Skip to main content
08-09-2019

Nieuwsflits 6 september 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-       Inmiddels hebben we al 80 ingevulde enquêtes retour gekregen! Hier zijn we al erg blij mee maar we gaan voor de 100. Indien u de enquête rondom talenten nog niet heeft ingevuld zou u dit dan alsnog willen doen. Hierbij nogmaals de link: http://enquete.leertij.nl/index.php?sid=85868&lang=nl Wij weten zeker dat er heel veel talent bij ouder(s)/verzorger(s) aanwezig is.

-       Groep 8 is deze week op schoolkamp geweest. We kunnen terugkijken op een geslaagd kamp waarin de kinderen en de leerkrachten elkaar weer beter hebben leren kennen en waarin er veel aandacht is geweest voor de groepsvorming. Een goede basis om dit laatste jaar op voort te bouwen.

-       Volgende week staan de HGW gesprekken op de agenda voor de groepen 3 t/m 8. Zou u ervoor willen zorgen dat  u voor het gesprek het(ingevulde)  formulier ‘startgesprek’ bij heeft.

-       Fruitbedrijf Cadsand organiseert op 21 en 28 september weer de jaarlijkse zelfplukdagen. Op deze twee dagen kunt u zelf uw appels en peren plukken in de boomgaard. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

-       Aankomende week zal de laatste week zijn dat alle kinderen schoolfruit via school krijgen. Indien u het fruit op maandag en dinsdag zou willen voortzetten dan kunt u uw kind(eren) hiervoor nog steeds aanmelden! Graag zelfs. We hebben nu 120 aanmeldingen.  De kosten bedragen 16 euro per jaar. Indien u zelf fruit meegeeft dan ook graag een reactie via het strookje onderaan de schoolfruitbrief.

-       Op 28 september organiseert basisschool de Oostvogel een activiteiten middag (vanaf 13.00 uur) . Met o.a. een rommelmarkt, schminken, rad van avontuur enz.

-       Mocht u al druk zijn met het uitzoeken van de herfst/winterkleding: op 8 oktober staat de bag2school actie weer op de agenda. De zakken hiervoor zullen binnenkort worden meegegeven met de kinderen. Wij hopen weer op een mooie opbrengst.

-       Alle kinderen zijn weer gecontroleerd door de hoofdluiswerkgroep. We zijn weer hoofdluisvrij!!! Deze werkgroep kan nog steeds een aantal helpende handjes gebruiken. Indien u interesse heeft dan graag een mailtje naar juf Mirjam: mirjamgoense@ogperspecto.nl

-       Ook achter de school (bij het lokaal van groep 5/6) hebben we nog een stuk tuin. Deze tuin heeft inmiddels een echte metamorfose ondergaan. Er zijn een paar plekken gemaakt waar de kinderen kunnen leren. In de bijlage treft u hiervan een aantal foto’s.

-       Op woensdag 25 september organiseert de ouderraad een schoolpleinfeest van 18.00-20.00u. Iedereen is welkom. De uitnodiging hiervoor treft u in de bijlage.

 

Deze week een gezonde traktatie tip: fruitbootjes

 

 

Nieuws vanuit ’t Poppeke

De weken vliegen voorbij en voordat je het weet zit het eerste thema er weer al op. Deze week hebben we nog geëxperimenteerd met scheerschuim, geoefend met het opruimen van de hoeken/ speelgoed en hebben ze bij de peuters extra gewerkt aan de liedjes, dagritmes en kringmomenten. Altijd leuk om te horen dat de kindjes thuis ook volop aan het zingen en oefenen zijn...ook al klinkt het soms “als chinees” of dat de ouders er nog niet precies het liedje uit kunnen herkennen.

Vanaf volgende week gaan we “op reis”! We beginnen weer fris aan een nieuw thema en we zijn benieuwd wat het ons zal brengen.

 

Nieuws vanuit Foxkidz

De peuters zijn de week gestart met peutergym van Hulst voor Elkaar;  de gymzaal was omgetoverd tot een gym-jungle en de kinderen deden als echte 'aapjes' de gym oefeningen. Op de groep hebben we een nieuwe hoek, nl. de winkel er worden heel wat boodschappen gedaan, het winkelkarretje werd goed gevuld, maar ook de kassa en weegschaal waren erg in trek. In de kring hadden we het over het schilderij, waarna de kinderen als echte Picasso's hun eigen schilderij mochten maken.

Ook op het kinderdagverblijf stond het schilderij centraal en ook daar hebben ze een echt schilderij voor in de huishoek gekregen en maakten ze mooie verfschilderijen. Op het kinderdagverblijf is deze week een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, want ze hebben een grondbox gekregen.

De buitenschoolse opvang maakte afgelopen week tomatensoep van de eigen gekweekte tomaten, daarnaast werd er veel gekleurd, binnen en buiten gespeeld. Volgende week  krijgen ze een echte bootcamp.

 

 

Namens alle medewerkers wens ik u een prettig weekend toe!

 

Met vriendelijke groet,

Godfried Blaeke

(dir.)


< Nieuwsflits 30 augustus 2019