Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

19-09-2015

Nieuwsflits 4 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
 
-in deze periode zullen we ons Kinderparlement weer opstarten. Eerst starten we hiervoor verkiezingen (indien er meerdere kandidaten zijn) in de verschillende groepen (groepen 5 t/m 8) . De  (gekozen) vertegenwoordigers van de verschillende groepen zullen na de herfstvakantie dan het nieuwe Kinderparlement vormen.  Tevens zal er dan een verdeling komen wie “contactpersoon” is van de verschillende jongere groepen.
-op de kalender staat “Dag van het verkeer" vermeld; dat is een landelijke actiedag en hierover zijn al een aantal  persberichten verschenen.  Wij willen in 2016 een verkeersdag houden op onze school en dan “flink” uitpakken.  Tevens hopen we dan dat we  alle maatregelen/aanpassingen  die we  samen met werkgroep “verkeer” en de gemeente hebben afgesproken tot uitvoer hebben kunnen brengen. 
-in de bijlage een uitnodiging voor een proefles “toneel”; Deze zal donderdagmiddag a.s. plaatsvinden.
-donderdag a.s. is er een "kom eens kijken-middag" voor de groepen 1 en 2.
-de groepen 5 t/m 8 gebruiken het hek aan de zijkant om het schoolplein te verlaten.  Dit doen we om de verkeersstroom aan de voorkant een beetje te ontlasten. (uitzondering voor de kinderen als het verkeerstechnisch niet de veiligste route is); Hierover is in de groepen gesproken.
-denkt u aan de schoolfruitbriefjes. Indien u meedoet,  wilt u het geld dan in een envelopje meegeven naar school? Volgende week is de laatste week dat we schoolfruit voor alle kinderen verzorgen.  Vanaf 30 september verzorgen we het schoolfruit voor de kinderen die zich hebben opgegeven.
-de rekeningen voor overblijven zullen in de maand oktober worden verstuurd
-volgende week woensdag t/m vrijdag gaat groep 8 op schoolkamp. We gaan dit jaar naar Sint Niklaas. Tevens zullen we donderdag met de trein naar Antwerpen gaan om daar o.a. de dierentuin te bezoeken.
-woensdag 21 oktober inloopmoment GGD tussen 11.15 en 12.15 op ’t Getij. Voor al uw vragen richting de GGD kunt u dan terecht.
-een paar personele wijzigingen voor volgende week:  Groep 6/7 wordt op dinsdag a.s.  vervangen door juf Stephanie. Groep 7 wordt op donderdag/vrijdag a.s.  vervangen door juf Ester de Zwart.
-wij willen het spelen van de kinderen op het schoolplein zoveel mogelijk stimuleren. Wilt u de kinderen uitzwaaien bij het hek en niet op het schoolplein (vanzelfsprekend de uitzondering  voor de ouders/kinderen die net beginnen of bijzondere omstandigheden)
-(voor op de kalender)  wandeltocht  donderdag 1 oktober a.s.  Thema van deze tocht is “indianen”. Meer informatie volgt nog.
 
Vanuit KDV/BSO/peutergroep:
-Deze week schakelen we op het  kinderdagverblijf en de peutergroep (net als het weer) om naar de herfst. Naast de knutselwerkjes die u kunt zien, waarbij de fijne motoriek wordt verfijnd, werken we ook aan verschillende begrippen. Waait de wind hard of zacht? En valt de appel omhoog of omlaag?Aanstaande donderdag trouwt juffrouw Nathalie en ook al werkt ze tegenwoordig in Sas van Gent wandelen (als het weer het toelaat)  we graag even naar ‘t Laantje om haar te feliciteren. Donderdag was er plots een verrassing op de BSO; juf Lindsey is weer terug! We vinden het fijn haar weer te mogen verwelkomen.
 
Vanuit de bibliotheek:
-Op maandagmiddag zijn de voorleesmomenten  voor de jonge kinderen van start gegaan. Na schooltijd even lekker (worden) voorgelezen. Iedereen is welkom!
 
Namens heel team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe!
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 3 2015-2016