Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

27-03-2015

Nieuwsflits 28


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees  van de nieuwsflits,
 
Met dit berichtje aan het eind van de week willen we weer de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden met u delen…(en het zijn er deze keer best veel…)

-meester Joost zal maandag a.s. weer van start gaan. Hij moet nog wel voorzichtig aan doen met zijn knie maar is voldoende hersteld om weer aan de slag te gaan.
-het is nog steeds mogelijk om het briefje van de  Koningsdag (oranje comité) in te leveren.
-dinsdag a.s. houden we onze wafel en sponsorloopactie .  De sponsorloop zelf vindt onder schooltijd plaats.  Indien kinderen sponsoren vinden dan graag het bedrag in 1 x afrekenen. Wil een sponsor graag per rondje betalen dan graag na afloop afronden. U kunt nog steeds wafelbestellingen doen. In de kleuteraula staat een spaarpot waar de leerlingen van groep 1 /2  eventueel een bijdrage in kunnen stoppen.
Het schema van deze dag ziet er als volgt uit:
-> peuters komen tussen 09.00 en 10.00 uur om een wafel
->wandelen voor de kleuters 09.45- 10.45 uur
->vanaf 10.45 – sponsorloop voor groep 3  rond de schaatsvijver
->vanaf 11.30  - sponsorloop  voor groep 4  rond de schaatsvijver
->13.00-14.00 uur groep 5 en 6 – schaatsvijver en parcours voor skaten etc.
->14.00 -15.00 uur groepen 7 en 8 –schaatsvijver en parcours voor skaten etc.
Vanzelfsprekend worden alle kinderen getrakteerd op een wafel.
-vandaag hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 hun rapport meegekregen. Woensdag en donderdag  a.s. zijn de gespreksavonden gepland. (graag het rapport meenemen)
-vrijdag 3 t/m dinsdag 7 april zijn de kinderen (en het personeel) vrij.
-donderdagochtend 2 april zullen er een heleboel paashazen (een aantal leerlingen uit groep 8) op school zijn. Zij zullen samen met de kinderen van groep 1 en 2 op zoek gaan naar paaseieren en zorgen dat alle kinderen een paaseitje krijgen.
-het Kinderparlement  heeft voor donderdagmiddag 2 april a.s. een talentenjacht georganiseerd; ’t Getij got  talent  Op deze middag zullen we in de aula 15  talentvolle optredens krijgen te horen/ te zien. De kinderen van groep 3 t/m 8 zullen het publiek zijn. De presentatie is in handen van Jelte en Jules  (groep 8).
-op de website is een foto te zien van het kunstwerk dat alle kleuters gezamenlijk hebben gemaakt tijdens de themaweken rondom kunst.
-Bag to schoolactie (kledingactie) :  dinsdagavond 7 april tussen 18.00 en 19.00 uur kleding inleveren en op woensdagochtend tot 09.00 uur
-we verwachten over een aantal weken “flinke gezinsuitbreiding” op onze school; we hebben nl. een groot aantal eieren  in de broedmachine bij groep 1 / 2 B.
-vanaf maandag a.s. zullen de kinderen van groep 5 ook via “het hek van de bibliotheek” het schoolplein verlaten.
-we hebben deze week een bijeenkomst van de verkeerswerkgroep. We hebben weer uitgebreid met elkaar gesproken over de genomen maatregelen en “de voors en tegens” afgewogen. De werkgroep zit nog vol plannen met als doelstelling: een zo veilig mogelijke route voor onze kinderen naar en van school! Daarnaast wil de werkgroep het “te voet en op de fiets” erg stimuleren. 
-onze zonnepanelen hebben tot op dit moment ruim 9 MEGA-watt opgeleverd. De volgende stap in het zonneproject is dat we “het zuiddak” willen voorzien van zonnepanelen.
-we zijn naarstig op zoek voor een kunstproject in groep 7 en 8 naar 80  kartonnen doosjes ( 1 formaat max. 30 x40 x20)… Kan iemand hier aan komen?  Meer info bij meester Godfried.
 
 
-en tot slot, woensdag a.s. is het 1 april, …. Trap er niet in!
 
Namens het team wens ik iedereen een prettig  weekend toe.
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 27