Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

03-04-2015

Nieuwsflits 29


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees  van de nieuwsflits,
 
Een dagje eerder dan gewend….. Hierbij de nieuwsflits, weer al nummer 29 van dit jaar.

-foto’s, foto’s, foto’s….op de website kunt u heel veel foto’s vinden van allerlei activiteiten van de allerlaatste weken, dagen en vandaag (!)
-er zijn een paar kinderen in de onderbouw die te maken hebben met roodvonk.Roodvonk gaat vanzelf over. Hieronder de adviezen vanuit de GGD:
Wat moet ik doen?
Roodvonk gaat vanzelf over. Er is geen inenting tegen roodvonk. Soms wordt roodvonk behandeld met medicijnen.
Netjes hoesten en niezen kan helpen om roodvonk te voorkomen. Het beste is om een papieren zakdoekje te gebruiken. Was regelmatig de handen met water en zeep, zeker na een flinke hoest- en niesbui.
Thuisblijven?
Als een kind met roodvonk zich goed voelt, kan het gewoon naar school of kindercentrum. Thuisblijven helpt niet om verspreiding van roodvonk te voorkomen,omdat kinderen al besmettelijk zijn voordat zij vlekjes krijgen.
-Juf Kim gaat per 1 juni a.s.  de peutergroep verlaten; ze gaat vanaf die datum aan de slag als tandartsassistente. We wensen haar heel veel succes met haar nieuwe baan en we zullen t.z.t. nog passend afscheid nemen van haar.
-we kunnen terugkijken op een geslaagde talentenshow die het kinderparlement heeft georganiseerd.  Na een groot aantal afwisselende optredens  (muziek, dans, theater, goochelacts  etc. ) kwam de zaal( groep 3 t/m 8) unaniem  tot de conclusie dat dit voor herhaling vatbaar is!.  Alle deelnemers kregen een prachtige “’t Getij – medaille” als dank voor deelname.
-In de ochtenduren hebben er een 5 tal jonge paashazen  (kinderen uit groep 8)   en 1 opperpaashaas rondgelopen.  Ze zijn samen met de kinderen van groep  1 en 2 op zoek gegaan naar de paaseitjes die verstopt lagen in het speeltuintje en hebben deze verdeeld onder alle kinderen.
-we zijn erg onder de indruk van de grote opbrengst van de wafelactie/sponsorloop.  Er is al 3100 euro geteld!!!  Een deel van het geld is voor Sri Lanka; een deel voor het aanschaffen van een AED
-op onze website hebben we ons vernieuwd pestprotocol een plekje gegeven. U kunt het vinden onder het kopje "ouders"-> pestprotocol.
-in de bijlage een flyer over een bezoekje aan Plankendael en Technopolis
-In de bijlage een folder van de stichting Europa Kinderhulp
-woensdag 8 april worden de kinderen weer op school verwacht.
-dinsdagavond 7 april (18.00-19.00)  en woensdagmorgen (voor 09.00 uur)  -> Bag to schoolactie.
 
Een prettig (lang) paasweekend toegewenst namens het team van 't Getij
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 28