Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

22-05-2015

Nieuwsflits 34


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees  van de nieuwsflits,
 
-we kunnen terugkijken op een geslaagde, zonnige en vooral sportieve sportdag 2015 met vele sportieve hoogtepunten en relatief weinig blessures. Via deze weg  willen nogmaals iedereen bedanken  die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen.
 
-zoals we u al eerder hebben bericht, willen we het bedanken van de vrijwilligers in een ander jasje gieten. In de bijlage de uitnodiging en de aanmeldstrook. We hebben heel veel vrijwilligers die allerlei zaken doen voor school; we hopen dat we veel mensen op die middag mogen verwachten!
 
-juf Kim (peutergroep) zal vrijdag a.s. afscheid nemen van de peutergroep. Vanaf maandag 1 juni a.s.  zal  juffrouw Annelies de Waal  samen met juf Darlien zorg dragen voor de peutergroep.

-we zijn al langzaamaan de dagen aan het aftellen voor de schoolreis. Denkt u er aan dat we tegen die tijd van alle kinderen een geldig paspoort/identiteitsbewijs nodig hebben? 

-vanaf 1 juni zal er weer een APP van de bibliotheek beschikbaar zijn om via tablet of mobieltje allerlei boeken te kunnen lezen; meer info op www.vakantiebieb.nl

-we zijn druk bezig de volgende stap te zetten in de aanpak van het plein; het “stilteplein” is bijna klaar.  Volgende week komen  nog een 4- tal picknicktafels en dan kunnen we dit hoekje definitief afwerken.

-deze week zijn uitslagen van de Kangoeroe-rekenwedstrijden binnen gekomen en de prijsjes/attenties zijn verdeeld over de deelnemende kinderen.  Ondanks dat meedoen  en meerekenen absoluut belangrijker is dan “winnen”, willen we toch meegeven dat 1 duo  in groep 8 een score had van 95% !

-woensdagochtend 10 juni a.s. is er een  (vrij!) inloopspreekuur van de GGD van 09.00-10.00 uur.
 
-de bibliotheek start een een project dat op maandagmiddag er na schooltijd wordt voorgelezen voor jonge kinderen. In de bijlage de uitnodiging. Tevens is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers die dit mede verder vorm willen geven. Hieronder  hun oproep:
 
“Voorleesvrijwilligers gezocht
De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers voor bibliotheek Kloosterzande. Houd jij van voorlezen aan kinderen en wil je voorlezen in de Bibliotheek en op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven? Meld je dan aan en versterk ons voorleesteam.”
 
Aanmelden kan via de website van de bibliotheek http://www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl/over-ons/vrijwilligers.html

-de kunstwerkjes die de kinderen van groep 7 en 8 gemaakt hebben voor het kunstenaarsweekend (WAK) zijn nog een paar weken te bezichtigen op school. De kunstmuur staat opgesteld bij de hoofdingang. U mag natuurlijk altijd even komen kijken.
 
-de verkeersbrigadiers zijn op zoek naar versterking. Momenteel zijn er al 3 nieuwe aanmeldingen. Bij 5 aanmeldingen kunnen we weer een korte startcursus (van 1 ½ uur) starten en mogen mensen aan de slag.  Wie wil er nog helpen omstreeks 15.00 uur ( op woensdag omstreeks 12.15 uur). Opgave of meer informatie bij IngeBorg Asselman (wiboass@zeelandnet.nl)
 
Namens het team wens ik iedereen een prettig  lang weekend  toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 33