Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

02-10-2015

Nieuwsflits 6 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Ook deze week weer het laatste nieuws  vanuit ’t Getij:

-de formulieren om bijzonder verlof aan te vragen zijn te vinden op het rekje bij de hoofdingang. Daarnaast staan de aanvraagformulieren ook op onze website (kopje: ouders)
-we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde indianentocht. Er hebben ruim 200 kinderen meegedaan!!  De kinderen die een prijsje hebben gewonnen, hebben dit ondertussen al ontvangen. Omdat er een aantal mensen benieuwd waren naar de antwoorden op o.a. de voetsporen, zit in de bijlage het antwoordvel.
 
-we hebben dit schooljaar als speerpunten: Engels en begrijpend lezen/luisteren.
Engels:
We willen zo vroeg mogelijk onze kinderen “onderdompelen” met Engelse woorden en zinnen.  Deze week is dit ook (weer) zeer actueel in het nieuws gekomen. Bij recente onderzoeken  is gebleken dat de grootste leereffecten behaald kunnen worden bij jonge kinderen; kortom we zijn op de goede weg!
Begrijpend lezen en luisteren:
Vanaf groep 4 werken we aan de hand van de methode Nieuwsbegrip; dit zijn actuele onderwerpen die gebruikt worden om allerlei begrijpend leesstrategieën te oefenen. In de bijlage zit een informatiestuk voor ouders omtrent deze methode.
 
-volgende week woensdag start de kinderboekenweek. Deze duurt tot 18 oktober. Het thema van deze kinderboekenweek is “Raar maar waar!”. We zullen dit thema gezamenlijk opstarten en afsluiten. Woensdag a.s. zullen we omstreeks 08.45 uur gezamenlijk van start gaan.

-we gaan dit schooljaar van start met een nieuwe eindtoets (groep 8) . Deze toets heet “Route 8”.  Deze zal de traditionele eindtoets van CITO vervangen. De hoofdreden om een andere toets te nemen,  is het feit dat deze toets “zich aanpast” aan het niveau van de leerling; niemand krijgt een te moeilijke of te gemakkelijke toets. Hier zijn wij groot voorstander van; een toets op maat!
 
-in de moderne tijd worden er ook op school door veel ouders/verzorgers foto’s of opnames gemaakt tijdens bijzondere gebeurtenissen.  Dit “hoort” een beetje bij deze tijd en we hebben hier vanuit school alle begrip voor. Toch willen we met klem vragen/ verzoeken om als ouder/verzorger goed na te denken wat u met deze opnames/beelden doet.  Zijn deze voor eigen gebruik? Of voor ouders van klasgenootjes etc.? Wat wil ik vastleggen en waarom?  Helaas worden wij regelmatig geconfronteerd met het feit dat opnames “open gedeeld worden” op o.a. facebook.  We willen met klem vragen om hier goed over na te denken. Niet alle ouders  vinden het even fijn dat beelden van hun kind/kinderen ongevraagd over “het web” gaan.  Zou iedereen die van deze moderne mediamiddelen gebruik maakt,  hier goed over willen nadenken? Het leidt soms, de beste bedoelingen ten spijt, tot vervelende situaties!  Bij twijfel of vragen hierover kunt u altijd contact opnemen.

 
Vanuit de BSO/KDV en peutergroep:
*Op de peuterspeelzaal hebben we sinds het nieuwe schooljaar elke dag een “helper van de dag”. Het fruit pakken voor de juf, kijken wat voor weer het is en de dagritme kaarten van Puk aanwijzen, zijn enkele van de belangrijke taken die dan gedaan mogen worden. Uiteraard met als grote beloning als eerste een fiets mogen kiezen bij het buiten spelen en een mooie sticker! Naast de deur hangt de foto van de helper zodat iedereen weet om wie het gaat!
*Hatsjoe! …. ziek zijn is geen pretje, maar deze tijd van het jaar is een verkoudheidje zo opgepikt. met wat “extra vitamientjes” zorgen we dat we wat minder vatbaar zijn. Dus met het smullen veel soorten fruit, te “koop” in onze winkel en een extra pilletje uit onze geknutselde “pillenpot”  kunnen we fijn blijven spelen.
*Ondertussen is het plein in gereedheid gebracht voor de verhuizing van onze buitenberging.  Als eerste stap naar onze nieuwe speelplaats.
*Op donderdag hebben we het kinderdagverblijf een extra  helpende hand. Stagiaire Melanie is eerstejaars SAW en komt het eerste half jaar 1 dag in de week om dat in het tweede half jaar uit te bouwen naar twee dagen.
 
 
Namens heel team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe!
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 5 2015-2016