Skip to main content
05-07-2019

nieuwsflits 5 juli 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Hierbij de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij voor schooljaar 2018-2019:

-          Groep 8 heeft deze week de musical meerdere keren opgevoerd voor opa’s, oma’s, buren, oppas en andere belangstellenden. Woensdagavond hebben we samen met de ouder(s)/verzorger(s) afscheid genomen van groep 8. Wij wensen alle leerlingen veel succes op het voortgezet onderwijs.  

-          Donderdag zijn alle leerlingen van groep 8 en andere kinderen die onze school verlaten over de rode loper gegaan. Zij zijn door alle leerlingen, met hun favoriete muziek ‘uitgezwaaid’.

-          Langs deze weg willen wij alle ouder(s)/verzorger(s) die dit schooljaar, op welke manier dan ook, een steentje hebben bijgedragen om alles succesvol te laten verlopen hartelijk bedanken!!

-          Juf Wies, meester Ronny en Linda hebben aangegeven ook volgend schooljaar weer volop aanwezig te zijn op school. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee!!

-          Afgelopen dinsdag zijn alle kinderen getrakteerd door de OR, de overblijf en de fruitwerkgroep!

-          Volgend schooljaar zullen er 5 (!)  stagiaires binnen het Kindcentrum aan de slag gaan.   

-          Vandaag start voor iedereen de zomervakantie. We zien de kinderen graag op maandag 19 augustus weer terug op school. Let op: de lessen zullen vanaf deze dag om 08.30u aanvangen. Uiteraard mag u deze dag even meelopen met uw zoon/dochter.

 

 

Hierbij weer een “gezond” traktatie idee: deze keer een tip voor de BBQ tijdens een zomerse avond: Een poffertjes aardbeien spies

 

     1.Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Op stokjes afwisselend in de lengte poffertjes en aardbeien steken. Tot gebruik in koelkast bewaren.

2.Aardbeien met schenkstroop bestrijken. Spiesjes op ingevet rooster aan elke kant ca. 2 min. grillen. Spiesjes over borden verdelen en bestrooien met poedersuiker. Direct serveren.

Tip:

Gril deze spiesjes op niet te heet vuur. Anders zijn de poffertjes en aardbeien al bruin voor ze warm zijn.

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke:

De laatste week voor de vakantie is van start gegaan en eigenlijk hebben we stiekem ons thema al een beetje opgeruimd. We hebben gewoon nog lekker genoten van het heerlijke weer. Want.....wat heb je nog meer nodig dan water, zon en blije kindjes?! Voor de grote kinderen is het de laatste schoolweek en kunnen ze daarna genieten van hun vakantie. 
We hebben onze stagiaires Sanne en Faye uitgezwaaid maar Faye komt volgend schooljaar gelukkig weer gezellig terug voor haar eindstage. We heten dan ook twee nieuwe stagiaires welkom, Anniek van den Broek (baby/dreumesgroep) en Joy de Waal (combinatie peutergroep / kleuters).     
De peutergroep draait de zomervakantie gewoon alle ochtenden door! De middagen voegen we wel eens samen met de baby/dreumes groep op rustigere dagen.   
Wisten jullie dat we dit jaar ook een leuk zomerprogramma hebben ingedeeld voor de BSO met allerlei activiteiten!? We gaan een dagje naar de Clingse bossen, we hebben kook activiteiten voorbereid, een dagje Wachtebeke en we gaan naar de boerderij om daar het land op te gaan en aardappels te gaan rooien en daar zelf frietjes van te gaan maken en natuurlijk op te eten! Leuk om te zien dat er zoveel extra inschrijvingen waren. We gaan er een super leuke zomervakantie van maken voor zowel groot als klein.

 

Namens alle medewerkers wens ik u een heerlijk zonnige zomervakantie toe. 

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< nieuwsflits 28 juni 2019