Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

26-09-2015

Nieuwsflits 5 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd schoolkamp.   We hebben alle kinderen (en de begeleiders) moe maar zeer voldaan zien aankomen! Dank voor alle hulp van ouder(s)/verzorger(s)!
-(voor de ouders van groep 8): Maandag krijgen de kinderen de identiteitskaarten/paspoorten terug. Mocht u  dit weekend dringend de identiteitspapieren van uw zoon of dochter nodig hebben dan graag even contact opnemen met meester Godfried.
-we hebben nog niet alle retourstrookjes (wel/geen schoolfruit) ontvangen. Zou u deze strookjes uiterlijk woensdag a.s. willen inleveren. Vanaf 1 oktober bestellen/verzorgen  we alleen schoolfruit voor de kinderen die zich hebben opgegeven.
-de kinderpostzegelactie is weer van start gegaan.  Een dezer dagen kunt u de kinderen van groep 8 weer verwachten.
-voor donderdag a.s. heeft de ouderraad weer een leuke tocht in elkaar gezet met als thema:  “Indianen” .  Inschrijven tussen 18.15 en 18. 45 uur op school.
-er hebben zich  geen nieuwe kandidaten vanuit groep 5 aangemeld voor de ouderraad. Dit betekent dat  Esther Bilderbeek is herkozen voor de ouderraad.  
 
-Pesten:
 Op onze school wordt er (helaas) ook gepest.  Om  (trachten) te voorkomen en (eventueel) aan te pakken  hebben we een aantal stappen beschreven in ons “pestprotocol”. Dit pestprotocol is bij de leerkrachten bekend en de inhoud hiervan is ook na te lezen op onze website (kopje: ouders).  Uiteraard proberen we pesten zoveel mogelijk te voorkomen door hier uitgebreid aandacht aan te besteden in onze lessen.  Daarnaast hebben we op school een tweetal vertrouwenspersonen waar iedereen, zowel kinderen, ouders als leerkrachten, rondom dit onderwerp terecht kan. De vertrouwenspersonen zijn: juf Ilse (op di., wo. en do. op school) en juf Wendy van Was (op ma. en  vr.  op school)
 
-op vrijdag 27 november a.s. zal er weer een bag-to-school (kleding inzamelen) actie plaats vinden. Meer informatie hierover volgt nog.  De ouderraad heeft besloten dat we , ongeacht de hoogte van deze actie,om  250 euro te schenken voor vluchtelingen.  Dit bedrag zal aan een organisatie worden geschonken die zich inzet voor vluchtelingenwerk.  We vonden dit een gepast antwoord op de schrijnende  wereldse situatie en het voelde “niet helemaal goed”  dat we alleen (kleding) geld aan het inzamelen waren voor school.
-we doen volgende week mee aan de week van de gezonde pauzehap met de groepen 5 t/m 8. De  kinderen krijgen  dan op dinsdag t/m vrijdag in de ochtendpauze een (extra)   gezonde traktatie. De pauzehapjes zullen bestaan uit: peer, kleine tomaatjes, wortel/komkommer en rode druiven.
 
Namens heel team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe!
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 4 2015-2016