Skip to main content
08-09-2019

Nieuwsflits 30 augustus 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-       Deze week zijn de tekenlessen, gegeven door Linda Geus weer van start gegaan. Deze tekenlessen vinden om de week, op woensdag plaats. In de bijlage treft u hierover een flyer.

-       Deze week hebben we weer te maken gehad met tropische temperaturen. Uit verschillende hoeken ontvingen we de vraag waarom wij niet met een tropenrooster werken. Dit is echter niet zo eenvoudig. Als school dienen wij er voor te zorgen dat kinderen aan hun schooluren komen. We zouden erg vroeg moeten beginnen om iets eerder klaar te zijn. Ook kunnen niet alle ouder(s)/verzorger(s) op zo’n korte termijn zorgen voor opvang indien zij zelf aan het werk zijn. Wel mogen kinderen onbeperkt water drinken en heeft de OR ons dinsdag getrakteerd op een verfrissend ijsje.

-       Inmiddels hebben wij de eerste reacties op onze enquête rondom talenten mogen ontvangen. Wij hopen op een grote respons. Indien u de enquête nog niet heeft ingevuld hierbij nogmaals de link: http://enquete.leertij.nl/index.php?sid=85868&lang=nl  Er zijn al 54 formulieren ingevuld…. Op naar de 100!!

-       Er kan nog steeds worden ingeschreven voor het schoolfruit. Dit kan door het strookje en 16 euro in te leveren bij de leerkracht. Ook deze week zullen alle kinderen nog fruit van school krijgen. Maandag en dinsdag zullen er nectarines en appels geserveerd worden.

-       Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen is dringend op zoek naar gastouders in Kloosterzande. Ook zijn zij op zoek naar gastouders die in het huis van de ouders opvang willen bieden. In de bijlage treft u de flyers hierover.

-       In de bijlage treft u een flyer van circus Reinardi. Zij houden 7 september a.s. een open repetitie. Tijdens deze ochtend kan iedereen vrijblijvend kijken of het circus iets voor hem/haar is.

-       Binnenkort zal er bij voldoende aanmeldingen weer een theatergroep van start gaan. De theaterlessen vinden plaats op donderdag na schooltijd in de speelzaal van ‘t Getij. Aanmelden hiervoor kan nog steeds. Aanmelden kan bij stichting kreatieve vorming in Hulst. Het zou leuk zijn als er weer een enthousiaste groep van start kon gaan.

 

 

 

Deze week een gezonde traktatie tip: “bananenmuffins”

 

INGREDIËNTEN

3 bananen, goed rijp
75 g dadels in stukjes
3 eieren
150 g amandelmeel
2,5 tl bakpoeder
snufje zout
handje rozijnen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar, ingevet of met 8 cupcake-vormpjes erin.
2. Pureer de bananen met de dadels met een staafmixer. Klop met een garde de eieren erdoor.
3. Roer het amandelmeel, bakmeel en een snufje zout erdoor. Schep dan de rozijnen voorzichtig door het beslag heen.
4. Vul de cupcake-bakjes met het beslag. Het geheel rijst nog iets in de oven maar minder dan gewone cupcakes.
5. Bak in 25-30 minuten gaar. Prik een satéprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn (dan komt de prikker er schoon uit).

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

We begonnen aan de tweede week. En wat een weertje hadden we... dus nog lekker buiten gespeeld en genoten van de zon. De BSO heeft buiten gespeeld met de orbiez en kwamen al met vele verhalen over school.

Op de peutergroep hebben we de foto’s van de kindjes opgehangen. We bespreken en bekijken de foto’s samen met Puk. Wie zien we allemaal?! En wie zit er allemaal bij ons op de groep?! Ook de hoeken nog eens bekeken en besproken. Na het spelen moeten we natuurlijk ook leren om samen op te ruimen.

De baby’s experimenteerde met verf. Ze kregen een bordje en mochten met hun vingers of hun hele hand voelen. Daarna mochten ze het op een groot blad smeren. Echte Picasso’s hebben we op ‘t Poppeke.

We sluiten deze week weer goed af en gaan volgende week weer druk verder.

 

 

Nieuws vanuit Foxkidz

De kinderen van de BSO waren deze week erg creatief met verf. Op de ramen werden de mooiste creaties geschilderd.

We hebben weer hard gewerkt aan ons thema 'Welkom Puk'. Op het kinderdagverblijf deden we een activiteit met een bol wol die door het hele lokaal was verstopt. Deze moesten we volgen en daarbij moesten we over dingen heen klauteren en op ons buik ergens onderdoor gaan. Tussen de middag aten de kinderen hun boterham lekker buiten op aan de picknicktafel.

Bij de peuterspeelzaal deden we body-map activiteiten die te maken hadden met poetsen, we moesten met 2 handen tegelijk cirkels maken, alsof we ramen aan het insoppen waren, ook moesten we daarbij op ons tenen staan en door onze knieën zakken en zo op onze hurken gaan zitten. We hebben een mooie Puk geplakt en dat was best lastig, want waar plak je nu zijn hoofd en waar zijn muts, broek of shirt.

Volgende week hebben de peuters weer peutergym van Hulst voor Elkaar. Alle groepen hebben lekker veel buiten gespeeld en genoten van het zonnetje en daarbij heerlijk met water gespeeld.

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een prettig en zonnig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 23 augustus 2019