Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

24-10-2015

Nieuwsflits 9 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Net voor de herfstvakantie sturen wij u weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:

-na de herfstvakantie zal juf Marjolijn weer starten. Sinds vorige week hebben we een (onverwachte) formatie-uitbreiding. De inzet hiervan zal voor rekening van juf Marjolijn komen en zal voornamelijk bestaan uit “extra handen handen in de klas”. Dit betekent o.a. dat  juf Stephanie samen met juf Charlotte gewoon in groep 1/2A blijven.
-gisteravond heeft de verkeerswerkgroep  samen met een delegatie van de gemeente Hulst een bijeenkomst gehad met de “buren  van ’t Getij”. Dit was een fijne bijeenkomst waarin we een aantal (nieuwe) voorstellen hebben doorgenomen.  De voorstellen variëren van  o.a. een definitief parkeerverbod tegenover school, meer handhaving door politie/gemeente , pijlen op de weg schilderen  tot het aanleggen van een extra trottoir etc. etc.   Deze voorstellen worden nu door de gemeente verder uitgewerkt.
-tevens werden gisteravond de zorgen uitgesproken door een paar mensen omtrent het parkeergedrag van sommige mensen “bij binnenkomst van Oosthof"; bij een T-splitsing mag er binnen 5 meter NIET worden geparkeerd.  Graag hiervoor aandacht!  Tevens zorgen de geparkeerde auto’s in deze omgeving voor beperking van het zicht voor de overstekende kinderen!
-we zijn gestart met een website-bijdrage i.p.v. de papieren nieuwsbrief. Deze periode hebben we  een bijdrage van groep 1/2  die in het  teken staat  van de kinderboekenweek.  U kunt deze vinden op onze website ( kopje: nieuws-> kopje: nieuwsbrief)
-na de herfstvakantie zullen er een paar verkeersouders een aantal mensen interviewen omtrent de verkeer & parkeer. Tevens gaan ze proberen nog een aantal verkeersbrigadiers te werven.
-we hebben de eerste periode van schoolfruit afgesloten met een  gezonde fruitcocktail (een foto hiervan in de bijlage) .  Mochten er nog  ouders hun kind/kinderen willen laten aansluiten dan is dat altijd mogelijk.
-er hebben zich  2 kandidaten vanuit groep 1 gemeld als kandidaat-lid voor de ouderraad. Na de herfstvakantie zal de verkiezingsprocedure hiervoor worden opgestart.
-de inleverzakken voor Bag-to-school worden momenteel verspreid (in sommige groepen na de vakantie) . Kleding inleveren kan weer op donderdag 26 november overdag en ’s avonds van 18.00-19.00 uur. Vrijdagochtend om 09.00 uur wordt de kleding opgehaald.
-in bijlage treft u de oproep voor kandidaten voor de medezeggenschapsraad.
-vrijdag 30 oktober zal er weer een halloweenoptocht  voor jong en oud worden gehouden  in het dorp. Vertrek vanaf 18.30 uur  vanaf hotel “De Linde”
-de facturen voor “overblijven” zullen de week na de herfstvakantie worden verspreid.
 
Nieuws vanuit KDV-BSO en de peutergroep:
-Tijdens de herfstwandeling hebben de peuters en kinderen van het KDV heel veel mooie blaadjes gezocht. Er werden schitterende  paddenstoelen gezien en er werd zelfs een heerlijke schat gevonden. Op verschillende punten tijdens de wandeling waren er opdrachtjes. Zo moest er worden gepuzzeld  en geteld, gehinkeld en moesten de eendjes van brood worden voorzien. Na het verorberen van de schat (eierkoek en  sap) ging de wandeling weer richting de peutergroep waarna we moe maar voldaan aan de vakantie konden gaan beginnen .
-Op de BSO zijn schitterende herfststukjes gemaakt. In een uitgeholde pompoen of kalebas werd in een stukje oase een echt bloemstuk gemaakt. De resultaten  zijn fantastisch!
-Door de flyer op de deur ter promotie van de Halloween tocht op 31 oktober in het dorp zijn we op de BSO ook al vast begonnen hier wat spookachtigs te maken. Spoken, heksen, rammelende skeletten. Je kunt het op de BSO allemaal tegenkomen.
 
Namens heel team van ’t Getij wens ik iedereen een prettige herfstvakantie  toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
< Nieuwsflits 8 2015-2016