Skip to main content
05-07-2019

nieuwsflits 28 juni 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Na een zeer warm begin van de  voorlaatste week hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

 

-          Groep 3 is deze week gaan bloemschikken in woonzorgcentrum Antonius. Het was een gezellig en leerzaam samenzijn voor “jong en iets ouder”.

-          Maandag a.s. zullen alle kinderen gaan kennismaken in hun nieuwe groep. Op deze manier hopen we al wat zenuwen voor het nieuwe schooljaar weg te kunnen nemen.

-          Groep 8 is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de musical. Vanaf volgende week zullen zij deze voor alle groepen en opa’s, oma’s, oppas en andere belangstellenden opvoeren. Woensdagavond staat de afscheidsavond voor groep 8 op de planning.

-          Donderdag a.s. zullen de kinderen van groep 8 en de kinderen uit de overige groepen die onze school verlaten over de rode loper gaan. De rode loper sessie zal om 14.00 uur van start gaan.

-          Dinsdag a.s. zal de ouderraad alle kinderen trakteren op broodjes knakworst. Alle kinderen blijven deze dag over. De overblijfgroep zal deze middag ook nog zorgen voor eenlekkere frisse traktatie en de schoolfruitgroep  voor nog iets extra lekker en gezond.

-          Een aantal kinderen is nog in het bezit van een overblijfstrippenkaart die na volgende week niet vol is. In de loop van volgend schooljaar zullen we kijken welke kinderen er nog tegoed hebben en zal uiteraard verrekening volgen.

-          Afgelopen maandag heeft groep 8 de veilige route naar de schoolgebouwen in Hulst gefietst.

-          Deze week hebben we te horen gekregen dat we de subsidie ‘Groene Revolutie Zeeuwse schoolpleinen’ hebben toegewezen gekregen. Met deze subsidie  (5000 euro !) zullen we de volgende stap gaan maken in het vergroenen/aanpassen van ons schoolplein.

-          Het overblijfteam heeft aangegeven steeds minder zoete dranken en zoete tussendoortjes te zien in de brooddozen. Hier zijn wij erg blij mee!! We hopen dit volgend schooljaar, tijdens het continurooster, zeker voort te kunnen zetten.

-          We zijn nog steeds op zoek naar een tuin - opa/oma, vader of moeder die ons kan helpen onze voortuin te onderhouden. Bij interesse graag een mailtje naar juf Mirjam:mirjamgoense@ogperspecto.nl

-          Vanaf volgend  schooljaar kunt u de rekendoelen van iedere groep vinden op onze website.  Zo kunt u goed zien wat uw kind/kinderen aan leerdoelen heeft. Na de vakantie hierover meer informatie.

-          Volgend schooljaar willen we inventariseren welke talenten er bij onze ouder(s)/verzorger(s) verborgen zitten. (en dat zijn er veel….)  U ontvangt hier in de eerste week van het nieuwe schooljaar een digitale enquête voor. Vervolgens gaan wij kijken of we een aantal van deze talenten een plaats kunnen geven tijdens binnen ons Kindcentrum of onze talentenmarkt op vrijdag 15 november.

-          Ter herinnering; volgende week vrijdag, 5 juli, zijn alle kinderen vrij.

-          Er is vandaag een papieren flyer verspreid vanuit rondom de  kindervakantieweek.  Leuke activiteiten in de vakantie. 

 

 

Hierbij weer een “gezond traktatie idee”: verfrissende watermeloentaarten

 

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De hitte zorgde er afgelopen week voor dat we op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de BSO heel veel buiten hebben gespeeld met heel veel water en dat de kinderen ook werden getrakteerd op een heerlijk verkoelend ijsje. Op de BSO gaan we volgende week frietjes bakken van onze eigen gekweekte aardappelen.

Op de peuterspeelzaal lieten we de slingers maar hangen, want de peuters vierden bijna iedere dag een feestje en zo met de vakantie bijna voor de deur is dat natuurlijk wel heel gezellig. Volgende week “bollen we op de peuterspeelzaal uit” naar de zomervakantie, de peuters hebben vanaf vrijdag 5 juli vakantie. Het kinderdagverblijf en de BSO zijn gewoon open tijdens de zomervakantie en gaan dan dagelijks op avontuur.

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

Wat een tropische temperaturen gaven ze af voor deze week. We hebben dus goed gekeken naar wanneer we wel en niet naar buiten konden en.... we hebben heel goed gesmeerd!! Om toch was verkoeling te krijgen had Cindy voor ons een bak water ingevroren met daarin allerlei beestjes. De peuters mochten met hamertjes proberen ze eruit te krijgen...maar natuurlijk konden we het ijs ook voelen en proeven! De gewone ijsjes moesten er dan toch ook aan geloven deze week....die smikkelde we heerlijk op.  Wat er ook op de planning stond, was modderdag. Petra had haar tuin ter beschikking gesteld, dus we mochten daar heerlijk gaan ravotten in het water en modder. Ze konden onder de sproeier, in een “put” met modder, blubbersoep maken en aan het einde moesten ze dan toch echt wel even door een sopje gehaald worden om de meeste “viezigheid” eraf te spoelen! Petra bedankt....de kinderen hebben ervan genoten. We hebben weer een leuke week gehad met picknicken, modder, ijsjes en andere avonturen! We zijn benieuwd wat volgende week ons weer gaat brengen…………

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een fijn en  (erg) zonnig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< nieuwsflits 21 juni 2019