mee te nemen op reis. Volgende week woensdag doen ook de peuters mee met de verkeersochtend.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

De paashazen en eieren zijn weer opgeruimd en wij hebben weer een opgeruimde start gemaakt met het nieuwe thema: verkeer.  Inmiddels zijn de groepen versierd met onder andere parkeerplekken, een zebrapad, diverse autowegen en heel wat verkeersborden die we zelf maakten. 
Oversteken kunnen we ook al heel goed aan de hand van het oversteek-versje. 
Ook is deze week Yvette langs geweest. Yvette geeft ons training om beter in te kunnen spelen op spelende kinderen. Aan de hand van haar feedback hebben we de ruimte nog eens onder handen genomen en zijn er wat dingen veranderd.  Opa Ronny zat ook deze week niet stil. Er wordt nog hard gewerkt aan ons gebouw. Ook de oprit is opnieuw bestraat en heeft onze zandbak nieuw zand voor het komende buiten speel seizoen.  Alle Moederdagcadeaus zijn inmiddels de deur uit en we wensen iedereen een fijne Moederdag toe!

Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< nieuwsflits 18 april 2019