Skip to main content
08-09-2019

Nieuwsflits 23 augustus 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Nu de eerste schoolweek er al weer op zit,  hierbij de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

 

-       Wat was het fijn om iedereen na een fijne vakantie weer te kunnen verwelkomen op school! Naast alle kinderen die we al kennen hebben we ook een aantal nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. We hopen dat ook zij een fijne tijd zullen hebben op ’t Getij.

-       Ook volgende week (maandag en dinsdag)  zullen alle kinderen in de kleine pauze nog fruit van school krijgen (watermeloen en komkommer). Indien u dit voor het gehele schooljaar zou willen voortzetten kunt u uw kind(eren) hiervoor opgeven. De brief hiervoor treft u in de bijlage. De papieren versie zal vandaag of maandag meekomen met uw kind(eren).

-       Op de website van school kunt u vanaf deze week de rekendoelen per blok zien. Op deze manier kunt u volgen met welk type som uw kind(eren) bezig zijn in de klas; ze staan onder het kopje “ouders”........ Later zullen ook de doelen voor spelling zichtbaar worden. Hierover houden we u op de hoogte.

-       Groep 7/8 is een ontwerp aan het maken voor een auto welke meedoet aan de rammelbakkenreis. Eén ontwerp zal worden uitgekozen en de auto zal op deze manier worden gespoten. Door mee te doen aan deze rammelbakkenreis wil het team geld op halen voor ’t Huus in Axel en St. Jansteen.

-       Maandag zullen alle kinderen een brief meekrijgen omtrent een enquête die wij uitzetten rondom de talenten van ouder(s)/verzorger(s). Wij willen namelijk alle talenten van ouder(s)/verzorger(s) inventariseren en ordenen. Op 15 november willen wij vervolgens de eerste talentendag organiseren. Op deze dag willen we graag een aantal talenten van ouders inzetten om vaardigheden/enthousiasme op de kinderen over te brengen. 27 maart zal de 2e talentendag plaatsvinden.

-       Deze week hebben de kinderen de brief voor de ouder-kind-vertelgesprekken meegekregen. Denkt u aan het tijdig inleveren van het strookje zodat we alle gesprekken ruim op tijd kunnen inplannen. Ook vragen wij u of u samen met uw kind het startgesprek formulier wilt invullen en mee wilt nemen naar het gesprek.

-       Groep 3 is deze week van start gegaan met de nieuwe leesmethode ‘Lijn 3’. De eerste reacties zijn veelbelovend. De leerkrachten van groep 3 zullen aankomende donderdag een training volgen om zo goed mogelijk met de methode te kunnen werken.

-       Achter de schermen zijn we druk bezig met de vervanging van een speeltoestel op het schoolplein. Hierover zullen wij u de komende tijd zeker op de hoogte houden.

-       Sportbuurtwerk zal dit schooljaar vanaf oktober van start gaan. Indien de data hiervoor bekend zijn zullen wij deze met u delen.

-       Deze week uiteraard ook goed van start gegaan met ons KiVa-programma.  Volgende week krijgt u meer informatie over de inhoud van ons eerste thema.

 

Deze week een tip voor een lekkernij bij de gezonde lunch:

Maak van de trommel een feest door het volgende toe te voegen:

-       Snackkomkommers

-       Snoep tomaatjes

-       Snack worteltjes

-       Reepjes paprika/ snack paprika’s

-       Radijsjes

-       druifjes

 

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

Daar zijn we weer! De vakantie is weer voorbij en we hebben hem goed afgesloten met een heuse Poppeke-bioscoop-avond. We begonnen onze eerste week met de start van een nieuw thema, namelijk Welkom Puk! We hebben de peutergroep weer een beetje anders ingericht voor extra uitdaging en bij de babygroep andere materialen en speelgoed in de bakken gedaan om mee te spelen. We gaan voor dit thema onze liedjes weer goed oefenen, de nieuwe kindjes verwelkomen en we hebben afscheid genomen van kindjes die nu naar school zijn gegaan.

De peuters knutselden een Puk. Ze mochten hem plakken en zijn kleren aandoen. Bij de baby’s lazen we voor uit het knieboek; trek je jas maar uit, Tom. In het boek speelt Tom met een ballon, dus dat deden wij ook!

Volgende week gaan we weer druk verder met het thema!

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz

Terwijl de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf tijdens de zomervakantie gewoon open waren en hele leuke activiteiten met de kinderen hebben gedaan is de peuterspeelzaal afgelopen week weer gestart na een welverdiende vakantie. 

Op de peuterspeelzaal zijn we gelijk begonnen met ons nieuwe thema 'Welkom Puk'.  Puk is het vriendje van de kinderen op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf en is er altijd om mee te spelen. De kinderen hebben een mooie Puk gemaakt en samen met Puk hebben de kinderen die nieuwe spulletjes in de huishoek ontdekt. De kinderen vertelden leuke, mooie en grappige verhaaltjes over de vakantie en we hebben natuurlijk nog lekker veel buiten gespeeld en genoten van het mooie weer.

Ook het kinderdagverblijf is gestart met het thema 'Welkom Puk' en werd er naar hartenlust gekleurd, geplakt en geverfd. Ook hier werd nog volop genoten van het mooie weer buiten.

Op de BSO hebben de juffen de groep eens goed opgeruimd en gepoetst, want dat is na zo'n lange vakantie met veel spelen en leuke activiteiten wel nodig. Ook komen er nog nieuwe leuke dingen aan voor de BSO. Afgelopen week hebben de kinderen geleerd om ballonnen te vouwen, er werden voornamelijk honden en zwaarden gemaakt en hebben de kinderen heel erg mooie kunstwerken gemaakt met klei die nu staan te drogen, zodat de kinderen die een andere keer kunnen verven.

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een prettig en zonnig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 16 augustus 2019