Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

03-07-2015

Nieuwsflits 40


Ook deze week de laatste kleine nieuwtjes of groot nieuws  vanuit ’t Getij:

Engels!
Deze week hebben we als team het besluit genomen om volgend schooljaar door heel de school  het vak “Engels” te geven. Dit betekent dat we na de vakantie van groep 1 t/m groep 8 met “Engels” aan de slag gaan. Het is uit vele onderzoeken gebleken dat de taalgevoeligheid bij kinderen vooral op jongere leeftijd ligt. Dit is een van de redenen om vroeger met Engels te starten.  Bij jongere kinderen zal het vooral gaan om een “taalbad  van Engelse woorden” dat wordt ondersteund met  lessen op het digitale schoolbord.  Dus mocht u thuis wat meer “Engelse woordjes” gaan horen…….
 
-Groepsindeling:
Afgelopen woensdag zijn  de brieven omtrent de groepsindeling voor volgend schooljaar verspreid. Dit levert iedere keer weer, ondanks de zorgvuldige afwegingen,   teleurstellingen op.  Deze zijn (helaas) niet te voorkomen. Indien  u behoefte heeft om de motivering rondom uw kind/kinderen te weten te komen kunt u dit vragen aan  de groepsleerkracht. Vanzelfsprekend zorgen we er altijd voor dat kinderen van parallelgroepen elkaar zoveel mogelijk kunnen blijven ontmoeten. Dit zit o.a. in (ochtend)pauzes, pleingebruik,  samen gymmen, groepsoverstijgende activiteiten, samen naar de speeltuin etc.
 
Tennisclinic:
In de bijlage een uitnodiging van de TC  Hontenisse

Ouderraad:
-Afgelopen dinsdag was het de laatste keer dat  Sandy en Chantal deelnamen aan een  ouderraadsvergadering . Op het schoolverlatersfeest willen we ze nog even in het zonnetje zetten maar ook via deze weg …BEDANKT voor alle hulp van afgelopen jaren!
 
Overblijven:
-indien u volgend schooljaar overweegt om het abonnement voor overblijven stop te zetten dan graag even een seintje  aan de groepsleerkracht. Indien u overweegt om volgend schooljaar uw kind/kinderen op te geven voor “vast overblijven” dan ook graag even een seintje richting de groepsleerkracht.
 
-feestje:
 Omdat meester Godfried 25 jaar in het onderwijs zit, vieren we een klein feestje. Op dinsdagochtend a.s. zal er een grote roofvogelshow zijn op het voetbalveld.  Voor de jonge kinderen t/m groep 3 zal deze om 09.30 uur beginnen. Voor de oudere kinderen zal deze om 10.45 uur beginnen. We hopen natuurlijk op “passend” weer voor de kinderen en ook voor de roofvogels.
Woensdagochtend willen het feestje nog verder voortzetten met een aantal gezonde (en een paar minder gezonde) traktaties.  Het kan dus zijn dat uw kind/kinderen tijdens de lunch niet zo veel trek meer heeft.
 
-Excuses
Ondanks dat we de groepsindeling administratief zorgvuldig hadden voorbereid bleek er toch nog een fout te staan in een brief die in drie groepen was verspreid (groep 4/5, 5/6 en 6); er was 1 leerlingen niet meegenomen in het afdrukbestand.  Deze fout kwam woensdag aan het begin van de middag aan het licht en we zijn een “briefhersteloperatie” opgestart. Hierdoor moesten de kinderen van betreffende groepen (onnodig) lang wachten en zorgde ervoor dat niet alle leerkrachten op tijd op  het plein stonden. 
Excuses hiervoor! Ouders van desbetreffende leerling zijn op de hoogte gesteld.
 
Peuternieuws….
Alle kinderen en juffen willen hierbij juf  Lindsey en Nicky  van harte feliciteren met hun zoon Joël. We wensen hen veel geluk! Afgelopen woensdag was de laatste dag van Juf Nienke. Als afscheidscadeautje had ze voor iedereen een leuk zandsetje en een heerlijk ijsje. Natuurlijk hebben wij juf Nienke ook niet met lege handen laten vertrekken!!
De schoolfoto’s zijn opgehaald. U vindt op de groep nog een overzichtje met alle namen.. Leuk voor later! We hopen dat u komend weekend net zo van de warmte geniet als wij de afgelopen week hebben gedaan! Met veel water, zand, ijsjes maar ook zonnebrandcrème, petjes en schaduw!
 
 Namens het team van het ’t Getij wens ik iedereen “een schaduwrijk” weekend toe,
 
Met vriendelijke groeten,
 
G. Blaeke
(dir. )
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  
< Nieuwsflits 39