Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

15-05-2015

Nieuwsflits 33


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees  van de nieuwsflits,
 
Ondanks dat het maar een korte schoolweek is,  hebben we weer heel wat nieuws vanuit onze school:
 
-volgende week donderdag en vrijdag komt de schoolfotograaf richting ’t Getij. Op donderdag 21 mei zullen de peuters, de kinderen van het kinderdagverblijf en de groepen 1 t/m 3 op de foto gaan. Op vrijdag zullen de kinderen van groep 4 t/m 8 worden gefotografeerd. Uiteraard is dit allemaal vrijblijvend.
-maandag a.s. gaat groep 8B  op de fiets naar een project toe. Dit project staat in het teken van de bodemopbouw bij ons in de buurt.  Denkt u aan de fiets en een beetje aangepaste kleding en eventueel laarzen (kinderen kunnen een beetje vuil worden); Groep 8A gaat dit project op 28 mei doen.
-denkt u aan de schoolreisbetaling,  indien u dit nog niet heeft gedaan?
-volgende week donderdag zal de jaarlijkse sportdag voor de groepen 6, 7 en 8 plaatsvinden samen met de scholen uit Lamswaarde, Hengstdijk en Vogelwaarde. De sportdag vindt op het voetbalterrein plaats in Kloosterzande.
 
-de kinderen van groep 7 en 8 zijn bezig met een kunstproject voor het WAK weekend  ( 16 en 17 mei a.s. ) Het hele grote kunstwerk zal deze dagen te zien zijn  in het Poorthuis. (Cloosterstraat 10)  Het is een hele grote kunstmuur geworden met de gedachtengang:  “geen kroketje uit de muur maar kunst ”.  Het is echt de moeite waard om eens te gaan kijken.  Openingstijden 13.00-17.00 .
 
-in de bijlage treft u een flyer van de kindervakantieweek en floorball.
 
-we hebben de volgende stap kunnen zetten in de groepsopzet voor volgend schooljaar. Zoals we al eerder hebben bericht,  gaan we met 11 groepen aan de slag.  We hebben allerlei modellen bekeken en zijn tot het  volgende model gekomen:
 
1-2a      1-2b     1-2c      3      3-4       4      5    5-6     6-7    7       8

De volgende stap is om aan alle groepen  leerkrachten te verbinden. Ondanks dat we “iets moeten  inleveren” zullen we met de bekende (vaste) gezichten aan de slag gaan. Uiterlijk 30 mei zijn “alle puzzelstukjes” gelegd en besproken met het team. In de week van 1 juni zullen we u verder berichten.
-vandaag zijn de hoofdluismoeders weer volop aan het pluizen geweest.
-vanuit Veilig Verkeer Nederland kregen we nog de vraag om onderstaand stukje bij onze ouders onder de aandacht te brengen:
Gemiddeld komen landelijk 10 kinderen per dag met een voetje tussen de spaken. Dit is niet alleen pijnlijk, maar kan leiden tot gecompliceerde breuken en langdurige revalidatie voor een kind. Spaakbeknellingen zijn ongevallen die heel eenvoudig zijn te voorkomen door het plaatsen van harde spaakafscherming.
Uit onderzoek blijkt dat 53% van de ouders geen veilige afscherming te hebben.
Daarom is op woensdag 29 april is een campagne gestart om spaakbeknellingen te voorkomen. Het persbericht van Veiligheid.nl staat hier:http://www.veiligheid.nl/nieuws/de-helft-van-de-kinderen-loopt-onnodig-risico-achterop-de-fiets
 
-we zijn druk bezig met de voorbereiding voor een activiteit als dank voor alle  vrijwilligers (en dat zijn er heel veel!) op onze school. We willen dit in een nieuw jasje gieten en zullen u daarover zo spoedig mogelijk berichten.  De opzet zal in ieder geval veranderen van een avondactiviteit naar een middagactiviteit en  zal plaats vinden op donderdag 11 juni a.s.
 
Namens het team wens ik iedereen een prettig en zonnig (heel)  lang weekend  toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 32