Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

08-02-2015

Nieuwsflits 22


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees  van de nieuwsflits,
Ook deze keer, aan het eind van de week, weer een aantal berichtjes vanuit ’t Getij:
- we hebben vandaag bezoek gehad van 38 collega’s uit Brasschaat. Het was een zeer leerzame uitwisseling en de collega’s waren van een aantal facetten van onze school onder de indruk. Zij zullen al hun bevindingen terugkoppelen naar onze school.
-Helaas is het griepvirus nog niet helemaal op zijn retour. Ook deze week nog veel griep op school onder kinderen en personeel…
-bij de peutergroep beginnen ze vrijdagochtend al met het carnavalsfeest. Van 10.30 tot 12.00 zijn alle peuters en hun ouders welkom…….en het schijnt dat er 2 speciale gasten komen...... Houd de Facebookpagina van de peutergroep  in de gaten. (www.facebook.com/peuterspeelzaaltgetij)
-Indien u thuis mokken heeft die bijv. in de weg staan in het keukenkastje of in een doos op zolder;  de overblijfgroep is nog op zoek naar mokken i.v.m. het overblijven….
-De groepen 1 t/m 8 gaan volgende week vrijdagmiddag een voorproefje nemen op het carnavalsgedruis en we gaan dus uitgebreid op school carnaval vieren; De jonge kinderen (1 t/m 3)  in de gymzaal, de oudere kinderen in de aula. Hierover hebben we een paar afspraken gemaakt. Wilt u geen confetti meegeven; serpentines is geen probleem. We willen geen wapens/oorlogsspeelgoed of scherpe voorwerpen tijdens ons “leutfeest”. Indien de kinderen overblijven zullen de groepsleerkrachten samen met de overblijfmoeders zorgen voor het verkleden.  Het is niet de bedoeling de ouders/verzorgers binnen komen; we willen er echt een kinderfeest van maken!
-in de bijlage zit een flyer omtrent de kindernevendienst.
-het kinderparlement is deze week bij elkaar geweest en ze hebben een groot aantal zaken besproken. Tevens hebben we samen met de kinderen de uitslag van de vragenlijst van de kinderen van groep 5 t/m 8 doorgenomen en waarbij we uitgebreid stilgestaan hebben bij veiligheid binnen onze school.  Punten die naar voren kwamen zijn: geluid zoemer, springtouwen, plaats van de brievenbus voor de vertrouwenspersoon, luchtverfrissers op de toiletten, spiegels op de meisjestoiletten etc. etc.
-we krijgen zeer veel positieve reacties op de ingeslagen weg samen met de verkeersbrigadiers (en de politie). Mocht u zich op willen geven als verkeersbrigadier dan kunt u dit aangeven bij IngeBorg of bij meester Godfried. Soms vragen mensen wel eens: " Waarom  kan de vijver naast de school niet worden gedempt en worden  omgebouwd tot parkeerplaats". Op dit moment is dat niet mogelijk in relatie met de waterhuishouding in de buurt. Kortom er zijn nog geen mogelijkheden/plannen om dit aan te passen en zullen we dus zo goed mogelijk omgaan met de huidige situatie. 
-In de bijlage een uitnodiging voor een zangkoor  voor de kinderen o.l.v. juffrouw Sonja
-Zoals u wellicht weet,  is juffrouw Marjolijn in blijde verwachting. Zowel met juf als met de tweeling gaat alles goed. Toch moet juf Marjolijn, op advies van de bedrijfsarts, vervroegd stoppen.  Juf Marjolijn zal dus na  de voorjaarsvakantie niet meer terugkeren in groep 1/2A. We zijn druk bezig om een passende oplossing voor groep 1/2 A te zoeken.
-binnenkort gaat de wafelbakactie weer van start; er worden dan wafels gebakken voor een goed doel.  Indien u wilt helpen wafels bakken dan kunt u zich opgeven bij Monique. Haar mailadres: projectschool14@hotmail.com
 
Een prettig weekend toegewenst namens het team van 't Getij,
Godfried Blaeke
(dir.)
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 

< Nieuwsflits 21