Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

16-10-2015

Nieuwsflits 8 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Aan het eind van deze week ook weer heel wat nieuws vanuit  ’t Getij:
 
-volgende week zal er een oproep komen voor kandidaten om de medezeggenschapsraad te versterken. Dhr.  Wilco de Zwart is aftredend en herkiesbaar.
-we stoppen met het maken en  verspreiden van de papieren nieuwsbrief. We zijn van mening dat we  (snel) veel informatie delen met ouders d.m.v. de wekelijkse nieuwsflits.  De kinderbijdragen, die in het verleden in de nieuwsbrief stonden, zullen we verplaatsen naar de website. Daarover in de volgende nieuwsflits meer.
-we hebben deze middag het project rondom de kinderboekenweek afgerond. De kinderen lieten aan de professor allerlei proefjes zien die deze keer wel lukten (in tegenstelling tot de start van het project). Daarnaast zijn er allerlei moeilijke vragen opgelost en hebben we tot slot met zijn allen gedanst.
-in de bijlage vindt u een flyer van vogelclub “Vogelvreugd”
-vorige week stond er een foutieve datum vermeld rondom het GGD inloopspreekuur. De juiste datum is 21 oktober a.s.   U hoeft hiervoor geen afspraak te maken!
-volgende week donderdag zal er een ”verkeer-en parkeeravond” zijn met “de buren van ’t Getij” .Leden van de  verkeerswerkgroep gaan dan samen met de gemeente  en  buurtbewoners de mogelijk nieuwe aanpassingen doorspreken en bekijken of we hiervoor breed draagvlak kunnen krijgen.
-we zijn erg tevreden over onze nieuwe signaalborden (de potloden)  die geplaatst zijn in de Lange Munt.
-af en toe komen er vragen rondom het hoofdluisbeleid binnen  onze school. Hieronder in het kort het hoofdluisbeleid (en daarbij behorende communicatie):

Hoofdluisbeleid ’t Getij
 
Doel: snel signaleren en zorgen dat hoofdluis zich zo weinig mogelijk kan verspreiden
Alle leerlingen hebben een hoofdluiszak. Deze zak wordt door school beschikbaar gesteld aan alle kinderen. Daarnaast beschikken we over een hoofdluiswerkgroep. De ouders die in deze groep zitten, verzorgen de controle.
 
Na iedere vakantie organiseert de hoofdluisgroep een controle die gedaan wordt door een aantal hoofdluismoeders. Mochten we hoofdluis, levende of dode neten aantreffen zal Godfried contact opnemen met desbetreffende ouder(s)/verzorger(s) en verzoeken om hiermee aan de slag te gaan.
Tevens wordt de desbetreffende groep/groepen binnen 2-3 weken wederom gecontroleerd  door de hoofdluismoeders.  Afhankelijk van deze controle worden nieuwe stappen ondernomen. Als het nog steeds beperkt is gebleven  tot deze leerling(en),  blijven we deze leerling(en)  volgen  totdat de hoofdluis/levende neten zijn verdwenen en zullen we wederom na een korte periode een ‘extra controle”  in de desbetreffende groep doen. 
We controleren dus systematisch na iedere vakantie en we controleren extra als er aanleiding voor is.  We communiceren “breed” met ouders van een groep/bouw/school als we merken dat de hoofdluis zich (breeduit) aan het verspreiden is.
Tevens komt de hoofdluisgroep in actie als er een (eigen) melding is van een ouder/verzorger. Dan wordt de groep van desbetreffende leerling (extra) onder de loep genomen.
 
-vrijdag 30 oktober zal er weer een Halloweenoptocht  voor jong en oud worden gehouden  in het dorp. Vertrek vanaf 18.00 u vanaf hotel “De Linde”
-er bestaat nog steeds de mogelijkheid om aan te haken bij het schoolfruitproject op woensdag.
 
 
Namens heel team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 7 2015-2016