Skip to main content
05-07-2019

nieuwsflits 21 juni 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-          We kunnen terugkijken op geslaagde schoolreizen onder een stralend  zonnetje. Iedereen die heeft geholpen om van deze dag een succes te maken; hartelijk bedankt!

-          Vandaag hebben de kinderen van groep 1 en 2 volop geoefend met verschillende circusacts onder leiding van medewerkers van circus Reinardi.

-          Groep 1 -2 heeft donderdagavond een grote schoonmaakavond gehouden. Op deze manier kunnen we met een frisse start na de vakantie aan het nieuwe schooljaar beginnen. Dank voor de vele handen!

-          Groep 6 heeft vandaag een bezoek gebracht aan de hoefijzerfabriek.

-          Groep 3 zal vana volgend schooljaar aan de slag gaan met een nieuwe leesmethode namelijk: Lijn 3. Hieraan gekoppeld gaan zij ook van start met de schrijfmethode Klinkers.Kenmerkend voor deze leesmethode is dat zij uitgaan van wereld-oriënterende thema’s. Ook leren ze bij elke letter een beeld.

-          Leerjaar 8 heeft afgelopen woensdag de Saeftinghe bezocht. Foto’s hiervan zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

-          Het weerbericht geeft voor volgende week erg warm weer af. Kinderen mogen een drinkbeker/fles meenemen en altijd water drinken. Denkt u er thuis aan om uw kind(eren) voordat ze naar school komen al in te smeren! Tijdens dit warme weer verwachten we nog een verkoelende traktatie…….

-          Dinsdag 2 juli: alle kinderen blijven over… ze krijgen een fruittraktatie van de fruitouders, een frisse  traktatie van de overblijfouders en een broodje “met” van de ouderraad.

-          Woensdag a.s. zullen we de groepsindeling bekend maken.

-          Maandag 1 juli kunnen alle kinderen “even” oefenen in “de nieuwe groep”.

 

Hierbij weer een “gezond traktatie idee”: bloemen gemaakt van meloen/ananas en druiven

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Ons circus is nog steeds geopend!! Bij de peuters hebben ze leren “goochelen” deze week... net als de echte goochelaars. Ze toverden dingen weg onder een doek en daarna toverden ze het allemaal weer terug. Wisten ze ook wat er weg was?! Ze waren er maar druk mee. Bij de baby’s hebben we met de balletjes gespeeld (orbiez). Ze mochten eens voelen met de handjes... voetjes... en natuurlijk vielen er ook wel eens wat uit de bak.

Omdat de brandweer al bijna 200 jaar bestaat vroegen ze of ze eens langs mochten komen... daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Met loeiende sirenes kwamen ze aan. Stiekem wel een beetje spannend voor sommige kinderen, maar toch wilden de meeste kinderen wel even een kijkje nemen. Ze hebben de buitenkant bekeken en alles binnen in de brandweerwagen. Nogmaals heel erg bedankt voor het leuke bezoekje

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Afgelopen dinsdag zijn de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal ook op schoolreis geweest.

Wij zijn met de zonnetrein naar recreatiecentrum de Vogel geweest. En op de terug reis mochten we nog naar de lammetjes gaan kijken bij de opa en oma van Willemijn. Wat een super leuke dag, iedereen was moe maar zeer voldaan. 

Woensdag namen de peuters afscheid van onze stag juf Eva;  ze werd verwend met vele cadeaus, tekeningen en dikke knuffels. Juf Eva is geslaagd voor haar opleiding niveau 3. Op het kinderdagverblijf werkten de kinderen veel over “de Leeuwinnen” (dames voetbal). Er werd van alles geknutseld.

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een fijn en zonnig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< nieuwsflits 14 juni 2019